افزايش توليد فراورده هاي نفتي با توسعه پالايشگاه ها و جذب سرمايه گذاري خارجي
به گزارش «شبکه خبر دانشجو» به نقل از پايگاه اطلاعرساني دولت، بخشي از اقدامات و تلاشهاي اين وزارتخانه به اين شرح است:
• فعاليتهاي اكتشافي
در سه سال اول برنامه چهارم توسعه، تلاش هاي قابل توجهي در زمينه افزايش منابع هيدروكربوري ازطريق توسعه فعاليت هاي اكتشافي در كشور انجام شده است.
در زمينه جذب سرمايه گذاري خارجي، در مدت مورد بررسي تاكنون 5 قرارداد براي توسعه فعاليت هاي اكتشاف در بلوك گرمسار با شركت Sinopec از چين، بلوك خرم آباد با شركت نورسك هيدرو از نروژ، بلوك دانان با شركت پترو ويتنام از ويتنام، بلوك دير با شركت اديسون ايتاليا و بلوك مغان-2 با شركت INA از كرواسي منعقد شده است.
• توليد گاز طبيعي غني
به منظور پاسخ به تقاضاي روزافزون مصرف اين حامل مهم انرژي، توليد گازطبيعي غني در دوره سه ساله اول برنامه چهارم توسعه، از روند صعودي برخوردار بوده است.
در سال 1386 نسبت به سال قبل از آن حدود 41.8 ميليون مترمكعب در روز افزايش داشته است. عملكرد اين شاخص درسالهاي 86-1384 بترتيب معادل 436، 464 و 505.8 ميليون مترمكعب در روز بوده است كه در سال 86، نسبت به سال پايه (1383) از افزايشي معادل 97 و هشت دهم ميليون مترمكعب در روز برخوردار بوده است كه نسبت به اهداف برنامه موجود در سند بخشي بترتيب 111.2 ، 116 و 112.4 درصد محقق شده است.
• سرمايه گذاري هاي انجام شده در بخش نفت و گاز
مجموع كل سرمايه گذاري انجام شده در بخش نفت و گاز در سه سال اول برنامه چهارم توسعه 46ميليارد و678 ميليون دلار بوده است كه 13ميليارد و 307ميليون دلار در سال 84، 16ميليارد و 996ميليون دلار در سال 85 و 16ميليارد و 374ميليون دلار در سال 86 صورت گرفته است.
• توليد فرآورده هاي نفتي اصلي
در سالهاي 86-1384 با اجراي پروژه هاي بهبود وتوسعه پالايشگاهي، مجموع توليد پنج فرآورده اصلي به ترتيب معادل 226 و دو دهم؛ 230 و هفت دهم و 229 و سه دهم ميليون ليتر در روز بوده است كه نسبت به ارقام برنامه سند بخشي بترتيب به ميزان 98 و 48 صدم ،97 و هشت صدم و 101 و سه دهم درصد تحقق يافته است.
سهم توليد بنزين موتور از مجموع توليد پنج فرآورده اصلي در سه سال اول برنامه چهارم توسعه بترتيب معادل 18 و هفت دهم، 19 و چهار دهم و 19 و هفت دهم درصد است./انتهاي پيام