آخرین اخبار:
کد خبر:۸۸۰۵۲۶
ادعای دیپلمات آمریکایی:

آمریکا ۴۰۰ پایگاه نظامی خود را در افغانستان تخریب می‌کند

امریکا مدعی شده است که بر اساس توافقنامه دوحه قرار است تا پایان سال ۲۰۲۰ میلادی، یعنی حدود سه ماه دیگر، ۴۰۰ پایگاه خود را در افغانستان تخلیه و تخریب کند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نشریه نیویورک تایمز به نقل از یک دیپلمات آمریکایی نوشت: ایالات متحده تخریب پایگاه‌های کوچک و بزرگ نظامی خود را در سراسر افغانستان آغاز کرده و قرار است تا پایان سال جاری میلادی ۴۰۰ پایگاه نظامی را در این کشور آسیای میانه از بین ببرد.
بیشتر پایگاه‌های نظامی آمریکا پیشتر تخریب شده اند، اما پنتاگون هنوز در مورد سرنوشت ۵ پایگاه بزرگ نظامی خود در افغانستان تصمیمی نگرفته است؛ هرچند، واشنگتن در گذشته اعلام کرده بود که بزرگترین پایگاه نظامی خود در افغانستان را نیز تخریب خواهد کرد؛ اما این تصمیم هنوز نهایی نشده است.
مقامات آمریکایی ادعا می‌کنند که نسبت به توانایی دولت کابل در کنترل پایگاه‌های بزرگ نظامی تردید دارند، زیرا ساخت آن‌ها میلیارد‌ها دلار هزینه در پی داشته است، به همین دلیل آن‌ها به محض خروج نیروهای خود به دنبال نابودی آن‌ها هستند.
توافقنامه صلح بین طالبان و ایالات متحده در دوحه، پایتخت قطر، روز ۲۹ فوریه سال جاری میلادی با امضا رسیده بود که بر اساس آن قرار بود نیرو‌های آمریکا ظرف ۱۴ ماه پس از امضای توافقنامه، خاک افغانستان را ترک کنند و در این مدت نیز حمله به نیرو‌های آمریکایی از جانب طالبان صورت نگیرد.
بر اساس این توافقنامه، هزاران تن از نیرو‌های آمریکایی تا پایان سال جاری افغانستان را ترک می‌کنند و تعداد سربازان خارجی در افغانستان تا پایان ماه نوامبر به ۴ هزار تن کاهش می‌یابد.
مذاکرات صلح بین افغان‌ها میان دولت و گروه طالبان در ۲۲ شهریور ماه با سخنرانی عبدالله عبدالله، ملابرادر و شماری از وزیران خارجه کشور‌های جهان در دوحه آغاز شد و اکنون در بیست‌ودومین روز آن، هیچ نشانه‌ای از پیشرفت مشاهده نمی‌شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار