استاد اقتصاد گفت: اگر آقای روحانی در مدت باقیمانده از عمر دولت خود بخواهد کاری انجام دهد، حتما انجام میدهد برای اینکه مساله مهم فقط خواستن است، لذا اگر نخواهد نمیشود و به هر دری بزنیم به بنبست میخوریم.
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو- اسماعیل کوهی مقدم؛ دادن آدرس کاخ سفید و محل زندگی رییس جمهور آمریکا، آخرین آدرسی است که گویا به ذهن رئیس جمهور ما رسید! آقای روحانی از ملت خواستند به سخنان منتقدانی که بی انصافی میکنند و بر آن هستند تا دولت را بد نام کنند گوش ندهند، بلکه لعن و نفرین خود را نثار کاخ سفید نشینان کنند. شاید آقای رئیس جمهور خیال کند اینگونه بار مسوولیت را از دوش دولت خود برداشته است، اما مردم نه به وعده گشایشهای دولت روی خوش نشان میدهند نه به آدرس دادن آقای روحانی برای انداختن مشکلات اقتصادی به گردن دیگران، چرا که با چشم سر، با شکم گرسنه و نگاههای حسرت زده میدانند که عیب کار از کجاست!
بعد از سخنان رئیس جمهور در آخرین جلسه هیات دولت کلیپی هم در فضای مجازی به صورت گسترده پخش شد که سخنان و مواضع حسن روحانی پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ را با سخنان و نگرش وی در حال حاضر مقایسه کرده است.
آقای روحانی در فروردین ۹۲ و در جریان انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری در سخنانی بسیار تند عملکرد مسئولین دولت دهم را نقد کرده و میگفتند: ارزش پول ملی را نصف کردهاید و هنوز هم شعار میدهید؟ شرمآور است؛ همه ضعفها را نمیتوان پای تحریم نوشت.
این در حالی است که همان شخص یعنی حسن روحانی امروز در جایگاه ریاست جمهور و بعد از گذشت ۷ سال از طول عمر دولت تدبیر و امید ۵ مهر سال ۹۹ در قامت رئیس الوزرای کشور میگوید: عدهای برای منافع گروهی خود آدرس غلط به مردم ندهند؛ ریشه مشکلات، کاخ سفید در واشنگتن است! لعن و نفرین خود را به آدرس صحیح بفرستید.
حسن روحانی در اوج انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ همچنین با وعده حل مشکلات مردم و با نشان کلید وارد رقابتهای انتخاباتی شد. روحانی همان وقت در مقابل دوربینهای تلویزیون بهصراحت قسم یاد کرد که «والله العلی العظیم اگر مشکلات این کشور که بسیار و بسیار و بسیار پیچیده است راهحل نداشت من کاندیدا نمیشدم.»
امیررضا واعظ آشتیانی؛ معاون وزیر اسبق صمت در واکنش به این سخنان روحانی گفت: آیا آمریکا به ما گفته بود که مدیران ضعیف انتخاب کنیم؟ تا کی میخواهیم همه تقصیرات را به گردن واشنگتن بیندازیم؟ مردم خواهان عمل هستند و این رویکرد گفتار درمانی جواب نخواهد داد. دولت تا کی قصد دارد و میتواند سوءمدیریت خود را در بخشهای تولید، صنعت و اقتصاد نادیده بگیرد؟!
همهی اینها درحالی است که دولت تدبیر و امید در طول سالیان تصدی گری امور اجرایی کشور در اکثر بخشها به سیاستهای کلی نظام از جمله سیاستهای اقتصاد مقاومتی و پیشنهادات و انتقادات کارشناسان دلسوز توجهی نکرد و تنها به توهین و افترا زدن به آنها اکتفا کرد.
بسیاری از طرحها و یا حتی قوانین راهگشا برای رفع مشکلات اقتصادی کشور در دولت یازدهم و دوازدهم روی زمین ماند و حتی مطالبه و صدای کارشناسان و رسانهها نیز به جایی نرسید.
اصلاح ساختار بودجه، اصلاح نظام مالیاتی، اصلاح نظام بانکی، بهبود محیط کسب و کار، دولت الکترونیک و استقرار سامانههای شفافیت و مقابله با مفاسد تنها چند بخش کلی و کلیدی در اصلاحات اقتصادی به نفع پیشرفت و توسعه کشور و در راستای تحقق عدالت اقتصادی و عدالت اجتماعی است که هر بار به نحوی از سوی دولتمردان معطل شد و هرگز اقدامی برای این اصلاحات صورت نگرفت. اصلاحاتی که علاوه بر فریاد کارشناسان منتقد در سخنرانیهای دولتمردان از همان ابتدای دولت یازدهم شعار داده میشد و تا همین سال پایانی دولت دوازدهم ادامه دارد، اما در عمل هر چه در توان بود به کار گرفته شد تا این اصلاحات که قربانی تعارض منافع و رانت بوده و هست انجام نشود!
دکتر ابراهیم رزاقی؛ اقتصاددان و استاد سابق دانشگاه تهران سخنان آقای روحانی را برای ما تحلیل کرده و به ما گفته چند درصد تقصیرها و لعن و نفرینها را باید به کاخ سفید برای عملکرد اقتصادی دولت ایران فرستاد!
آقای روحانی آدرس کاخ سفید را برای مطالبه گری به ملت ایران داد، آیا سخن آقای روحانی درباره مقصر بودن محض آمریکا درست است؟ در پاسخ به سوال شما در خصوص صحبتهای آقای رئیس جمهور با عرض معذرت از پیشگاه شما و ملت عزیز ایران باید عرض کرد که آنچه آقای روحانی درخصوص مشکلات بر گردن آمریکا انداخته در این حد و اندازهای که دولت، آدرس کاخ سفید را میدهد دروغ محض است. مشخص است بخشی از مشکلات ناشی از تحریم هاست، اما اینگونه نیست که همه مسائل و مشکلات به آمریکا نسبت داده شود.
برایتان یک مثال روشن و عینی بزنم. آمریکا روسیه را هم مثل ایران تحریم کرد، روسها به آمریکا اینگونه پیام دادند که از شما برای تحریم کردن این بخش اقتصادی متشکریم، چرا که این مواد کشاورزی را تا پیش از تحریمها وارد میکردیم، الان مازاد آن را برای صادرات آماده کرده ایم. این یک نوع مدیریت و یک نوع برخورد و پاسخ دادن به آمریکاست، سخنان و عملکرد دولت آقای روحانی هم یک نوع پاسخ دهی یا گرا دهی به آمریکا و یک نوع مدیریت این دولت است. واکنش عکس مسوولان روسی در برابر تحریمهای آمریکا یک بار دیگر نشان داد دولت آقای روحانی اعتقادی به استفاده از ظرفیتهای داخلی برای رشد و توسعه اقتصادی ندارد.
به عنوان مثال اگر بخواهیم بخشهایی از اقتصاد که از نحوه مدیریت دولت آقای روحانی لطمه خورده و ربطی به تحریمها نداشته را مثال بزنیم، شما کدام بخشها را مورد اشاره قرار میدهید؟ به عنوان نمونه آقای احمدی نژاد با ساخت و ساز مسکن مهر ۲ میلیون نفر را در کشور خانه دار کرد، در حالی که وزیر سابق مسکن آقای روحانی یعنی آقای آخوندی در طی مدت مدیریت خود افتخار کرد که حتی یک عدد خانه هم نساخته است، آیا این مساله ربطی به آمریکا دارد؟ زمین داخلی، مصالح و نیروی کار داخلی، ایراد کار از کجا بود؟ آیا به مستاجران گرفتار هم آدرس کاخ سفید بدهیم بروند یقه آقای ترامپ را بگیرند؟ زیانهایی که آقای زنگنه با صنعت نفت کشور وارد کرد، حذف کارت سوخت و.. اگر بخواهیم به این موارد یک به یک بپردازیم روزها باید در این باره حرف زد. بیشتر بخوانید:
فکر میکنم آقای روحانی با این سخنان به ملت گفت که دیگر امیدی به این دولت برای انجام کار اقتصادی نداشته باشید آیا این تحلیل را درست میدانید؟ ببینید اگر آقای روحانی در مدت باقیمانده از عمر دولت خود بخواهد کاری انجام دهد، حتما انجام میدهد برای اینکه مساله مهم فقط خواستن است، لذا اگر نخواهد نمیشود، بنابراین به هر دری بزنیم به بنبست میخوریم. قطع به یقین آقای روحانی به عنوان رئیسجمهوری که سوگند خورده و در برابر ملت و قانون اساسی متعهد است باید پاسخگو باشد، به خصوص که در لباس روحانیت، رئیس جمهور کشور شده و اگر به وعدههای خود عمل نکند تاثیر بدی روی اعتقاد و ایمان مردم باقی میگذارد. اما از منظر دیگر پاسخ سوال شما درست است، بله این بار هم آقای روحانی با این ادبیات فرار به جلو را انتخاب کرد.
آیا مجلس نباید برای سوال یا استیضاح رئیس جمهوری که خود را مکلف به حل مشکلات اقتصادی نمیداند اقدامی کند؟ مدیران دولتی برای همین مجلس هم برنامه ریخته اند تا این نمایندگان را هم فاسد یا منفعل کنند. اگر مجلسی، مجلس انقلابی باشد نباید گروکشی کند که فلان مجلس قبلاً ماشین خارجی گرفته ما دنا پلاس نگیریم؟! آیا وقتی نماینده مجلس چنین حرفی میزند مردم میتوانند به این نماینده یا نمایندگان دل ببندند که رئیس جمهور خونسرد بی خیال را مواخذه کند؟ آیا چنین دولت و مجلسی نباید از ملت ایران خجالت بکشند؟ بنده معتقدم همه کسانی که به ملت خیانت کردند در مجلس در همه ادوار و دولت باید محاکمه شوند. اعتماد مردم را از جوب آب جمع نکردیم که اینها به باد بدهند.
به هر حال مردم به شدت تحت فشار هستند چه راهکاری پیشنهاد میکنید؟ ببینید از دوران ریاست جمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی به گونهای عمل شد که عده کثیری از مردم ایران قربانیان سیاست اقتصادی شوند که به ایجاد یک اشرافیت بی رحم بسیار پولدوست و پول پرست به شدت کمک کرد. طبقهای که در همه کارها اعم از انتخاب رئیس جمهور و نماینده مجلس دخالت میکند، لذا مردم منتظر ورود اساسی قوه قضائیه برای جدا کردن حق از باطل هستند. به نظر میرسد به فوریت باید یک نیروی متشکل مردمی ایجاد کنیم، بزرگترین نیروی بسیج مردمی و عناصر قسمخوردهای که فقط به رفاه مردم در سایه بقای جمهوری اسلامی ایران میاندیشند. از روحانیون معتقد مردمی و خیریههای معتبر برای کمک به مردم استفاده کنیم. از نهادهایی مثل کمیته امداد برای حمایت از مستضعفان و بیکاران مدد بگیریم، از ظرفیت پزشکان متعهد برای درمان فقرا استفاده کنیم، تا مطابق آنچه مقام معظم رهبری خواستند یک مطالبه گری جدی را دنبال کنیم، مطالبهی که قدرت پشت آن نیروهای مردمی باشد که وقتی با خیل عظیم مردمی در برابر رانت خواران و انحصار گران قرار میگیرند، از حق مردم دفاع کنند.
از طرفی با فعال سازی تعاونیها تولید، توزیع و مصرف کالاها را با قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسانیم، از کشاورزان حمایت شود، در برابر دولت بی عملی که اقتصاد را رها کرده باید نیروهای بسیجی اقتصادی تولید کننده داشته باشیم که تولید و صنعت را رونق دهند، سیل بیکاران را به سمت کار هدایت کنند، نیازمند وارد کنندگان جهادی هستیم که اولویتهای اصلی کشور را وارد کنند، قطعا اگر این محورها عملیاتی شود هیچ گاه شاهد هیچ اغتشاشی در کشور نخواهیم بود. ضمن اینکه فضای مجازی را باید از دولت آقای روحانی که مطالبی منتشر میکند و فضای داخلی را تحریک میکند بگیریم و نیروهای جهادی اطلاعات و محتواهایی را به افکار عمومی ارائه دهند که عزم عمومی را برای ساختن اقتصاد و کشور جزم کند. از سوی دیگر سیاستهای بانک مرکزی باید کنترل شود چرا که نقدینگی بزرگترین عامل تورم و چالشهای اقتصادی کشور است. ساختار بودجه باید اصلاح شود. اصل ۴۴ که تاکید میکند همهی اقتصاد به صورت تعاونی باشد و سود مناسب به فعالان اقتصادی داده شود نه سودهای کلانی که از راه دلالی عدهای را آنچنان ثروتمند کرده که منافع ملی را به خطر انداخته است. قطع به یقین اگر با عزم ملی، به دنبال مطالبه گری و تحقق آرمانهای انقلاب و عدالت اقتصادی که به فقرا وعده داده شده باشیم میتوانیم از این دولت و مشکلات کنونی عبور کنیم و با ساختن اقتصاد جامعه را به ادامه زندگی با عزت و شرافت و رفاه اقتصادی امیدوار کنیم.
طرح جامع مالیاتی 7 سال معطل کردند تا بسیاری از نورچشمی ها و بادمجون دورچین ها بخورند و از کارمند و کاسب بیچاره مالیات ناعادلانه بگیرن. لعنت به سیستم مالیاتی امریکا!
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
لعنت بر کسی که به خون شهدا خیانت کرد