کارشناس مسائل آمریکا گفت: مناظره انتخاباتی بین بایدن و ترامپ چهره نازیبا و و واقعی آمریکا را نشان داد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مسعود بصیری کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با برنامه «بحث روز» رادیو ایران در خصوص نخستین مناظره انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا گفت: این مناظره انتخاباتی چهره نازیبا و و واقعی آمریکا را نشان داد و مشخص شد هر دو جناح دموکرات و جمهوری خواه نسبت به گذشته افراطیتر شده اند. وقتی انتقال مسالمت آمیز قدرت در کشوری به مشکل میخورد تنشها در آن کشور بالا میگیرد و اختلافات جدی سیاستمدارانش نمایان میشود، آمریکا در حال حاضر دقیقا در چنین وضعیتی قرار دارد. وی افزود: نظرسنجیها حکایت از پیشتازی بایدن دارد، اما در این مناظره هیچ یک از نامزدها نتوانستند نظر مثبت جامعه آمریکا را جلب کنند، زیرا نقد سازندهای مطرح نشد.
بصیری در مورد اینکه شانس کدام نامزد برای پیروزی در انتخابات بالاتر است اظهار داشت: من فکر میکنم علی رغم اینکه در نظرسنجیها بایدن پیشتاز است، اما ترامپ در رایهایی که به صورت الکترال داده میشود شانس بیشتری دارد و همین رایهای الکترال در نهایت سرنوشت انتخابات را مشخص میکند. وی با اشاره به عملکرد ترامپ در دوره ریاست جمهوری ۴ ساله اش گفت: ترامپ اگر چه توانست نرخ بیکاری را در آمریکا تا حدی کاهش دهد و یک جنگ اقتصادی با چین ایجاد کرد، اما در مهار بحران کرونا شکست خورد و در دوره او اعتراضات گستردهای از سوی مردم در آمریکا شکل گرفت و همین مسئله به جایگاه اولیه او ضربه وارد کرده است. بصیری درباره پیش بینی اش از میزان مشارکت مردم آمریکا در انتخابات ۲۰۲۰ عنوان کرد: در اخبار آمده است که طرفداران ترامپ آرایش نظامی گرفته اند و کاملا مستعد این هستند که در صورت شکست ترامپ وضعیت آمریکا را بحرانیتر کنند. براساس اعلام یکی از دانشگاههای مطرح نیویورک ۴۰ درصد از مردم ایالتهای مختلف از تجزیه آمریکا پس از انتخابات حمایت میکنند و حدود ۹۰ میلیون نفر از جمعیت آمریکا تمایلی به شرکت در انتخابات ندارند، من هم فکر میکنم حضور مردم آمریکا در انتخابات در این دوره کاهش پیدا خواهد کرد.
احتمال هرج و مرج و زد و خورد پس از انتخابات آمریکا زیاد است
مصطفی خوش چشم کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به پیشتازی بایدن در نظرسنجیها گفت: جو بایدن در آمریکا شخصیتی است که به ظاهر به دنبال عقلانیت است و دونالد ترامپ نیز شخصیتی جنجالی دارد. مردم آمریکا در نظرسنجیها معمولا بیشتر به سمت نامزدی که مدعی عقلانیت است گرایش دارد و تاکنون بایدن با حدود ۶۰ درصد آرا بالاتر از ترامپ قرار گرفته است.
وی در خصوص احتمال پیروزی یا شکست ترامپ در انتخابات اظهار داشت:اگر ترامپ بتواند تا پیش از انتخابات واکسن کرونا را در آمریکا توزیع کند قطعا رای بیشتری دریافت خواهد کرد. مسئله دیگری که میتواند در تعداد آرا ترامپ تاثیرگذار باشد رای گیریهای پستی است، زیرا اکثر افرادی که در این رای گیریهای پستی شرکت میکنند دموکرات هستند و جمهوری خواهها اکثرا پای صندوق رای حاضر خواهند شد. در صورتی که ترامپ وضعیت را به سمتی ببرد که رایهای پستی خوانده نشود احتمال پیروزی اش بسیار بیشتر میشود. خوش چشم در پایان گفت: اخبار و شنیدههای زیادی وجود دارد مبنی بر اینکه این انتخابات نسبت به انتخابات ادوار گذشته ریاست جمهوری آمریکا متفاوت است و احتمال هرج و مرج و زد وخورد پس از آن بسیار بالاست.
مناظره اول انتخابات آمریکا صحنه اتهام زنی دو رقیب بود
امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا مهمان دیگر برنامه «بحث روز» بود که درباره مناظره انتخاباتی بایدن و ترامپ اظهار داشت: از پیش از مناظره پیش بینی میشد که با توجه به وضعیتی که آمریکا در آن قرار دارد جدال سنگینی بین دو نامزد شکل بگیرد. به هر حال فضای سیاسی و اجتماعی آمریکا بسیار ملتهب است و جامعه این کشور به شدت دو قطبی شده است و قابل پیش بینی بود که بایدن و ترامپ به یکدیگر به صورت لفظی حمله کنند. اولین مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا با توهینهای مکرر دو نامزد به یکدیگر و صحبتهای گزنده طرفین حتی به خانوادههای آنان نیز کشیده شد. وی ادامه داد: این در حالی بود که مردم آمریکا انتظار داشتند برنامههای بایدن و ترامپ برای اداره کشورشان را بشنوند، اما در این مناظره جز دعوای لفظی و اتهام زنی چیز دیگری مشاهده نکردند.
ابوالفتح در پاسخ به این سوال که اینکه کدام نامزد برنده مناظره اول بوده است عنوان کرد:به نظر میرسد بسیاری از مردم آمریکا معمولا سه یا چهار روز مانده به برگزاری انتخابات تصمیم خود را میگیرند که به کدام نامزد رای دهند و این مناظرههای اولیه تاثیری بر رای نهایی آنها نخواهد داشت. در اولین مناظره به دلیل اینکه دو طرف بیشتر به اتهام زنی و استفاده از الفاظ نامناسب پرداختند و برنامه خاصی ارائه نکردند نمیتوان گفت که برنده مناظره چه کسی بود. وی در پایان گفت: به دلیل اینکه آمریکا همواره در امور کشورهای دیگر دخالت میکند نتیجه این انتخابات برای رقبای اروپایی و آسیایی این کشور مهم است و من فکر میکنم این احتمال وجود دارد که در این دوره به دلیل شرایط خاص حاکم بر آمریکا مشارکت بالاتر برود.