رژیم صهیونیستی از همان زمان اعلام استقلال جمهوری آذربایجان در سال ۱۹۹۱ میلادی (۱۳۷۰ شمسی) و متعاقبا شروع جنگ تمام عیار قره باغ میان ایروان و باکو فروش تسلیحات به باکو را آغاز کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، درگیری نظامی بین ارمنستان و آذربایجان در حالی یکشنبه گذشته، بعد از گذشت ۲ ماه از نبردهای تابستان امسال، با تبادل آتش طرفین در منطقه قره باغ از سر گرفته شد که نقش برخی بازیگران و بویژه رژیم صهیونیستی و اهداف و تحرکات این رژیم در این درگیریها به محل سوال تبدیل شده است.
درگیری نظامی دو ماه گذشته آذربایجان و ارمنستان در شمال قره باغ، بروز تنشها و تبادل آتش میان طرفین را قابل پیش بینی کرده بود. پایان درگیری حدود ۲ ماه پیش در منطقه مورد مناقشه قره باغ با تحمیل تلفات و انهدام تجهیزات نظامی دو طرف درحالی بود که آذربایجان در این درگیری ضمن استفاده از تسلیحات نظامی ساخت رژیم صهیونیستی، چندین پهپاد ساخت این رژیم را از دست داد. رژیم صهیونیستی از همان زمان اعلام استقلال جمهوری آذربایجان در سال ۱۹۹۱ میلادی (۱۳۷۰ شمسی) و متعاقبا شروع جنگ تمام عیار قره باغ میان ایروان و باکو فروش تسلیحات به باکو را آغاز کرد و تا کنون با امضای چندین توافق، تسلیحاتی مجموعا به ارزش میلیاردها دلار از جانب تل آویو به باکو انتقال یافته است.
همچنین روابط دیپلماتیک بین جمهوری آذربایجان و رژیم صهیونیستی نیز در سالهای اخیر با سفر وزیر خارجه جمهوری آذربایجان به فلسطین اشغالی در ۲۰۱۳ و وزیر دفاع این کشور در سال ۲۰۱۷، پر رنگتر جلوه کرده است. همچنین پس از حضور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۱۶ در باکو و سفر اویگدور لیبرمن وزیر جنگ سابق این رژیم به آذربایجان در سال ۲۰۱۸، اکنون مهره جدید صهیونیستها جورج دیک سفیر رژیم صهیونیستی در باکو نقش اصلی تنظیم کننده روابط بین باکو و تل آویو را در مبادلات از جمله تبادل تسلیحات ایفا میکند.
یکی از نمونههای انتقال سلاح اسرائیل به جمهوری آذربایجان، تحویل پهپاد انتحاری توسط یک شرکت صهیونیستی است. در سال ۲۰۱۷ یک شرکت صهیونیستی تولید کننده جنگنده، پهپادهای انتحاری خود را به درخواست باکو آزمایش کرد.
با این همه، برخی پشت پردهها در تحرکات صهیونیستها در هنگامه درگیریهای تیرماه گذشته عیان شد، آن هم زمانی که ارمنیها موفق شدند یک پهپاد آذری ساخت اسرائیل را در درگیریها ساقط کنند. پیگیری رسانهها و درز برخی اطلاعات محرمانه جزییات بیشتری از ماجرا را به روی پرده آورد، بطوری که مشخص شد اسرائیلیها، اطلاعاتِ نظامیِ جمهوری آذربایجان را به ارمنیها داده بودند، آن هم در ازای گشایش سفارت ارمنستان در سرزمینهای اشغالی!
به این ترتیب برغم همه تبلیغاتی که در خصوص روابط تل آویو با باکو طی سالهای متمادی صورت گرفته بود، مشخص شد که بازی صهیونییستها در منطقه چیزی فراتر از گوشه چشمی به ایروان بوده است و تحرکات بعدی هم نشان داد که رژیم صهیونیستی به رقیب جدی آذریها نزدیک شده است و مقدمات افتتاح سفارت ارمنستان در تل آویو نیز در پی سفر تسخی هنگبی وزیر همکاری منطقهای رژیم صهیونیستی به ایروان و سفر وزیر خارجه ارمنستان به فلسطین اشغالی فراهم شده بود.
ناظران بی طرف در منطقه معتقدند، نقش آفرینی رژیم صهیونیستی و ایجاد شکاف و حفظ بی ثباتی در قفقاز جنوبی با رخنه کردن در کشورهای این حوزه با اهداف مختلفی دنبال میشود. در عین حال وجود تقابل و رقابت میان رژیم صهیونیستی و ترکیه در منطقه، در دهه اخیر به شائبهها در خصوص دستکاری بازیگران منطقهای در تنظیمات منطقه بیشتر دامن زد، بطوری که از فحوای اطلاعات رسانهای چنین بر میآید که تمایل آنکارا برای فروش تسلیحات نظامی از جمله پهپاد به آذریها، رژیم صهیونیستی را در مساله حفظ رابطه و فروش سلاح به آذربایجان هراسان کرده است. گواه این مساله آن است که ترکیه به دنبال انتشار گزارشهایی در مورد فروش پهپادهای «اسکای استرایکر» به آذربایجان، نشانههایی برای فروش پهپادهای «بیرقدار» به باکو ارسال کرده است.
رژیم صهیونیستی به عنوان یک متحد آمریکا در منطقهای که محور ترکیه، ایران و روسیه، سرگرم حل مشکلات و مسائل منطقه از طریق دیپلماسی است، نقش پارازیت را بازی میکند و همچنین پیگیر اهداف بی ثبات کننده واشنگتن در سطح منطقه غرب آسیا است و اینگونه بر آتش اختلافات و بحرانهای منطقه میدمد و گویا امروز نوبت قفقاز است