کد خبر:۸۷۳۹۳۲
ابراهیمی در گفتگو با دانشجو؛

پای پیمانکاران ترکیه مجددا به شمال آفریقا باز شد/ رشد ۶ میلیارد دلاری صادرات ترکیه در سایه‌ی شوم کرونا

رئیس خانه تجارت و اقتصاد ایران و ترکیه گفت: با وجود محدودیت‌های کرونایی، صادرات ترکیه با استفاده از ابزار دیپلماسی‌اقتصادی و تجارت‌الکترونیک ۶ میلیارد رشد کرد.

دکتر سید جلال ابراهیمی؛ رئیس خانه اقتصاد و تجارت ایران و ترکیه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو از امضای تفاهم نامه شورای مشورتی دیجتالی وزارت تجارت ترکیه با لیبی خبر داد.

ابراهیمی گفت: بر اساس این تفاهم نامه جدید ده‌ها پروژه بزرگ متوقف در لیبی دوباره شروع به عملیات می‌کنند و لیبی ضرر و زیان ۱۰ سال توقف پروژه‌ها را به پیمانکاران ترک پرداخت خواهد کرد.

رئیس خانه تجارت و اقتصاد ایران و ترکیه ادامه داد: وزیر تجارت ترکیه برای اخذ نظرات و استفاده از تفکر جمعی و اقتصاددانان ترک شورای مشورتی با شرکت TOBB (مجمع اتاق‌ها و بورس‌های ترکیه) بورس اوراق بهادار DIEK هیئت روابط اقتصاد خارجی، مجمع صادرکنندگان ترکیه، TIM و کنفدراسیون صنعتگران و اتحادیه صنعتگران مستقل و اتحادیه بازرگانان و پیمانکاران موسیاد و روسای کنفدراسیون‌های صادراتی تشکیل داد که تصمیمات اساسی تجاری ترکیه در چهارچوب نظرات و دیدگاه‌های جمعی مردان کار مدیریت اقتصادی کلان در این شورا اتخاذ می‌شود.

بیشتر بخوانید:

عضو اتاق بازرگانی ایران افزود: رخسار پکان، وزیر تجارت ترکیه گفته است که در طول کرونا صادرات در آوریل قریب 9 میلیارد بود و در ژوئن با افزایش 3.5 میلیارد دلاری مواجه بود که در ژوئیه به 15 میلیارد رسید و این امر در نتیجه نگاه همه جانبه به شرایط و با همکاری صاحب نظران و مدیران اقتصادی تحقق یافت. او همچنین گفته است که شاخص‌های اقتصادی از جمله نرخ استفاده از ظرفیت صنعت و تولید و شاخص اعتماد به نفس در جهت مثبت حرکت کرد و در شاخص تولید با افزایش 17.6 در اروپا رتبه اول در این سه ماه بود.

ابراهیمی اضافه کرد: مدیریت اگزیم بانک معتقد است که متنوع سازی منابع و کالاهای صادراتی یکی از عوامل رشد صادرات در دوره کرونا از ۹ میلیارد به ۱۵ میلیارد دلار بود، چون هرچقدر منابع و بازار جدید به وجود آید و بازارشناسی برای حوزه تولیدات صنعتی فراهم آید هم تولیدات کارخانجات بزرگ بازار‌های جدیدی پیدا می‌کنند و به تبع آن صنایع کوچک که تامین کننده مواد برای صنایع بزرگ هستند رشد پیدا می‌کنند.

رئیس سابق اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه افزود: وزیر تجارت ترکیه همچنین اعلام کرد که ما تجارت الکترونیکی را خیلی جدی گرفته ایم و تلاشمان در گسترش این روش است و حجم تجارت الکترونیکی در ۲۰۱۹ برابر با ۱۳۶ میلیارد لیر برآورد می‌شود. او اضافه کرد که پورتال‌های آموزشی و آکادمی تجارت مجازی و آکادمی صادرات راه اندازی شده است و زنان و کارآفرینان به حوزه تجارت الکترونیک هدایت می‌شوند. او گفت که هیئت‌های تجاری اشتیاق فراوانی به این تجارت الکترونیکی و حتی آموزش رفتار تجارت الکترونیکی را دارند و لازم است زمینه صادرات آسان فراهم شود.
 
وی ادامه داد: خانم پکان وزیر تجارت در شورای مشورتی ویدئو کنفرانسی گفت که از ژانویه تا آگوست با ۳۵ طرف و همیار تجاری گفتگو داشته از جمله وزیر تجارت آمریکا و نماینده تجارت اتحادیه اروپا که زمینه‌های اقتصاد سیاسی یا دیپلماسی اقتصادی را با طرف‌های همسونگر مستحکم و موارد اختلاف در حوزه‌های تجاری مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. این مذاکرات طولانی نهایتا منجر به امضای تفاهم نامه در نقشه راه اجرای مجدد پروژه‌های پیمانکاری بزرگ ترکیه در لیبی شد.

ابراهیمی اشاره کرد: پروژه‌های پیمانکاری زیرساخت‌های لیبی از ۹ سال پیش معوق و راکد مانده بود یعنی از سال ۲۰۱۱ و به ماشین آلات و تجهیزات و سایت‌های کارگاهی حتی به قسمتی از پروژه‌ها آسیب رسیده بود و با این تفاهم نامه پروژه‌ها با احتساب دیرکرد زمانی، افزایش قیمت و تامین خسارت به تاسیسات و ماشین آلات و حتی تعیین تکلیف پیمان‌هایی که قابلیت اجرائی بعد از ۹ سال را ندارند پای پیمانکاران قدیمی و هولدینگ‌های ساختمانی ترکیه به شمال آفریقا باز شد.
 
به گزارش دانشجو، با توجه به محدودیت‌های گسترده کرونا بر تجارت بین الملل و تجارب موفق کشورهایی همچون ترکیه برای مقابله با اثرات منفی ویروس کرونا  بر تجارت خارجی، به نظر می رسد دولت و نهادهای مربوطه به ویژه وزارت صمت، سازمان توسعه تجارت، وزارت امور خارجه و حتی اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی بایسیتی در این شرایط برای رشد و توسعه صادرات و حفظ و گسترش بازارهای صادراتی اهتمام بیشتر و جدی تری نسبت به بهره برداری از ابزار دیپلماسی اقتصادی و تجارت الکترونیک داشته باشند و هرچه زودتر نسبت به برقراری ارتباطات تجاری در فضای بین المللی بخصوص با کشورهای دوست و همسایه و بازارهای هدف و همچنین تقویت و تسهیل بسترهای لازم برای توسعه تجارت الکترونیک فعال شوند تا در سال جهش تولید و در شرایط جنگ اقتصادی که نیاز ارزی کشور بیش از پیش قابل توجه است بخشی از رکود صادراتی ناشی از محدودیت های کرونا و تحریم‌های خارجی جبران شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار