یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: آمریکاییها در فاصله ۱۲ هزار کیلومتری از سرزمین اصلی خود به خلیج فارس آمده و رزمایش برگزار میکنند این در حالی است که امروز هر مشکلی در خاورمیانه به وجود میآید یک طرف آن آمریکاست.
عماد آبشناس کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص برگزاری رزمایش هوایی- دریایی آمریکا در خلیج فارس با ادعای اینکه این اقدام برای اطمینان از آزادی تردد دریایی در خلیج فارس صورت میگیرد گفت: آزادی تردد در خلیج فارس، دریای عمان و همه دریاهای بین المللی وجود دارد منتهی تا زمانی که مزاحمتی برای صادرات و واردات ایران ایجاد نشده باشد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی این آزادی تردد را تضمین کرده و طبق گفته رئیس جمهور اگر ایران نتواند از تنگه هرمز صادرات انجام دهد آن وقت هیچ کشور دیگری هم نخواهد توانست.
آبشناس با بیان اینکه برگزاری رزمایش دریایی هوایی آمریکا توسط ناوگان پنجم آمریکا که در بحرین مستقر است هیچ توجیح عقلانی ندارد گفت: آمریکاییها در فاصله ۱۲ هزار کیلومتری از سرزمین اصلی خود به خلیج فارس آمده و رزمایش برگزار میکنند این در حالی است که امروز هر مشکلی در خاورمیانه به وجود میآید یک طرف آن آمریکاست و اگر حضور این کشور در منطقه نبود کشورهای حاضر در این منطقه مشکلات و اختلافات خود را آسانتر حل و فصل میکردند. تاریخ گواه آن است که زندگی مردم این منطقه قبل و بعد از ورود آمریکا به غرب آسیا به چه شکل بوده است.
وی با اشاره به اینکه اگر آمریکا نگران امنیت خود در کیلومترها دورتر است و در ۱۲ هزار کیلومتری خود نیرو مستقر میکند حق ندارد که برای ایران تعیین تکلیف کند که این کشور برای حفظ امنیت خود کجا حضور داشته باشد و کجا حضور نداشته باشد گفت: حضور آمریکاییها درهر کجای این منطقه که باشد تهدیدی برای امنیت ایران محسوب می شود و هر زمان آمریکا از منطقه خارج شود و جمهوری اسلامی تهدیدی از جانب این رژیم احساس نکند ایران هم ترجیح میدهد هزینه بیشتری انجام ندهد و در منطقه حضور نداشته باشد.
آبشناس با اشاره به ارتباط نزدیک جمهوری اسلامی با مردم منطقه گفت: این موضوع برگرفته از قرابتهای فرهنگی- اعتقادی مردم این منطقه با جمهوری اسلامی است و ارتباطی به ایالات متحده ندارد جمهوری اسلامی چندین هزار سال قبل در این منطقه بوده و خواهد بود و آمریکاییها اجازه ندارند بگویند چرا شیعیان فلان کشور نسبت به جمهوری اسلامی علاقهمند هستند.
این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد:،اساسا ایران پشتوانهای برای کشورهای مسلمان منطقه بوده و ارتباط شیعیان و مسلمانان منطقه با جمهوری اسلامی موضوع جدیدی نیست و احساس علاقه از طرف مردم برخی کشورهای مسلمان به ایران کاملا طبیعی است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در این خصوص یک پژوهشگر اردنی که بعدها یکی از وزرای اردن شد در زمان انقلابهای عربی طی پژوهشی از مردم خواسته بود که شما از این انقلابها به دنبال چه حکومتی هستید و مردم گفته بودند به دنبال برقراری حکومتی شبیه به ایران هستیم او گفته بود یعنی به دنبال استقرار حکومتی شیعی هستید و مردم پاسخ داده بودند مگر حکومت ایران شیعه است؟ ایران یک حکومت اسلامی است و بدین ترتیب این قبیل رخدادها حکایت از این دارد که ایران یک الگو برای سایر مسلمانان است؛ چه آمریکا از این موضوع استقبال کند و چه از آن نگران شود