کد خبر:۸۷۳۹۲۷
گزارش|

پول «چیفتن» چه زمان به ایران باز می‌گردد؟ / چراغ سبز حامیان «نازنین زاغری» به جاسوسان دو تابعیتی

دولت بریتانیا قصد دارد که با پیوند زدن موضوع پرداخت بدهی ۴۹ ساله به ایران، این پیام را به جاسوسان خود برساند که می‌تواند امنیت آنان را حفظ کند. آزادی زاغری، چراغ سبزی برای فعالیت جاسوسان دوتابعیتی در ایران است.
امید فعال

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ «نازنین زاغری» مادری مهربان، همسری فداکار و فعال رسانه‌ای که در زندان امنیتی ایران محبوس است. زاغری به‌قصد بازدید خانواده خود به ایران سفر می‌کند و هنگام خروج از ایران به مقصد انگلستان، یکهو بازداشت می‌شود؛ این روایت رسانه‌های غربی و فارسی‌زبان از دستگیری «نازنین زاغری» است و او تابعیت ایرانی- بریتانیایی دارد.

رسانه‌های غربی می‌خواهند با ترسیم چهره یک مادر یا زن بی‌گناه، مسئله جاسوسی «نازنین زاغری» را به حاشیه ببرند و جمهوری اسلامی را متهم به گروگانگیری کنند. به‌عنوان نمونه همانند پروژه جیسون رضاییان، غربی‌ها قصد دارند این پرونده امنیتی را با مسائل عاطفی و احساسی همچون «داشتن دختر ۲۲ ماه و عدم ملاقات فرزندش» پیوند زنند.

احساسات و عواطف ما برای درد و رنج کشیدن یک نفر برانگیخته می‌شود و این جزء ویژگی‌های ذاتی ما انسان‌ها است. رسانه‌های غربی می‌دانند برای همراهی مردمی با جاسوسان خود، نیازمند ترغیب هرچه بیشتر مردم برای کمک به افراد هستند و این امر با نشان دادن، توصیف مشکلات آنان و ایجاد حس همزاد ‌پنداری تحریک می‌شود.
 
بازی بریتانیا با احساسات مردم ایران/ «نازنین زاغری» به جاسوسان دو تابعیتی چراغ سبزی نشان داد

بر اساس اظهارات زاغری، وی با بنیاد خیریه «تامسون رویترز» وابسته به شرکت تامسون رویترز همکاری داشته و مدیریت چندین پروژه آموزشی این بنیاد را در کشورهایی، چون لبنان، گرجستان، اردن، مراکش، برمه و برخی از کشور‌های آفریقایی برعهده داشته است.

آمریکا و اروپا معتقدند که زاغری فقط یک خبرنگار بین‌المللی است و طبق گفته‌های "ریچارد رتکلیف" همسر بریتانیایی نازنین زاغری، وی چندین بار برای دیدن خانواده‌اش به ایران سفر کرده بود و پیش از این هیچ مشکلی برایش پیش نیامده بود.

«بوریس جانسون» وزیر خارجه انگلیس در جلسه استماع کمیته امور خارجی مجلس انگلیس درباره بازداشت «زاغری» در ایران گفت که «او در ایران فقط در حال آموزش روزنامه‌نگاری بوده است.»

چرا بنیاد خیریه رویترز وابسته به شرکت چند میلتی «تامسون رویترز»، خبرنگارانی را به‌صورت رایگان در کشور‌های عقب‌افتاده به ظن غرب آموزش می‌دهد و چه اهدافی پشت پرده این بنیاد است؟

بنیاد «تامسون رویترز» برنامه آموزشی رایگانی را بر اساس یافته‌های انستیتو مطالعات خبرنگاری رویترز، به شرکت‌کنندگان پذیرش‌شده در دوره‌ها، آموزش می‌دهد و این بنیاد هرساله بورسیه تحصیلی برای افراد مدنظر خود در کشور‌های روبه‌رشد در نظر می‌گیرد؛ بنیاد رویترز معتقد است که دغدغه آموزش روزنامه‌نگاری توسعه محور را دارد.

در رابطه با دستگیری زاغری، سپاه ثارالله کرمان با صدور بیانی‌های اعلام کرد: «طی اقدامات اطلاعاتی گسترده در فضای مجازی و حقیقی یکی از سر شبکه‌های اصلی وابسته به بیگانگان که مأموریت‌های مختلفی در راستای تحقق اهداف شوم دشمنان نظام انجام داده بود، شناسایی و دستگیر شد.»
 
بازی بریتانیا با احساسات مردم ایران/ «نازنین زاغری» به جاسوسان دو تابعیتی چراغ سبزی نشان داد

زاغری تنها جاسوس بازداشت‌شده در این چند وقت اخیر نیست؛ «جیسون رضاییان» نیز که در پوشش خبرنگار روزنامه «واشنگتن‌پست» در ایران فعالیت می‌کرد، اما او نیز سرانجام توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بازداشت می‌شود.

بر اساس کیفرخواست صادره، دسترسی و جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی‌شده، همکاری با دول متخاصم و نوشتن نامه به اوباما و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران برخی از اتهامات جیسون رضاییان است.

رضاییان آن‌قدر مهره مهمی برای آمریکایی‌ها بود که حاضر شدند در ازای بازپس‌گیری او، بخشی از پول‌های به‌ناحق بلوکه‌شده ایران را آزاد کنند.
 
بازی بریتانیا با احساسات مردم ایران/ «نازنین زاغری» به جاسوسان دو تابعیتی چراغ سبزی نشان داد

نشریه «وال استریت ژورنال» در این رابطه مدعی شد پرداخت نقدی طلب قدیمی ایران بابت معامله خرید تسلیحات از آمریکا در زمان پیش از انقلاب اسلامی، هم‌زمان با آزادی جیسون رضاییان و سه زندانی دیگر، نوعی «باج‌دهی» به ایران از سوی آمریکا برای آزاد کردن گروگان‌ها [جاسوسان] بوده است.

علاوه بر بازداشت جاسوسان دو تابعیتی، «ادوارد اسنودن» هم پیمانکار پیشین آژانس امنیت ملی ایالات‌متحده آمریکا، اسناد محرمانه‌ای این سازمان را در سال ۲۰۱۳ منتشر کرد و در این اسناد به جاسوسی گسترده از کشور‌های جهان به‌ویژه کشور‌های اولویت اول در فهرست «اِن. اِس. اِی» که شامل ایران، چین، روسیه، پاکستان افغانستان و... می‌شود، اشاره کرد.

طبق افشاگری روزنامه گاردین در سال ۲۰۱۳، ایران کشوری است که بیشترین مقدار اطلاعات از آن گردهم آوری شده و به‌طوری‌که در پروژه «خبرچین بیکران» تنها در ماه مارس ۲۰۱۳ تعداد ۱۴ میلیارد گزارش از ایران جمع‌آوری‌شده است.

همواره کشور‌های غربی به دنبال نفوذ و جاسوسی در ایران هستند و از هر ابزاری برای پیشبرد اهداف خصمانه خود استفاده می‌کنند و سعی دارند با تکیه‌بر عناوین فعال مدنی، حقوق بشر، رسانه‌ای و... برای خود وجه انسانی و بین‌المللی فراهم آورند.
 
بازی بریتانیا با احساسات مردم ایران/ «نازنین زاغری» به جاسوسان دو تابعیتی چراغ سبزی نشان داد

ایران پیش از انقلاب اسلامی، در سال ۱۳۵۰ قرارداد خرید هزار و ۵۰۰ دستگاه تانک چیفتن و خودروی زرهی را با بریتانیا بست اما این تانک‌ها هرگز تحویل داده نشد.

به گزارش روزنامه گاردین، «بن والاس» وزیر دفاع بریتانیا، در نامه‌ای به وکلای نازنین زاغری نوشته است که دولت بریتانیا فعالانه به دنبال راه‌حلی قانونی برای پرداخت بدهی خود به ایران است. والاس در نامه خود نوشته است: «در پیوند با شرکت آی‌ام‌اس و اختلافات حقوقی (با ایران) بر سر مبلغ (بدهی) واریز نشده، دولت اذعان می‌کند که این بدهی باید پرداخت شود و همچنان در جستجوی هر راه قانونی برای پرداخت آن از راه قانونی است.»

سعید خطیب زاده درباره انتشار اخباری مبنی بر اینکه دولت انگلیس بدهی کشورش به ایران را بر سر خرید تانک‌های چیفتن (قبل از پیروزی انقلاب اسلامی) تأیید کرده است و برخی تلاش دارند موضوع پرداخت بدهی را به آزادی یک زندانی دو تابعیتی ایرانی انگلیسی «نازنین زاغری» ربط دهند، افزود: دولت انگلیس یک بدهی قطعی ۴۰ ساله به ایران دارد و تفاوتی نمی‌کند که این بدهی را یک مقام دولت انگلیس بپذیرد یا نه.

دولت بریتانیا قصد دارد که با پیوند زدن موضوع پرداخت بدهی ۴۹ ساله به ایران، این پیام را به جاسوسان خود برساند که این کشور می‌تواند آزادی و امنیت آنان را حفظ کند. آزادی زاغری، چراغ سبزی برای فعالیت بدون نگرانی جاسوسان دوتابعیتی در ایران است.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار