آخرین اخبار:
کد خبر:۸۷۱۶۰۰
گزارش|

موشک‌های ونزوئلا؛ پایان دیکتاتوری آمریکا / مادورو: خرید موشک از ایران ایده خوبی است

مادورو به رغم توطئه‌های بزرگ آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری اخیر ونزوئلا پیروز شد و کودتا‌های نظامی تحت حمایت واشنگتن هم نتوانست دولتش را سرنگون کند. حال در تلاش است تا با کمک متحدان خود سایه تهدید را از کشورش دور سازد.
امید فعال

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_امید فعال؛ «در برابر دولت نسل‌کش اسرائیل [رژیم صهیونیستی] که هدف نابودی مردم فلسطین را دنبال می‌کند، از طرف فلسطینی و مقاومت به یادماندنی مردم این کشور حمایت خواهیم کرد».

این اظهارات متعلق به کارشناس مسلمان پیرامون رژیم صهیونیستی نیست بلکه بخشی از سخنرانی هوگو چاوز رئیس جمهور فقید ونزوئلا در راستای حمایت از ملت فلسطین است.

ونزوئلا گذشته پرفراز نشیبی را پشت سر گذاشته و رهایی از مستعمرات اسپانیا تا مرگ «هوگو چاوز» و انتخاب «نیکلاس مادورو» به عنوان رئیس‌جمهور گوشه‌ای از تاریخ این کشور است.

«چاوز» چهره ضدامپریالیستی
همواره «هوگو چاوز» رئیس جمهوری پیشین ونزوئلا، یکی از منتقدان سرسخت رژیم صهیونیستی و آمریکا بود و وی «جرج دبلیو بوش» رئیس جمهور وقت ایالات متحده را «شیطان» نامید. او سخنرانی خود را در سازمان ملل (۲۰۰۶) یک روز پس از نطق جرج بوش ارائه کرد و پس از اینکه پشت تریبون قرار گرفت، گفت: «شیطان دیروز اینجا سخنرانی کرد، سالن هنوز بوی باروت می‌دهد».
 
موشک‌های ونزوئلا؛ پایان دیکتاتوری آمریکا / مادورو: خرید موشک از ایران ایده خوبی است
«خوان گوایدو (رهبر شورشیان ونزوئلا) در کنار دونالد ترامپ»
 
مداخلات آشکار و پنهان دولتمردان آمریکایی، بدگمانی عمیقی را در اذهان مردم ونزوئلا علیه این کشور بوجود آورده است؛ برای مثال می‌توان به کودتا سال ۲۰۰۲ اشاره کرد؛ ۱۱ آوریل سال ۲۰۰۲، پروژه کودتا در ونزوئلا برای سرنگونی دولت چاوز با همکاری برخی فرماندهان ارتش عملیاتی کلید خورد و توانستند دولت قانونی چاوز را به برای مدت کوتاهی برکنار کنند، اما مردم در خیابن‌ها حضور پیدا کردند و علیه آمریکا و رژیم کودتایی شعار دادند و دوباره قدرت را به دست چاوز سپردند.

«جیمی کارتر»، رئیس جمهور اسبق آمریکا در گفتگو با روزنامه کلمبیایی «ال تیمپو» در این‌باره می‌گوید: «من فکر می‌کنم هیچ شکی وجود ندارد که آمریکا در کودتای سال ۲۰۰۲ در ونزوئلا نقش داشته است».
 
موشک‌های ونزوئلا؛ پایان دیکتاتوری آمریکا / مادورو: خرید موشک از ایران ایده خوبی است
«ادعای احترام نیکلاس مادورو به تصویر «هوگو چاوز» رئیس‌جمهور فقید ونزوئلا»

سرانجام «هوگو رافائل چاوز فریاس» پس یک دوره ۲ ساله مبارزه با بیماری سرطان، ۶ مارس ۲۰۱۳ میلادی درگذشت. وی در مجموع ۱۴ سال ریاست جمهوری ونزوئلا را بر عهده داشت؛ پس از مرگ «چاوز»، «نیکلاس مادورو» در سال ۲۰۱۳ به عنوان رئیس‌جمهور ونزوئلا انتخاب شد؛ مادورو حوادثی از قبیل ترور ناموفق وی در سال ۲۰۱۸ و کودتا نظامی جریان همسو با آمریکا علیه دولت قانونی خود را پشت سر گذاشته است.

در همین راستا، ترامپ در حمایت از رهبر شورشیان ونزوئلا «خوان گوایدو» در سال ۹۷ بیانیه‌ای صادر کرد، در متن این بیانیه ذکر شده: «امروز من رسماً رئیس مجمع ملی ونزوئلا، خوان گوایدو را به عنوان رئیس‌جمهور موقت این کشور به رسمیت می‌شناسم».

در ادامه بیانیه‌ی رئیس‌جمهور آمریکا آمده است: «مجمع ملی ونزوئلا در نقش خود به عنوان تنها شاخه مشروع حکومت که منتخب مردم است به قانون اساسی این کشور استناد کرده و دولت نیکلاس مادور [رئیس جمهور مردمی] را غیرقانونی اعلام می‌کنم».

به گزارش روزنامه «رای الیوم»: «دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا هیچ‌گاه خصومت خود را با مادورو رئیس جمهور ونزوئلا و دولت وی و همچنین با هوگو چاوز پنهان نکرده است، دلیلش چپ‌گرا بودن این شخصیت‌ها نبوده بلکه روابط محکم آن‌ها و کشورشان با مسائل عادلانه منطقه خاورمیانه نظیر مسئله فلسطین و مخالفت قوی آن‌ها با سیاست‌های نژادپرستانه اسرائیل و تحریم‌های کمرشکن آمریکا علیه ایران دلیل اصلی است».

رای الیوم ادامه داد: «مادرو به رغم توطئه‌های بزرگ آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری اخیر ونزوئلا پیروز شد و کودتا‌های نظامی تحت حمایت واشنگتن هم نتوانست دولتش را سرنگون کند، او سفارت کشورش در تل آویو را در اعتراض به حمله اسرائیل به نوار غزه بست و روابطی محکم با جمهوری اسلامی ایران برقرار کرد، کشوری که یار و مقتدای او (مادورو)، هوگو چاوز، به آن سفر کرد».
 
موشک‌های ونزوئلا؛ پایان دیکتاتوری آمریکا / مادورو: خرید موشک از ایران ایده خوبی است
«مدیا بنجامین از فعالان معروف ضدجنگ در آمریکا به اظهارات ضدایرانی نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور ایران در اندیشکده هادسون به شدت اعتراض کرد.»

همواره روابط جمهوری اسلامی ایران با ونزوئلا، حساسیت آمریکایی‌ها را درپی دارد؛ «برایان هوک»، نماینده دولت آمریکا در امور ایران در نشست اندیشکده «هادسون» از توسعه روابط میان ایران و ونزوئلا ابراز نگرانی می‌کند.
 
«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا بامداد چهارشنبه به وقت تهران در پیامی در توئیتر به اظهارات اخیر «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا درباره خرید تسلیحات از ایران واکنش نشان داد؛ وی در پیامی در توئیتر خود نوشت: «این شگفت آور نیست که رژیم نامشروع مادورو [دولت قانونی] به دنبال تسلیحات مرگبار ایران [تسلیحات متعارف جنگی] است. این دقیقا دلیل این است که چرا ما در حال بازگرداندن تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران از جمله تحریم تسلیحاتی هستیم. ما این تحریم‌ها را به طور کامل اجرا خواهیم کرد».
 
«چارلز هوپر»، مدیر «آژانس همکاری امنیتی دفاعی» (شاخه نظارت بر فروش‌های تسلیحاتی خارجی در پنتاگون) اعلام کرد، صادرات تسلیحات آمریکا در سال مالی ۲۰۱۹ که ۳۰ سپتامبر به پایان رسید ۵۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار و در سال ۲۰۱۸ مبلغ ۵۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار شد.
 
استحکام روابط تهران-کاراکاس
روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» در یادداشتی در زمینه تاثیر منفی فشار‌های حداکثری دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا بر ایران و ونزوئلا که منجر به نزدیک شدن بیشتر آن‌ها به هم شده نوشت، این فشار موجب اتحاد بیشتر آن‌ها برای شرمنده کردن آمریکا شد.
 
موشک‌های ونزوئلا؛ پایان دیکتاتوری آمریکا / مادورو: خرید موشک از ایران ایده خوبی است
«حضور نفتکش ایرانی در ونزوئلا»

این روزنامه با اشاره به انتقال بنزین ایران از سوی پنج نفتکش ایرانی به ونزوئلا نوشت که ایران علاوه بر این، قطعات یدکی و مهندسان خود را برای تعمیر پالایشگاه‌های ونزوئلا به این کشورفرستاد. در حالی که دولت ترامپ سعی در توقف این نفتکش‌ها با استفاده از تهدید به تحریم‌ها داشت؛ علاوه بر ارسال پنج نفتکش توسط ایران به ونزوئلا، در روز‌های شیوع ویروس کرونا و راهزنی غربی‌ها از یکدیگر، محموله‌ای حاوی کمک‌های بشردوستانه به ونزوئلا ارسال شد تا به این کشور برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا کمک کند.

این تعامل دوجانبه باعث شد که مادورو در سخنرانی تلویزیونی با تشکر از کمک‌های ایران در حوزه انرژی به ونزوئلا، بگوید: «ما به یکدیگر کمک می‌کنیم. از نظر من تجربه‌های ایرانیان به ما کمک می‌کند تا ظرفیت‌های مدیریتی‌مان را تقویت کنیم».

مادورو در ادامه مجدداَ به اظهار نظر درباره ادعا‌های رئیس‌جمهور کلمبیا مبنی بر تلاش دولت ونزوئلا برای خرید موشک از ایران پرداخته و تصریح کرد این ایده خوبی است که پیشتر به آن فکر نکرده بود ولی اکنون اگر امکان داشته باشد، از ایران موشک‌هایی را خریداری می‌کند.

این نگرانی آمریکایی‌ها در حالی تشدید می‌شود که ونزوئلا در حدود دو هزار کیلومتر فاصله با ایالت فلوریدا در ایالات متحده دارد؛ این کشور می‌تواند با خرید موشک‌های بالستیک میان‌برد (MRBM) با برد بین ۱٫۰۰۰ تا ۳٫۵۰۰ کیلومتر، معادلات منطقه را تغییر دهد و مانع گسترش سلطه‌گری آمریکا در کشور‌های آمریکای لاتین شود.
 
در ساختار سیاسی آمریکا افرادی حضور دارند که معتقدند آمریکا باید سلطه جهانی خود را حفظ کند و هر راه حلی باید از واشنگتن دیکته شود و باید از هر ابزار و تهدیدی برای رسیدن به این هدف استفاده شود. گسترش نفوذ ایران در کشورهای آمریکا لاتین می‌تواند جریان جدیدی ضدامپریالیستی را در نزدیکی با کشور آمریکا جبهه‌سازی کند.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار