رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بورس انرژی ما تاکنون رونق نگرفته که باید تغییراتی در این زمینه حاصل شود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدباقر قالیباف در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی و پس از ارائه گزارش وزیر نفت درباره برنامههای توسعهای این وزارتخانه، گفت: بنده شاهد پیشرفتهایی در این حوزه بوده ام به گونهای که در سفر به خوزستان از پالایشگاه خلیج فارس بازدید کردیم و بابت توان دفاعی کشور افتخار میکنیم، چرا که این پالایشگاه حدود ۱۴ میلیون تُن فرآورده دارد و ما اگر در همه عرصهها این باور را داشته باشیم میتوانیم مشکلات را حل کنیم.
وی درباره بورس انرژی، افزود: سوال بنده این است که چرا بورس انرژی ما تاکنون آن طور که باید و شاید رونق نگرفته است و باید تغییراتی در این زمینه حاصل شود و همچنین در بحث خام فروشی هم باید تغییراتی لحاظ شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره الگوی مصرف، اظهار داشت: کشور ما در زمینه مصرف انرژی جز کشورهای پرمصرف است و عملکرد ما در این بخش قابل قبول نبوده و نیازمند تغییراتی در رویکردها در این عرصه است.
قالیباف یادآور شد: در ۴۰ روز گذشته وزیر نفت جلسات متعددی در زمینههای مختلف با نمایندگان مجلس برگزار کرد و علت آنکه جلسه امروز با وزیر نفت جلسهای منطقی بود آن است که وزیر نفت و همکاران وی بسیاری از دغدغهها و موضوعات مورد نظر نمایندگان را پذیرفتند.
وی ادامه داد: البته لازم است این وزارتخانه همچنان ارتباطات خود را با کمیسیونهای مجلس و مرکز پژوهشها داشته باشد تا دیگر مشکلات این حوزه حل و فصل شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی درباره مشکلاتی که در زمینه تهیه گاز مایع و سوخت کشاورزان وجود دارد، گفت: محرومترین و مستضعفترین افراد جامعه از گاز مایع استفاده میکنند، اما مشکلاتی در تهیه این گاز دارند که باید حل و فصل شود. همچنین کشاورزان هم مشکلاتی در زمینه سوخت دارند که لازم است با همکاری دولت و مجلس این دو مشکل هم مرتفع شود.
وی اظهارداشت: با توجه به اقدامات دشمن و فشار و تهدیداتی که آنان به کشورمان تحمیل میکنند، نمیتوان انتظار داشت که وزارت نفت برنامهها و هدف گذاریهای خود را مطابق با برنامه پیش ببرد.
قالیباف تصریح کرد: البته همه در مجلس، دولت و پژوهشگاهها بپذیریم که باید تهدیدات دشمن را به فرصت تبدیل کنیم و با به کارگیری ابزارها و تجهیزات فنی خود، بر توان داخلی خود متمرکز باشیم تا از این مشکلات عبور کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: این توان در وزارت نفت و همچنین صنعت و تکنولوژی ما وجود دارد و درست است که کاری سخت است، اما این کار شدنی است و ما باید گامهای خوبی در این راستا برداریم و عقب ماندگیها و موانع را مرتفع کنیم.