رئیسجمهور گفت: باید مراقبت بهداشتی را در فصل پائیز بیشتر کنیم. یک نوع بیماری هم در همسایگی ما ایجاد شده که شبه ذات الریه است و شنیدم از کرونا خطرناکتر است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حسن روحانی رئیس جمهور در ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا گفت: با شروع فصل پاییز باید مراقبتها را در سطح کشور در زمینه این بیماری کرونا تشدید کنیم، به دلیل این که همزمان بیماریهای دیگری مثل آنفلوآنزا، سرماخوردگی یا بیماریهای دیگری در کشور شروع میشود. باید مراقبت بهداشتی را در فصل پائیز بیشتر کنیم. یک نوع بیماری هم در همسایگی ما ایجاد شده که شبه ذات الریه است و شنیدم از کرونا خطرناکتر است.
روحانی بیان داشت: در این شرایط مردم میدانند بالای ۳۰ میلیون نفر در دنیا به این کووید ۱۹ مبتلا شدهاند و از این تعداد نزدیک یک میلیون نفر هم فوتی بوده است.
رئیس جمهور گفت: این یکی از آثار خطرناک کووید ۱۹ است که جان مردم را در خطر میاندازد. علاوه بر آن مشکلات دیگری هم از نظر روانی، اقتصادی، علمی و فرهنگی و آموزشی در جامعه تاثیرگذار است. بیماری با این همه ویژگیهای خاص است که امروز با همه گیری دنیا را گرفتار کرده است.
روحانی بیان داشت: اقدامات مهمی را در این زمینه انجام دادیم و باز هم باید روی برخی اقدامات تاکید کنیم و با مراقبت و دقت بیشتر کار را به پیش ببریم.
رئیس قوه مجریه تاکید کرد: در دوران کرونا و پس از کرونا سرمایهگذاریها شکل متفاوتی به خود گرفته است و امروز هم ما باید همین کار را باید انجام دهیم. امروز سرمایهگذاری در بخش سلامت و بهداشت، اقتصاد دانش بنیان و در زمینه اقتصادی دولت الکترونیک را باید تشدید کنیم.
رئیس جمهور در مورد زمان اجرای سبک زندگی بهداشتی در کشور تصریح کرد: مردم گاهی میگویند تا چه زمانی ماسک باید بزنیم و کمتر به سفر برویم؛ فاصله گذاری اجتماعی را تا چه زمانی ادامه دهیم؟ بیحوصلگی را باید کنار بگذاریم این سبک زندگی در میان مدت و بلندمدت و یا باید تمام امسال و حتی ممکن است سال آینده نیاز باشد همه اصول بهداشتی را مراعات کنیم.
روحانی گفت: حتی اگر واکسن هم در دسترس قرار گیرد باید سبک زندگی بهداشتی ادامه یابد برخی از استانها افرادی بستری هستند که چند ماه پیش در همآنجا بستری بود یعنی کسی که به کوئید ۱۹ مبتلا شده بعد معالجه شده وترخیص شده چند ماه از بهبود او گذشته دوباره مبتلا شده است.
وی خاطر نشان کرد: ما نمیدانیم آثار واکسن چه مقدار است و چه مدتی ایمنی ایجاد میکند لذا حتی اگر واکسن رسید باید اصول بهداشتی را رعایت کنید.
روحانی تاکید کرد: باید همچنان اصول بهداشتی استفاده از ماسک، فاصلهگذاری و شستن دستها، ضدعفونیکردنها و همه اصول را باید ادامه بدهیم و از ترددهای غیرضرور، باز هم پرهیز کنیم. حتی در شرایطی که واکسن در اختیار ما قرار بگیرد، ما نمیتوانیم شرایط را عادی در نظر بگیریم.
رئیس جمهور با اشاره به دوگانههای ایجاد شده در جامعه اظهار داشت:یکسری دوگانگیهایی است که در فضای مجازی و یا در برخی از روزنامههای مطرح میشود، دوگانه انگاریها را باید کنار بگذاریم که سلامت یا معیشت؟ سلامت یا دیانت؟ سلامت یا فعالیت اجتماعی؟ سلامت یا آموزش؟ این دوگانگیها نادرست است و فکر نکنیم که اگر نوجوانی به مدرسه رفت مبتلا میشود، ولی اگر در کوچه بازی کند مبتلا نمیشود.
وی گفت: دئر زمان برگزاری کنکور برخی افراد نگران بودند و به ما نامه مینوشتند که یک سال جوانان کشور از تحصیل عقب بماننداما دیده شد که همه چیز به خوبی پیش رفت. ما نباید فکر کنیم دانش آموزی اگر به مدرسه رفت مبتلا میشود، ولی اگر در کوچه بازی کند مبتلا نخواهد شد، و یا اگر یک جوانی به دبیرستان رفت مبتلا میشود، اما اگر در یک مهمانی خانوادگی شرکت کرد، مبتلا نمیشود.
روحانی بیان داشت: این کووید۱۹ مکان خاص، تعلق خاص، اجتماع خاص و عنوان خاص ندارد و در همه جا هست. در آزمون سراسری برخی نگران بودند و به من نامه نوشتند و ابراز نگرانی کردند که یک میلیون نفر در کنار هم آزمون میدهند و گفتند که امسال را رها کنید و بگذارید یک سال عقب بیفتد و نتیجه کار آنها مشخص نباشد؛ شما میدانید که در این صورت چه بار سنگین روحی و روانی و اضطراب و دلهره و حتی افسردگی ایجاد میشد.
وی افزود: این همان دوگانهای است که شما نمیپذیرید یا سلامت یا کنکور؛ نه! هم سلامت و هم کنکور؛ شما دیدید که یک میلیون نفر در کنکور شرکت کردند و هیچ ابتلایی نداشت و این از عجایب است و بعد که تعداد افرادی که احتمال مشکل ابتلا را داشتند غربالگری کردند تستهای آنها منفی بود و معلوم شد که آزمون دقیقا با پروتکلهای بهداشتی به سلامت برگزار شده است.
روحانی با تاکید بر اینکه اجرای پروتکلهای بهداشتی برای مقابله با کرونا مهم است، گفت: اینکه کجا، چگونه، چه شغل و شرایطی اعم از سِنی و ... داریم تفاوتی ندارد، مهم رعایت پروتکلهای بهداشتی است؛ اوایل کرونا فکر میکردیم که افراد ۶۰ سال به بالا یا افراد دارای بیماری زمینهای مبتلا میشوند در حالی مشاهده کردیم که در این بیماری، ابتلا از نظر سنی تفاوتی ندارد و ممکن است یک کودک، جوان یا نوجوان به آن مبتلا شوند.
وی ادامه داد: همه اعم از کودک و نوجوان و میانسال و سالمند باید اصول و پروتکلهای بهداشتی را تا زمانی که کاملا مصون شویم، رعایت کنیم، این زمان مشخص نیست و همه باید حراست و حفاظت کنیم و کار را پیش ببریم.
روحانی با تاکید بر اینکه در برگزاری کنکور هیچکس مبتلا به کرونا نشده است، گفت: آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت نگران کننده است. رعایت مردم از ۸۲ درصد به ۶۲ درصد رسیده است. مردم در همهجا اصولی که تاکید شده مورد توجه قرار دهند. علائم را برای مردم بیشتر و ملموستر توضیح دهید. اولین نشانه بیماری را کویید در نظر بگیرید.
وی در مورد قاچاق کالا در کشور گفت: قاچاق کالا در کشور ما وجود دارد. همه ما در قبال این موضوع مسئول هستیم. در این شرایط روی قاچاق دارو و واکسن مراقبت بیشتر شود. برخی دارو را به کشورهای همسایه میبرند. ستاد مقابله با کالا و ارز دقت بیشتری کند و مبارزه با آنها را تشدید کنند.
روحانی بیان داشت: وزیر بهداشت نسبت به برخی زوار خارجی که برای زیارت به قم و مشهد میآیند اظهار نگرانی کرد. باز تاکید میکنیم هر آنچه از لحاظ خدمات به مردم به روش الکترونیکی امکان پذیر است انجام شود مانند خدمات عوارضی در بین جادهها.