پروژه‌های مسکن در جنگ هم متوقف نشد؛ تحویل ۱۰۸ هزار واحد به مردم
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۶۲۲۷۰
توضیحات وزیر راه درباره عملکرد مسکن حمایتی در مجلس؛

پروژه‌های مسکن در جنگ هم متوقف نشد؛ تحویل ۱۰۸ هزار واحد به مردم

فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، در جریان بررسی سوال مسکنی در مجلس اعلام کرد پروژه‌های مسکن در دوره جنگ متوقف نشده‌اند و از ۸۳۶ هزار واحد مسکن حمایتی دارای تعهد، تاکنون ۱۰۸ هزار واحد به مردم تحویل داده شده است. وزیر راه همچنین درباره زیرساخت‌های آسیب‌دیده در جنگ توضیح داد که ۱۱ خط ریلی آسیب‌دیده در کمتر از دو ماه به چرخه فعالیت بازگشته‌اند.
فرزانه صادق


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بررسی وضعیت مسکن حمایتی در شرایطی در مجلس انجام شد که اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن همچنان با چالش‌هایی مانند تامین مالی، تسهیلات بانکی و تکمیل زیرساخت‌ها روبه‌روست. اظهارات وزیر راه در صحن مجلس، تصویری از آخرین وضعیت پروژه‌ها و اقدامات انجام‌شده در دوره جنگ ارائه کرد؛ از تحویل واحدهای مسکونی تا بازگرداندن زیرساخت‌های آسیب‌دیده به چرخه فعالیت.

مسکن در بحبوحه جنگ ادامه پیدا کرد

بررسی سوال عبدالجلال ایری، نماینده کردکوی، از فرزانه صادق درباره وضعیت مسکن و اقدامات وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن حمایتی، در جلسه علنی مجلس انجام شد.

صادق در جریان پاسخ به نمایندگان گفت بخش مسکن به‌شدت تحت تاثیر شرایط اقتصادی و متغیرهای کلان قرار دارد و در عین حال، وزارت راه با تعهد ایجادشده برای تامین مسکن حدود ۸۳۶ هزار نفر از متقاضیان مواجه بوده است.

وزیر راه با اشاره به عملکرد این وزارتخانه در شرایط جنگ گفت در دو سال گذشته که یک سال آن با جنگ همراه بوده، هیچ‌کدام از پروژه‌های مسکن از رمق نیفتاده و روند اجرای آنها ادامه داشته است.

۱۰۸ هزار واحد از ۸۳۶ هزار واحد تحویل شد

صادق اعلام کرد از مجموع ۸۳۶ هزار واحد مسکن حمایتی که برای آنها تعهد ایجاد شده، طی دو سال گذشته ۱۰۸ هزار واحد به مردم تحویل داده شده است.

به گفته وزیر راه، ساخت ۱۳۰ هزار واحد نیز انجام شده، اما تعداد واحدهایی که واقعا به مردم تحویل داده شده ۱۰۸ هزار واحد است. همچنین پیش از آغاز به کار دولت چهاردهم، ۲۱ هزار واحد از این پروژه‌ها تحویل متقاضیان شده بود.

این آمار در حالی مطرح شد که تأمین زمین، تسهیلات بانکی، آورده متقاضیان و ایجاد زیرساخت، چهار ضلع اصلی اجرای پروژه‌های مسکن حمایتی عنوان شده است.

بیش از ۳۵۰ هزار واحد همچنان تسهیلات بانکی ندارند

یکی از مهم‌ترین نکات مطرح‌شده از سوی وزیر راه، وضعیت تأمین مالی پروژه‌ها بود. صادق اعلام کرد بیش از ۳۵۰ هزار واحد هنوز به تسهیلات بانکی متصل نشده‌اند؛ مسئله‌ای که به گفته او، یکی از موانع پیش‌روی تکمیل پروژه‌های مسکن حمایتی است.

وزیر راه توضیح داد که برای پیشبرد پروژه‌ها از منابع داخلی وزارتخانه، تهاتر زمین با پیمانکاران و ظرفیت وام دهک‌ها استفاده شده است. بر اساس توضیحات صادق، حدود ۳۵۰ هزار نفر از مجموع متقاضیان ۸۳۶ هزار نفری در دهک‌های یک تا چهار قرار دارند.

وی همچنین اعلام کرد تاکنون حدود ۷ همت برای وام دهک‌های پایین از محل منابع و زمین اختصاص یافته و بیش از ۲۰ همت نیز برای زیرساخت‌های پروژه‌ها وارد شده است.

بازگشت خطوط ریلی آسیب‌دیده به چرخه فعالیت

صادق در بخش دیگری از سخنان خود به آسیب‌های واردشده به زیرساخت‌های حمل‌ونقل در جریان جنگ اشاره کرد و گفت ۱۱ خط ریلی در این دوره آسیب دیدند.

به گفته وزیر راه، این خطوط با توجه به اهمیت ارتباط شرق و غرب کشور هدف قرار گرفته بودند، اما هر ۱۱ مورد در کمتر از دو ماه دوباره به چرخه فعالیت بازگشتند.

وزیر راه همچنین از آسیب‌دیدن ۱۱ پل و تونل در بندرعباس خبر داد و گفت ۸ پل از این مجموعه طی ۵۵ روز به وضعیت قبلی بازگشته‌اند. صادق بازسازی این زیرساخت‌ها را حاصل فعالیت راهداران، راه‌سازان، مهندسان، کارگران و پیمانکاران عنوان کرد.

پاسخ وزیر به سؤال مسکنی مجلس

در ادامه جلسه، وزیر راه درباره وضعیت مسکن حمایتی، تامین زمین، تسهیلات بانکی و زیرساخت پروژه‌ها توضیح داد. محور سؤال عبدالجلال ایری نیز بررسی اقدامات وزارتخانه در حوزه مسکن حمایتی و وضعیت اجرای تعهدات این بخش بود.

پس از پایان توضیحات وزیر، سوال نماینده کردکوی به رأی گذاشته شد و نمایندگان مجلس با ۱۳۸ رای موافق و ۹۲ رأی مخالف از توضیحات فرزانه صادق قانع شدند.

مسکن حمایتی همچنان با مسئله تامین مالی روبه‌روست

اگرچه وزیر راه اعلام کرده پروژه‌های مسکن در دوره جنگ متوقف نشده‌اند و ۱۰۸ هزار واحد نیز به متقاضیان تحویل شده است، اما آمار ارائه‌شده در مجلس نشان می‌دهد بخش قابل توجهی از تعهدات مسکن حمایتی همچنان در مسیر ساخت و تکمیل قرار دارد.

وجود بیش از ۳۵۰ هزار واحد بدون اتصال به تسهیلات بانکی، در کنار نیاز پروژه‌ها به منابع زیرساختی، نشان می‌دهد ادامه ساخت و افزایش سرعت تحویل واحدهای باقی‌مانده همچنان به تأمین مالی و تکمیل زیرساخت‌ها وابسته است.

پربازدیدترین آخرین اخبار