روزنامه الجریده کویت مدتی قبل در گزارشی شاذ و بیسند مدعی شد که جنگندههای F-۳۵ آمریکا توانستهاند وارد فضای ایران شوند! ادعایی که نویسنده نشریه آمریکایی نشنال اینترست آن را فاقد اعتبار دانست.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو - احمد رضاپور؛ نشریه آمریکایی نشنال اینترست، در گزارشی با عنوان «ایران میتواند در برابر جنگندههای F-۳۵ ایالات متحده آمریکا شانس داشته باشد» به قلم «پیتر سوسیو»، روزنامهنگار آمریکایی نوشت: طبق گزارش «تاس»، همزمان با تشدید تنش بین ایران و آمریکا پس از [ترور] ژنرال قاسم سلیمانی، احتمالاً روسیه به ایران در شناسایی و ردیابی جنگنده پنهانکار و اهداف هایپرسونیک (مافوق صوت) کمک کرده است.
گزارش شده است که سیستم راداریِ Rezonans-NEروسی که به ایران فروخته شده با موفقیت جنگندههای F-۳۵ نیرو هوایی آمریکا را در نزدیکی مرزهای ایران در ژانویه ۲۰۲۰/دی ۱۳۹۸ شناسایی و رهگیری کرده است.
معاونت اجرایی مرکز تحقیقاتی رزنانس در نمایشگاه نظامی بین المللی «ارتش - ۲۰۲۰» به رسانههای دولتی روسیه گفت که این رادار در ابتدای سال ۲۰۲۰، جنگنده F-۳۵ را رهگیری کرد. سیستم راداریِ Rezonans-NEسیستمی با قدرت فرکانس بالا است که جهت اعلام هشدار سریع در مقابل جنگندههای پنهانکار و موشکهای کروز پنهانکار و ردیابی آنان طراحی شده است.
ساختار سیستم راداری Rezonans-NE | منبع عکس:وزارت دفاع روسیه
نشنال اینترست در ادامه نوشت:این خبر سرّی نیست. ایران تکنولوژی رادار Rezonans-NEرا از روسیه گرفته است.روسیه قبلا اعلام کرده بود که با تعدادی از کشورهای خاورمیانه قرارداد فروش رادار Rezonans-NE را امضاء کرده است. حداکثر برد این رادار ۱۱۰۰ کیلومتر است و تا ۵۰۰ هدف را میتواند شناسایی و رهگیری کند.این سیستم راداری هماکنون در منطقه نظامی غرب روسیه و ناوگان دریایی ارتش روسیه در قطب شمال درحال خدمت است و الجزایر، مصر و ایران از جمله کشورهای خارجی هستند که از این سیستم راداری استفاده میکنند.
نشنال اینترست در ادامه به نقل از معاونت اجرایی مرکز تحقیقاتی رزنانس نوشت: گزارشات بسیاری حاکی از آن است که سیستم راداری Rezonans-NE از حداقل یکسال پیش به صورت ۲۴ ساعته در حال کار است. پرسنل و عوامل اجرایی این سیستم راداری بهصورت شفاف اطلاعاتی نظیر مسیر پروازی جنگندههای F-۳۵ را مخابره کردند. برهمین اساس، [آمریکا] اقدامی مرتکب نشد که ممکن بود باعث جنگی بزرگ شود.
نشنال اینترست در ادامه نوشت: خبرگزاری i24NEWS اسرائیل، این هفته در گزارشی به نقل از روزنامه کویتی الجریده ادعا کرد "جنگندههای F-۳۵ وارد آسمان ایران شدند و ممکن است قبل از بازگشت به پایگاه در افغانستان، وارد فضای تهران شدند."این روزنامه در ادامه ادعای خود آورد که صوتی که در مناطقی از فرودگاه بینالمللی تهران شنیده شد به نظر میرسد مربوط به جنگندهای بوده که با سرعتی مافوق صوت پرواز میکرده است[!] همچنین گزارش دادند که ماهوارههای رصدگر روسیه ممکن است از حرکت جتهای جنگنده فیلم گرفته باشد ولی مشخص نیست که آیا سیستم راداری Rezonans-NE برای رهگیری هواپیماهای پنهانکار بکار گرفتهشده است یا خیر؟
اوایل سال ۲۰۲۰ نیز همین روزنامه کویتی الجریده در گزارش خود ادعایی [شاذ]کرد که جنگندههای F-۳۵ اسرائیل بر فراز آسمان سوریه و عراق پرواز کرد و وارد حریم هوایی ایران شد [!]و جنگندهها توسط ایران و رادارهای روسیه در پایگاههای سوریه ـــ اشاره به رادارRezonans-NE ـــ شناسایی نشدند.
***
چه کسی «منبع آگاه» گزارش الجریده کویت است؟
نشنال اینترست گزارشی در تاریخ ۳۰ آپریل و به قلم «مایکل پیک» در واکنش به این خبر منتشر کرد. نویسنده دلایلی در جهت ردّ این ادّعا آورده است: آیا این واقعه اتفاق افتاده است؟ (...) نیروی هوایی اسرائیل به دلیل جسارت شهرت خوبی به دست آورده است ولی فرق است بین جسارت و حماقت. خلبانان و برنامهریزان نیروی هوایی اسرائیل مدّت زمان کمی جهت تطبیق خود از جنگندههای نسل چهارم F-۱۵ و F-۱۶ به جنگندههای نسل پنجم F-۳۵ داشتند.[نمیتوان قبول کرد که اسرائیل بلافاصله پس از تحویل اسکادران F-۳۵ عملیاتی خطرناک بر فراز آسمان ایران انجام داده باشند] حتی ارتش ایالات متحده خود بهشدت درگیر رفع عیوب و اشکالات متعدد موجود در F-۳۵ است.
این نویسنده در استدلالی دیگر جهت ردّ این ادعا نوشت:شعاع عملیاتی این جنگنده ۶۰۰ مایل/۹۶۵ کیلومتر است. (البته با بکارگیری مخازن خارجی برد عملیات افزایش مییابد، امّا قابلیت پنهانکاری جنگنده به خطر میافتد)این درحالی است که با عبور از آسمان اردن و عراق، مسیر مستقیم تلآویو به تهران حدود ۱۰۰۰ مایل/ ۱۶۰۰ کیلومتر است. تغییرات منحصر به فردی در جنگنده F-۳۵ مثل مخازن خارجی و خاص سوخت توسط اسرائیل صورت گرفته است. امّا با در نظر گرفتن این موضوع و سوختگیری هوایی هم (با توجه به ظرفیت محدود تانکرهای اسرائیلی) رسیدن به ایران بسیار دشوار است. ناگفته نماند که ایران دارای پدافند هوایی خاص خود است. پدافندی که شامل سامانه موشکی دفاع هوایی S-۳۰۰ هم است. دشمنان اسرائیل وقتی نیروی هوایی این کشور یک فروند جنگنده F-۱۶ خود را با موشک ضدهوایی سوریه از دست داد، به وجد آمدند. تصور کنید که اگر ایران F-۳۵ را ساقط میکرد، چه غوغایی که به پا نمیکرد!
«مایکل پیک» در ادامه نوشت:نه تهران و نه تلآویو چنین ادعایی را مبنی بر پرواز ار فراز آسمان ایران مطرح نکردند.پس چه کسی «منبع آگاه» است که گزارش [روزنامه الجریده کویت] ادعا میکند؟ منبع عربستان سعودی است که "درگیر جنگ سرد با ایران در خلیج فارس" و عاشق جنگ اسرائیل با ایران؟ دیگر شیخنشینان خلیج فارس؟ CIA؟
به این شایعات، خبر "سایت سعودی عربنیوز" را هم اضافه کنید که مدعی شد جنگندههای اسرائیلی از آذربایجان پرواز کردند[!] کشوری که هم مرز با ایران ولی خریدار تسلیحات اسرائیلی است. این روزنامه به نوبه خود فرض کرده است که اسرائیل پایگاه جنگندههای پنهانکار در کشوری دارد که هم مرز با روسیه است.
درباره روسیه، آنچه که جالب توجه است، واکنش روسها به این واقعه ادعایی است و از قرار معلوم در سوریه راداری مستقر کرده که هواپیماهای پنهانکار را شناسایی میکند. عجیب نیست اسپوتنیک روسیه سریعاً داستانی را روایت کند که وزارت دفاع با عصبانیت این واقعه را رد کند. منبعی که خواست نامش فاش نشود به این رسانه گفت:"اطلاعاتی که در تعدادی از رسانههای خبری با استناد به یک منبع خارجی منتشر شده مبنی بر اینکه جنگندههای اسرائیلی، رادارهای روسی در سوریه را فریب داده و عملیات شناسایی در ارتفاع بالا انجام دادهاند، کاملاً احمقانه است."
«مایکل پیک» در پایان نوشت: پس کدام حرف را باور کنیم؟اصل تیغِ اکام (اصل منسوب به ویلیام اکام - فیلسوف انگلیسی)میگویدوقتی درباره یک واقعه دو توضیح وجود دارد، واقعیت با سادهترین توضیح است.پس چنین واقعهای(عبور جنگنده F-۳۵ از آسمان ایران)هرگز اتفاق نیافتاده است.
مطالب فوق مورد تایید خبرگزاری نیست. صرفاً جهت مطالعه مخاطبان و درک تحلیل ناظران خارجی درباره ایران ترجمه شده است.
هنوز از مادر زاییده نشده اون خلبانی که بخواد با f-35 وارد آسمون ایران بشه اینجا پشه رو هوا بپره امارشو دارند اونوقت کدوم احمق چنین حمایتی کرده پاشو این ور مرز گذاشته جهت خالی نبودن عریضه خواستند بگند ما چنین کاری کردیم
هنوز کتکی که از سامانه پانزده خرداد خوردند دردشون میکنه مگه مرض دارن دوباره قدرت پوشالی شون رو نابودتر کنن مثل داستان گلوبال هاوک که هنوز جاش درد میکنه
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.