آخرین اخبار:
کد خبر:۸۷۱۹۳۹
طی بیانیه‌ای مشترک بین ایران و آژانس انرژی اتمی

در صورت عدم درخواست مضاعف از سوی آژانس، ایران اجازه بازرسی دو مکان را می‌دهد

براساس توافق ایران و آژانس، ایران داوطلبانه به دو مکان مشخص شده دسترسی داده و فعالیت‌های راستی آزمایی آژانس را برای حل و فصل این موضوعات تسهیل می‌کند و بعد از تجزیه و تحلیل اطلاعات، آژانس هیچ سوال دیگری از ایران و هیچ درخواستی برای دسترسی به مکان‌های فراتر از آنچه ایران اظهار کرده، ندارد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی امروز (چهارشنبه) پس از سفر ۲ روزه رافائل گروسی مدیرکل آژانس به ایران بیانیه مشترکی صادر کردند.

این بیانیه به شرح زیر است:

بیانیه مشترک معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی 
تهران، ۴ شهریور ١٣٩٩ (٢۶ آگوست ٢٠٢٠)
 
- آژانس بین المللی انرژی اتمی و جمهوری اسلامی ایران توافق کردند تا همکاری‌های خود را بیش از پیش تقویت کرده، و اعتماد متقابل را به منظور تسهیل اجرای کامل موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی به آن، که از ١۶ ژانویه ٢٠١۶ به صورت موقت توسط ایران در حال اجرا است، ارتقاء بخشند.  
- بعد از مشورت‌های فشرده دوجانبه، ایران و آژانس در خصوص حل و فصل توأم با حسن نیت موضوعات مشخص شده توسط آژانس در ارتباط با اجرای پادمان به توافق رسیدند.

در این ارتباط، ایران به طور داوطلبانه به دو مکان مشخص شده توسط آژانس دسترسی داده و فعالیت‌های راستی آزمایی آژانس را برای حل و فصل این موضوعات تسهیل خواهد کرد.

تاریخ‌های مربوط به دسترسی‌های آژانس و فعالیت‌های راستی آزمایی، مورد توافق قرار گرفته است.

فعالیت‌های راستی آزمایی آژانس مطابق با موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی و رویه استاندارد راستی آزمایی آژانس، همان گونه که برای همه کشور‌های دارای موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اجراء می‌شود، به صورت برابر و بدون تبعیض اجراء خواهد شد.  
- در چارچوب قطعنامه GOV/۲۰۱۵/۷۲ که در تاریخ ١۵ دسامبر ٢٠١۵ توسط شورای حکام به تصویب رسید، آژانس و ایران تایید می‌کنند که این موضوعات مرتبط با اجرای پادمان، منحصرا مربوط به مواد و فعالیت‌های هسته‌ای تحت پادمان براساس موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی می‌باشند.  
- در این چارچوب حاضر، براساس تجزیه و تحلیل اطلاعات در اختیار آژانس، آژانس هیچ سؤال دیگری از ایران و هیچ درخواستی برای دسترسی به مکان‌هایی فراتر از آنچه که توسط ایران تحت موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اظهار شده‌اند، ندارد.  
- دو طرف تصدیق می‌کنند که استقلال، بی طرفی و حرفه‌ای گری آژانس همچنان لازمه اجرای فعالیت‌های راستی‌آزمایی هستند.  
آژانس با حفاظت از تمامی اطلاعات محرمانه پادمانی مطابق با اساسنامه آژانس، مفاد مرتبط در موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی، و محرمانگی رژیم، استاندارد‌ها و رویه‌های تثبیت شده‌ی آژانس، نگرانی‌های امنیتی ایران را همچنان مدنظر قرار خواهد داد.
 
رافائل گروسی که دوشنبه شب (سوم شهریور ماه) در رأس هیأتی و در پاسخ به دعوت ایران به تهران وارد شد و مورد استقبال بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی و کاظم غریب‌آبادی نماینده دائم ایران در آژانس قرار گرفت، پیش از ظهر سه‌شنبه چهارم شهریور ماه در محل سازمان انرژی اتمی با علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی دیدار و گفتگو کرد.

صالحی این گفتگو‌ها را سازنده خواند و اعلام کرد و گفت: قرار شد آژانس حرفه‌ای و مستقل کار خود را پیش ببرد و ما هم در چارچوب تعهداتمان عمل کنیم و بیانیه‌ای قرار است صادر شود که طرفین در حال کار بر روی آن هستند.

وی عنوان کرد که این بیانیه به احتمال زیاد فردا (چهارشنبه) بعد از نهایی شدن اطلاع رسانی خواهد شد.

گروسی هم در اظهاراتی ضمن ابراز خرسندی از سفر به ایران، تأکید کرد که هیچ تغییری در رویکرد آژانس ایجاد نشده است و همکاری ایران و آژانس سازنده بوده است و قرار است تداوم داشته باشد.

وی همچنین بعد از دیدار با صالحی در توئیتی نوشت: امروز صبح با معاون رئیس‌جمهور ایران و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، دکتر صالحی دیدار کردم. در حال کار برای رسیدن به توافقی درباره فعالیت‌های راستی‌آزمایی پادمان‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران هستیم.

گروسی بعدازظهر هم مهمان ظریف بود و وزیر خارجه ایران در این دیدار با بیان اینکه اینکه جمهوری اسلامی به دنبال ادامه همکاری با آژانس در شرایط عادی و در چارچوب مقررات بین‌المللی است، ابراز امیدواری کرد با حل اختلافات موجود براساس اعتماد متقابل، همکاری‌های دو طرف در چارچوب مقررات پادمانی و بر مبنای حسن نیت ادامه یابد.

در این دیدار گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأکید کرد که آژانس وظایف خود را بر اساس اصول بیطرفی و حرفه‌ای گری و همچنین در چارچوب صرف ملاحظات فنی انجام می‌دهد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم روز سه‌شنبه در توئیتی نوشت: دیداری با محمدجواد ظریف، وزیر  امور خارجه ایران داشتم تا گفتگو‌هایی که در تهران در حال انجام گرفتن است، تداوم یابد. از تمایل وی برای افزایش همکاری‌ها با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قدردانی می‌کنم.

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین در توئیتی عنوان کرد که ایران به دنبال روابط عادی با آژانس است.

او عصر امروز نیز به دیدار حسن روحانی رئیس جمهوری رفت و با وی دیدار و گفتگو کرد و قرار است بعد از این دیدار به وین بازگردد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Germany
۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۶
دولت ذلت و ندانم کاری.
0
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۶
یکی از این دو مکانی که اژانس درخواست بازدید از انها را دارد نزدیک تهران ، و یکی دیگه اش نزدیک اصفهان است

سوال اینه اگر بازدید از این مکانها از لحاظ امنیتی اشکال داشته که قبلا با در خواست اژانس موافقت نکرده بودند ، الان ایا اشکال امنیتی رفع شده و میشه که میخواهند با درخواست اژانس مبنی بر بازدید از این مکانها موافقت کنند !!؟

فقط همینقدر میدونیم که رو قول اژانس مبنی بر حفظ محرمانگی رژیم و استانداردها و رویه و استانداردهای اژانس نمیشه حساب کرد و اطمینان کرد
نگرانی های امنیتی ایران را مدنظر قرار میدهند !؟ با توجه به سابقه ای که از اژانس در برخی مواردی که رژیم صهیونیستی مدعی بود از ان برنامه های هسته ای اینده ایران خبر دارد سراغ داریم که نمیدونیم چطور میشه به بازرسان اژانس در این موارد جدید و درخواست های جدید اطمینان کرد !؟

متن برجام ۱۴ ماه قبل از توافق برجام در یک اندیشکده امریکایی منتشر شده بوده و اگر امروز درخواست اژانس برای بازدید از دو مکان مذکور دیکته شده امریکاییها باشد مطمئنا نمیشه رو قول مدیر مل اژانس مبنی بر حفظ محرمانگی و در نظر گرفتن نگرانیهای امنیتی کشورمان حساب باز کرد چون ممکنه امریکاییها دیکته کنند و بازرسان اژانس عمل کنند

هیئت پارلمانی اروپایی زمانی اومد ایران و بدون برنامه رفت با فتنه گران دیدار کرد حالا توقع داشته باشیم که بازرسان آژانس رو برنامه رفتار خواهند کرد و یک قدم از اون جاهایی که قراره ازش بازدید کنند قدمی فراتر نخواهند گذاشت !؟؟ و درخواست اضافی نخواهند داشت !!؟

تا کی باید به این بیگانگان اعتماد کنیم و باز اینها درخواست های اضافی و زیاده خواهی داشته باشند و مسئولان دولتی کشورمان باید در برابر اون خواسته ها کوتاه بیایند !!؟

هر چیزی رو اژانس بر اساس ادعاهای بی اساس کشورهای عضو اژانس که دشمن ما هستند بهانه کنه و درخواست کنه باید به هر قیمتی اجابت کرد!؟

تازه گقتند که هیچ سوال و درخواست دیگری در مورد موارد اظهار شده !!توسط ایران ، نداشته باشند یعنی فردا و در اینده ممکنه دست بگذارن رو یه مکان دیگری از کشورمان و بگن اینحا رو شما اظهار!! نکردید و ما در موردش سوال و ابهام داریم اونوقت دوباره مسئولان دولتی به خواسته های اژانس مبنی بر یازدید از اون مکانها پاسخ مثبت خواهند داد یا نه !؟

سالی که نکوست از بهارش پیداست
0
1
ناشناس
Germany
۰۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۰:۱۹
در این چارچوب حاضر، بر اساس تجزیه و تحلیل اطلاعات در اختیار آژانس، آژانس هیچ سوال دیگری از ایران، و هیچ درخواستی برای دسترسی به مکان‌هایی فراتر از آنچه توسط ایران تحت موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی اظهار شده‌اند، ندارد.
چارچوبهای را آینده هم باز ایران اجازه خواهد داد. چون این توافق در مورد چارچوب حاضر است.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار