حامی دو آتشه برجام در مجلس دهم میگوید؛ علایم حیاتی در برجام دیده میشود.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حشمتاله فلاحتپیشه نوشت: «برداشته شدن تحریمهای تسلیحاتی را باید در قالب «برجام» مورد تحلیل و بررسی قرار داد. این موضوع نشان داد که علیرغم ضربات اساسی که بر پیکره برجام، آن هم از سوی آمریکا وارد شد؛ هنوز علایم حیاتی در این توافقنامه وجود دارد.
آمریکا تلاش کرد موجودیت سیاسی برجام را به طور کامل از بین ببرد و کشورهای اروپایی نیز با توافقنامهای که انگار به کما رفته، با موضع انفعالی و بیتفاوتی برخورد کردند. در این میان ایران تنها برای اثبات استدلالهای حقوقی خود تلاش کرد که برجام را حفظ کند.
پایان تحریمهای تسلیحاتی ایران نشان داد که هنوز برجامی که به نوعی بیمار است، میتواند کارایی داشته باشد و باید توجه داشت که این اتفاق در زمانی رخ داده که تنها کمتر از سه هفته تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زمان باقی مانده و شاید؛ با روی کارآمدن «جو بایدن» دولت آمریکا به برجام بازگردد.
در صحنه داخلی اگر تحریمها به کل جامعه تسری پیدا میکرد، تحمل آن برای مردم سادهتر بود، اما شاهد هستیم که در این فضای تحریمی، عدهای با استفاده رانت و کارتلهای سیاسی سود نیز میکنند و عدهای نیز با هیچ مشکلی مواجه نمیشوند و در عمل فشار تحریمها بیشتر بر روی مردم عادی تحمیل میشود.
در دوران دفاع مقدس با وجود تحریمها و شرایط وخیم اقتصادی شاهد بودیم که هرگاه یک پیروزی در عرصه سیاست خارجی رخ میداد مردم جشن میگرفتند. اما امروز به دلیل دور شدن بخشی از مسئولان از اصول اصلی انقلاب شاهد نوعی بیتفاوتی در میان مردم در قبال پایان تحریم تسلیحاتی هستیم.
من امیدوارم مسئولان حاکمیتی روزی بازنشسته شده و خود را در میان مردم قرار دهند تا متوجه شوند که چه دردها و مشکلاتی به جامعه تحمیل شده است.
جای تأسف است که مشکلات اقتصادی کار را به جایی رسانده که بخشی از مردم موضوع برداشته شدن تحریمهای اقتصادی را نیز به سخره میگیرند و در عمل نسبت به توفیقی که دولت از آن به عنوان یک دستاورد یاد میکند، توجهی نشان نمیدهند. این نماینده سابق البته به این واقعیت تلخ اشاره نکرده که تحریم تسلیحاتی همان سال ۹۴ باید لغو میشد، اما طرف مذاکره کننده به خاطر هیجان توافق (برجام)، تحریم پنج ساله را به شکل داوطلبانه (!) پذیرفته است.
ثانیاً حیات و ممات برجام، لغو تحریمهای تسلیحاتی خودخواسته نیست بلکه طبق وعده بزک کنندگان برجام، قرار بوده تحریمهای مالی و بانکی و نفتی را لغو کند و موجب گشایش اقتصادی شود. ضمن اینکه حیات یک توافق به تعهد طرفین آن است وقتی اگر طرف آمریکایی و اروپایی همه تعهدات خود را زیر پا گذاشتهاند، عجیب است که آقای فلاحتپیشه هنوز آثار حیات در برجام میبیند؟!
ثالثاً وی در حالی امید واهی برای روی کارآمدن بایدن درست میکند که همین دموکراتها سر دوستان آقای فلاحتپیشه در تیمهای برجام را کلاه گذاشته و بلافاصله هم تعهدات نیمبند را با تحریمهای جدید زیرپا گذاشتند. آیا او مأموریتی در خدمت آمریکاییها دارد؟!
رابعاً از رانتهای دولت کسانی بهره میبرند که با آن قوم و خویش سیاسی برقرار کردهاند. آقای فلاحتپیشه این افراد را در میان دوستان برجامی خود به خوبی میشناسد که از نمایندگی کنار نرفته، جذب مدیریتها و دستگاههای دولتی شدند.
خامساً مردم حق دارند وعدههای وارونه از آب درآمده برجام را ملامت کنند. اگر آقای فلاحتپیشه واقعاً غصهدار معیشت مردم بود، اکنون باید گریبان دولت را میگرفت نه این که مرده برجام را برای مردم فاکتور کند!
این نکته هم گفتنی است که فلاحتپیشه اخیراً در مصاحبه با روزنامه آفتاب یزد گفته بود دولت تنبل است و در مقابل گرانیها و به همریختگی اقتصاد منفعل عمل میکند و گویی توجهی ندارد که چگونه گرانیها سر مردم آوار شده است. او با چند سال تأخیر گفته بود این رفتار دولت مشکوک است (!)