کد خبر:۸۶۹۵۷۸
گزارش|

اشغال فلسطین با چراغ سبز امارات / آیا قواعدبازی در غرب آسیا با توافق ابوظبی- تل آویو تغییر خواهد کرد؟

آنچه بیش از همه در اثنای توافق امارات و اسرائیل به چشم می‌خورد و محور بسیاری از تحلیل‌ها و گمانه زنی هاست، انگیزه امارات و اسرائیل از این اقدام و تاثیری است که شکل گیری یک محور جدید شامل کشور‌های حوزه خلیج فارس و ...
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، زهرا مهران راد؛ اشغال فلسطین با چراغ سبز ابوظبی خبری بود که رئیس جمهور در حال گذار آمریکا تمام عزم خود را جزم کرده تا مدال علنی شدن آن را شخصا به سینه بزند.
 
توافق ننگینی که رسانه های امارات آن را  "دستاورد دیپلماتیک تاریخی" خوانند
در پی توئیت ترامپ و خبر عادی سازی روابط امارات متحده عربی و اسرائیل "شیخ محمد بن زاید" ولیعهد ابوظبی هم با انتشار متنی در توییتر اعلام کرد که اسرائیل و امارات توافقی را برای عادی سازی روابط میان دو طرف امضا کردند. خبرگزاری رسمی امارات هم ضمن "دستاورد دیپلماتیک تاریخی "خواندن این اتفاق متن بیانیه مشترک آمریکا، اسرائیل و امارات درباره این موضوع را منتشر کرد. بیانیه‌ای که حکایت از آن دارد که ابوظبی قید مردانگی را در قبال جهان اسلام  زده است و با عادی سازی این روابط تابوئی بزرگ را در جهان اسلام یا جهان عرب شکسته است که ایالات متحده به رهبری ترامپ وساطت آن را به عهده گرفته است. 
 
بیانیه‌ای که حکایت از آن دارد که ابوظبی قید مردانگی را در قبال جهان اسلام  زده است و با عادی سازی این روابط تابوئی بزرگ را در جهان اسلام یا جهان عرب شکسته است
 
 
 
 
 
22
 

در بخشی از این بیانیه آمده است: در نتیجه این گشایش دیپلماتیک و بنا به درخواست رئیس‌جمهور ترامپ و با حمایت امارات متحده عربی، اسرائیل اعلام حاکمیت بر مناطق اعلام‌شده در «چشم‌انداز صلح» رئیس‌جمهور ترامپ را معلق کرده و تلاش‌های خودش را بر توسعه روابط با سایر کشور‌ها در جهان عرب و اسلام متمرکز خواهد کرد.

هیأت‌های اسرائیل و امارات در هفته‌های آتی برای امضای توافقات دوجانبه در زمینه‌های سرمایه‌گذاری، توریسم، پرواز‌های مستقیم، امنیت، مخابرات، فناوری، انرژی، بهداشت، فرهنگ، محیط زیست، تأسیس سفارتخانه‌های دوجانبه و سایر حیطه‌های دارای منافع دوطرفه دیدار خواهند کرد. امارات متحده و اسرائیل فوراً همکاری‌های خود در زمینه درمان ویروس کرونا و ساخت واکسن برای آن را هم آغاز خواهند کرد.
 
 
رئیس سابق  امنیت داخلی اسرائیل با خواندن آیه‌ای قرآن از توافق با امارات ابراز خرسندی کرد
ذوق زدگی طرفین البته منتهی به انتشار بیانیه و اقدامات این چنینی نشد و رئیس سابق شاباک (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل) با خواندن آیه‌ای از قرآن برای آشنایی با امارات ابراز اشتیاق کرد. «آوی دیختر» با انتشار ویدئویی در شبکه توئیترخود خطاب به مردم امارات گفت: «ساکنان اسرائیل از شما استقبال می‌کنند، خانه ما خانه شماست، ما در انتظار شماییم»
رئیس سابق شاباک (سازمان اطلاعات و امنیت داخللی اسرائیل) با خواندن آیه‌ای از قرآن برای آشنایی با امارات ابراز اشتیاق کرد
. او همچنین آیه «وجعلناکم شعوبا و قبائل لتعارفوا» (حجرات، ۱۳) را خواند و گفت که ما مشتاق شناختن شما هستیم.
 
 
 
 
 
در پی این عادی سازی روابط یا به بیان شفاف‌تر علنی سازی روابط تلاویو- ابوظبی ساختمان شهرداری تلاویو به رنگ پرچم امارات درآمد.


کد ویدیو

محمد بن زاید، ولی عهد ابوظبی نیز برای صحه بر این شعف در توئیتی نوشت:
 
 
22در تماس تلفنی امروز من با رئیس جمهور آمریکا ترامپ و نخست وزیر اسرائیل، نتانیاهو، توافق شد که الحاق اسرائیل از سرزمین‌های فلسطین را متوقف کند. امارات و اسرائیل همچنین توافق کردند نقشه راه را برای آغاز همکاری‌های مشترک تنظیم کنند و منجر به روابط دو جانبه شود


رسانه‌های صهیونیستی هم در بازتاب این اتفاق با شگفتی زاید الوصفی وارد میدان شدند و خبرنگار اسرائیلی اعزامی به امارات یعنی «روعی کایس» برای اولین بار به صورت علنی در مقابل برج خلیفه دبی در برابر دوربین رفت و گزارش تهیه کرد.
 
 
کد ویدیو
 
 
خنجری که به ناحق از سوی امارات به پشت جهان اسلام زده شد؛ تقویت مقاومت را به دنبال خواهد داشت
وزارت امور خارجه کشورمان البته در واکنش به موضوع عادی سازی روابط ابوظبی- تلاویو این اقدام را یک حماقت راهبردی از سوی ابوظبی و تل آویو ارزیابی کرد که بدون تردید حاصل آن تقویت محور مقاومت در منطقه خواهد بود.
 
وزارت خارجه در بخش دیگری از این بیانیه ابراز اطمینان کرده که تاریخ نشان خواهد داد چگونه این اشتباه راهبردی از سوی رژیم صهیونیستی و این خنجری که به ناحق از سوی امارات بر پشت مردم فلسطین و بلکه کلیه مسلمانان وارد آمد، برعکس منجر به تقویت محور مقاومت شده و اتحاد و همبستگی علیه رژیم صهیونیستی و مرتجعین منطقه را به اوج خواهد رساند.
تاریخ نشان خواهد داد چگونه این اشتباه راهبردی از سوی رژیم صهیونیستی و این خنجری که به ناحق از سوی امارات بر پشت مردم فلسطین و بلکه کلیه مسلمانان وارد آمد، برعکس منجر به تقویت محور مقاومت شده
 
 



تنش در روابط تهران- ابوظبی با احضار کاردار
در ادامه واکنش‌ها به این اقدام در ایران " حسن روحانی، رئیس جمهور" علت این بی غیرتی ابوظبی را تلاش برای رای اوردن ترامپ عنوان کرد و گفت: به خاطر اینکه یک آقایی در واشنگتن می‌خواهد رای بیاورد کشور‌های همسایه ما آمدند و به ملت خودشان و به دنیای عرب و به مردم فلسطین خیانت کردند.
 
22
 
 
روحانی افزود: این روز‌ها ما با یک کشور همسایه مواجه شدیم که خودش را متأسفانه به دشمن جهان اسلام و منطقه و قاتل فلسطینیان نزدیک کرد و با او ارتباط برقرار کرد. کشوری که مردم مسلمانی دارد، ولی حاکمانش تلقی غلطی دارند که با نزدیک شدن به آمریکا و رژیم صهیونیستی اقتصاد و امنیت شان تامین می‌شود. اما این کار محکوم است، غلط است و خیانت به مسلمانان است. در این شرایط برای خوشامد حاکمی که در یک کشور غربی می‌خواهد در انتخابات شرکت کند چنین کاری صورت گرفته وگرنه و چرا باید این موضوع نه از سوی این دو، که از سوی یک کشور ثالث یعنی آمریکا در جهان مطرح شود؟
برای خوشامد حاکمی که در یک کشور غربی می‌خواهد در انتخابات شرکت کند چنین توافقی صورت گرفته وگرنه و چرا باید این موضوع نه از سوی این دو، که از سوی یک کشور ثالث یعنی آمریکا در جهان مطرح شود؟
 
 
 
 
 

واکنش‌ها ضد اماراتی ایران ختم به همین جا نشد و حرف آخر را برای اینکه خوب در گوش اماراتی‌ها بماند و پالس موردنظر را دریافت کنند "سردار سرلشکرپاسدار محمد باقری "رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح زد و تاکید کرد: برای کشور امارات به عنوان یک کشور عربی و مسلمان، چنین رابطه‌ای به هیچ وجه پذیرفته نیست که با رژیم متعرض به قبله اول مسلمین ـ که مردم فلسطین را آواره و مورد کشتار و زندانی قرار داده ـ ایجاد رابطه سیاسی و اقتصادی کرده و آن را علنی اعلام کند.
 
 
 
22

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح ادامه داد: قطعا رویکرد ملت ایران به این کشور همسایه از اساس تغییر خواهد کرد و نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی نیز به این کشور با محاسبات دیگری نگاه خواهند کرد و چنانچه اتفاقی در منطقه خلیج‌فارس بیفتد و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دچار خدشه ـ هرچند اندک ـ شود، ما آن را از چشم کشور امارات متحده عربی می‌بینیم و تحمل نخواهیم کرد.
سرلشکر باقری همچنین به اماراتی‌ها توصیه کرد: تا دیر نشده نسبت به این تصمیم تجدیدنظر کنند و مسیری را ادامه ندهند که به ضرر امنیت منطقه و کشورشان باشد که این قابل پذیرش نیست.
چنانچه اتفاقی در منطقه خلیج‌فارس بیفتد و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دچار خدشه ـ هرچند اندک ـ شود، ما آن را از چشم کشور امارات متحده عربی می‌بینیم و تحمل نخواهیم کرد.
 
 
 


مواضع به جا و مستحکم و برآمده از حس استقلال و غیرت مقامات ایرانی البته بهانه‌ای به دست امارات داد تا تحت عنوان آنچه آن‌ها "تهدید تهران علیه ابوظبی" عنوان کردند، فراخوان کاردار ایران در ابوظبی را به دنبال داشته باشد.

خبرگزاری رسمی امارات در این باره نوشت: "در پی تهدیدات مطرح در سخنرانی حسن روحانی، رئیس جمهور ایران درباره تصمیم حاکمیتی دولت امارات و تهدیداتی که از سوی وزارت خارجه ایران، سپاه پاسداران و دیگر مقامات ایرانی تکرار شده، معاون وزیر خارجه امارات پیام اعتراض شدیداللحنی را به سفیر ایران تسلیم کرد.
 
فرافکنی به رسم ابوظبی/ توافق با اسرائیل نمادین نخواهد بود
"البته در ادامه این فرافکنی به رسم اماراتی "انورقرقاش " وزیرخارجه امارات نیز در اولین مصاحبه با یک خبرنگار صهیونیستی از سایت اکسیوس گفت: این کار "نمادین" نیست و امارات امیدوار است این توافق به همکاری دو کشور در زمینه کشاورزی، غذایی، امنیت و امنیت سایبری، فن‌آوری و بازرگانی منجر شود.
 
22


به هرحال هرچند که توافق ابوظبی- تلاویو این روز‌ها نقل محافل و محور اصلی بحث‌های پیرامون غرب آسیا است، اتفاقی که هرچند برخی از ناظران بین الملل از آن تحت عنوان "زلزله ژئوپولوتیک در غرب آسیا" یاد می‌کنند، اما بسیاری بر این باورند که امضای توافق مذکور، صرفا علنی‌سازی واقعیتی بوده که از سال‌ها پیش، به تدریج و در پشت پرده تحولات منطقه در جریان بوده است.
اما آنچه بیش از همه در اثنای این سناریوی عبری، عربی و غربی به چشم می‌خورد و محور بسیاری از تحلیل‌ها و گمانه زنی ها است، انگیزه امارات و رژیم صهیونیستی از این اقدام و تاثیری است که شکل گیری یک محور جدید شامل کشور‌های حوزه خلیج فارس و رژیم صهیونیستی بر امنیت و منافع جمهوری اسلامی می‌تواند داشته باشد.

اگرچه تردیدی نیست که مقابله با ایران همواره در صدر دستور کار طرفهای صهیونیست قرار داشته و دولت امریکا نیز از عامل «تهدید ایران» برای سوق دادن رژیم صهیونیستی و کشور‌های عربی به سوی همکاری بهره جسته است، اما آنچه مسلم است و در مواضع رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح و بیانیه روز گذشته این ستاد در قبال حقوق بین‌الملل فضای سایبری ایران مشهود بود؛ جمهوری اسلامی بر سر به خطر افتادن امنیت خود ولو ناچیز کوتاه نخواهد آمد و در صورت مواجهه با هر نوع تهدید از جمله تهدیدات سایبری از سوی هر فرد، گروه و یا دولتی در هر سطحی با قدرت پاسخ خواهد داد.

اساسا بحث امنیت ملی و تمامیت ارضی خط قرمزی است که مردمان این مملکت اعم از ترک، لر، کرد و بلوچ و یا شیعه و سنی تاوان سختی برای آن داده‌اند؛ خط قرمزی که به مردانگی خون هزاران شهید گلگون شده و بی شک پاسخ سختی در انتظار کسانی خواهد بود که بخواهند کوچترین آسیبی به ثبات، امنیت و کیان این مرز و بوم برسانند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار