یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: منصور هادی سخنگوی عربستان در یمن به شمار میرود و این فرد پذیرشی در میان مردم ندارد از طرف دیگر، چون سعودیها از تحرکات ایران در یمن نگران و وحشت زده هستند آنچه مورد نظرشان است را از لسان منصور هادی بیان میکنند.
جعفر قنادباشی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص نامه دولت مستعفی یمن به سازمان ملل علیه ایران مبنی براینکه جمهوری اسلامی فردی را به صورتی قاچاقی به عنوان سفیر به صنعا معرفی کرده است گفت: دولت مستعفی یمن دولتی است که به ریاست "منصور هادی عبدربه" که زمانی معاون علی عبدالله صالح (دولت مستعفی یمن) بود وتوسط عربستان سعودی و خارج از خاک یمن به عنوان رئیس جمهور این کشور انتخاب شد، اساسا منصور هادی تا حدی در یمن پذیرش و پایگاه مردمی نداشت که حتی نتوانست به صنعا پایتخت این کشور برود و مدتها در عربستان و مدتی هم برای درمان در آمریکا حضور داشت.
وی افزود: زمانی هم که هادی به یمن رفت در جنوب این کشور یعنی شهر عدن سعی کرد دولت تشکیل دهد و در همان شهر نیز مردم یمن او را قبول نداشتند و یک گروه به نام شورای انتقالی با او و سربازان که عربستان در اختیاراو گذاشته بود درگیر شدند.
*منصور هادی سخنگوی عربستان در یمن به شمار میرود
قنادباشی تصریح کرد: از این رو منصور هادی اساسا سخنگوی عربستان در یمن به شمار میرود و این فرد پذیرشی در میان مردم ندارد از طرف دیگر، چون سعودیها از تحرکات ایران در یمن نگران و وحشت زده هستند آنچه مورد نظرشان است را از لسان منصور هادی بیان میکنند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با تاکید براینکه این فرد دست نشانده سعودیها است و حق اظهارنظر در امور مهم یمن را ندارد یادآور شد: اساسا منصورهادی نه از نظرقانونی جایگاهی دارد و نه مردم او را انتخاب کرده اند و نه حتی در این مدت خدماتی به مردم ارایه داده است، البته ممکن است کشورهای غربی و عربستان او را به عنوان نماینده دولت یمن قبول کنند، اما نکته مهم در عملکرد منصور هادی در زمان حمله کشورهای خارجی به یمن است.
وی ادامه داد: زمانی که عربستان و امارات به یمن حمله کردند منصور هادی در حال رفت و آمد به این کشورها بود و امروز این کشورها او را به عنوان رئیس جمهور دست نشانده خود در یمن معرفی میکنند.
قنادباشی با اشاره به جنایات عربستان در یمن گفت: نسل کشی گسترده، پاکسازی قومی (تلاش برای ازبین بردن حوثیها) و جنایات جنگی دلخراش مثل خراب کردن زیرساختهای یمن از جمله بیمارستانها و مراکز آموزشی و هم چنین محاصره اقتصادی و دارویی یمن جزو اقدامات عربستان در این کشور بود.
این کارشناس مسائل غرب آسیا در پایان این گفتگو تصریح کرد: این شرایط در حالی بود که منصور هادی نیز با دولت جنایتکار عربستان و امارات همراهی میکرد و کوچکترین اعتراضی نسبت به تجاوزات جنگی این دو کشور و یا حمایت از مردم یمن انجام نداد براساس این روند در شرایط فعلی نیز او حق این را نخواهد داشت که در مورد رفت و آمدها یا معرفی سفیر از طرف هر کشوری از جمله جمهوری اسلامی نظر دهد یا واکنشی نشان دهد.