به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) مینویسد: ایالات متحدۀ آمریکا با سهم ۱۸ درصدی از تولید جهانی طیور، بزرگترین تولیدکنندۀ گوشت طیور در جهان است؛ پس از این کشور، چین، برزیل و روسیه قرار دارند. در زمینۀ تولید تخممرغ نیز چین با سهم ۴۲ درصدی از تولید جهانی، بزرگترین تولیدکنندۀ تخممرغ در جهان است. این کشور را ایالات متحده (با ۷ درصد) و هند (با ۶ درصد) تولید جهانی تعقیب میکنند. آسیا با بیش از ۶۰ درصد از تولید جهانی، قارۀ اول در تولید تخممرغ به شمار میرود.
گزارش فائو با بیان اینکه «بین سالهای ۱۹۶۱ تا ۲۰۱۷ برای تأمین تقاضای روزافزون، تولید صنعتی گوشت طیور در جهان از ۹ به ۱۲۲ میلیون تن، و تولید تخممرغ از ۱۵ به ۸۷ میلیون تن افزایش یافته» اضافه میکند: در سال ۲۰۱۷ گوشت طیور حدود ۳۷ درصد از تولید جهانی گوشت را به خود اختصاص داده است. علاوه بر این، طی سه دهۀ گذشته، تولید تخممرغ در کل جهان بیش از ۱۵۰ درصد افزایش یافته است. بیشتر این رشد در آسیا بوده، که میزان تولید تقریباً چهار برابر شده است.
این گزارش میافزاید: از اوایل دهۀ ۱۹۶۰ تاکنون، مصرف سرانۀ تخممرغ در جهان تقریباً دو برابر و مصرف گوشت طیور پنج برابر شده است. در این میان بیشترین افزایش مصرف در آسیا و آمریکای لاتین رخ داده است. پیشبینیها حاکی است بین سالهای ۲۰۰۰ و ۲۰۳۰ سرانۀ تقاضای گوشت طیور در جنوب آسیا ۲۷۱ درصد، در اروپای شرقی و آسیای میانه ۱۱۶ درصد، در خاورمیانه (غرب آسیا) و شمال آفریقا ۹۷ درصد و در آسیای شرقی و اقیانوس آرام ۹۱ درصد افزایش یابد.
فائو در ادامه ضمن تأکید بر اینکه «طیور منبع اصلی پروتئین حیوانی در جهان است» خاطرنشان میکند: در کشورهای در حال توسعه، پرورش طیور تقریباً در ۸۰ درصد از خانوارهای روستایی رایج است. همچنین گوشت و تخممرغهای بومی از نظر شکل و طعم با محصولات مرغ تجاری متفاوت هستند و اغلب توسط مصرفکنندگان ترجیح داده میشوند. بهعنوان مثال، تخممرغهای بومی تا حدود زیادی کوچکتر از تخمهای پرورشی و تجاری هستند (وزن آنها معمولاً بیش از ۵۰ درصد کمتر است) و ممکن است کیفیت خاصی داشته باشند. به عنوان مثال، نژاد مرغ فَیومی، نژادی اصالتاً مصری است و تخمهای کوچک با یک زردۀ نسبتاً بزرگ میگذارد.