کد خبر:۸۸۷۱۸۱

ایجاد ۸۱۰۰۰ شغل توسط کمیته امداد امام خمینی(ره) در سال ۹۹

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) از ا یجاد ۸۱ هزار فرصت شغلی از محل طرح‌های اشتغال‌زای این نهاد در سال جاری خبر داد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الله عبدالملکی در مورد طرح‌های اشتغال‌زا در کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: از ابتدای سال ۹۹ تاکنون ۶۲ هزار و ۴۰۷ طرح اشتغال برای افراد تحت پوشش و نیازمندان اجرا شده است که این طرح‌ها در مجموع ۶۴ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است.

وی افزود: همچنین ۱۶ هزار و ۷۰۰ مورد کاریابی برای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد صورت گرفته که با این احتساب امسال تا این لحظه در مجموع ۸۰ هزار و ۷۰۰ شغل یعنی حدود ۸۱ هزار شغل برای نیازمندان تحت حمایت کمیته امام خمینی (ره) ایجاد شده است.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی در مورد میانگین تسهیلات پرداختی برای هر شغل گفت: به طور میانگین برای هر شغل ۳۷.۳ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شده که عمدتاً این طرح‌ها در زمینه دامپروری، کشاورزی، خدماتی، صنایع دستی، زنبورداری، پرورش طیور سنتی، آبزیان و به تازگی برای طرح‌های دانش‌بنیان از جمله کشت گلخانه‌ای با فناوری دانش بنیان و فناوری اطلاعات بوده است.

عبدالملکی در مورد میزان پایداری اشتغال ایجاد شده افزود: براساس آخرین بازرسی سراسری از طرح‌های اشتغال کمیته امداد، پایداری بالای ۹۵ درصد در طرح‌ها مشاهده شده و انحراف از طرح‌ها حدود ۳ درصد بوده است.

وی در مورد اینکه تسهیلات اشتغالزایی کمیته امداد در چه قالبی بوده است، گفت: همه بانک‌ها به صورت قرض‌الحسنه با کارمزد ۴ درصد و بازپرداخت ۷ ساله یا ۸۴ ماهه بوده است.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی تأکید کرد:‌کمیته امداد امام خمینی یک سوم کل اشتغال ناخالص کشور را ایجاد کرد است و ۳۷ درصد اشتغال خالص کشور از محل طرح‌های اشتغالزایی کمیته امداد امام بوده است.

عبدالملکی در مورد برنامه امسال ایجاد اشتغال گفت: قرار است امسال ۲۰۰ هزار فرصت شغلی ایجاد شود که در صورتی که شبکه بانکی همراهی کند، این امر محقق می‌شود، چون در این زمینه ۱۴ بانک با کمیته امداد امام خمینی همکاری می‌کنند.

وی همچنین افزود: برای هر طرح ۱.۲ نفر به طور متوسط اشتغال مستقیم ایجاد می‌شود، چون طرح‌های کمیته امداد، کوچک هستند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی در مورد اینکه تاکنون چه تعداد از افراد مورد حمایت کمیته خودکفا شده‌اند، گفت: اگر کسی طرحی را اجرا کند و شرایط خودکفایی این گونه است که اولاً طرح در ۶ ماه اخیر معادل حداقل حقوق قانون کار درآمد داشته باشد و خانواده فاقد مشکل اساسی در بخش معیشت مانند بیمار صعب‌العلاج و بدهی سنگین باشد، خودکفا می‌شود.

عبدالملکی همچنین در مورد اینکه آیا تسهیلات اشتغالزایی فقط به افراد تحت پوشش پرداخت می‌شود، گفت: تمام کسانی که تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی قرار دارند که به دو گونه حمایت می‌شوند. یک روش حمایت معیشتی و یک روش حمایت تک خدمتی یا چند خدمتی است. حمایت معیشتی، یعنی اینکه مستمری کمیته امداد دریافت می‌کند که برای خانوار یک نفره از ۱۵۰ هزار تومان تا حداکثر ۷۵۰ هزار تومان مستمری می‌گیرد. همچنین افرادی که تک خدمتی هستند، یعنی مثلاً به برآورده شدن یک نیاز خدمات دریافت می‌کنند. مثلاً نیاز به اشتغال یا مسکن، درمان و یا امثال آن دارند.

وی در مورد اینکه با توجه به طرح‌های کوچک کمیته امداد امام خمینی آیا زنجیره‌ای بین مشاغل ایجاد می‌شود که پایدار بماند، گفت: طرح راهبردی شغلی براساس زنجیره‌ای کردن مشاغل خرد است که از سال قبل به صورت رسمی شروع می‌شود که معمولاً با محوریت یک کارآفرین حرفه‌ای خارج از کمیته امداد امام خمینی انجام می‌شود. البته کارآفرینان توسط همکاران ما ارزیابی و نظارت می‌شوند و با نظامات حقوقی مشخص کار می‌کنند. در نتیجه مشاغل را به صورت زنجیره‌ای تعریف می‌کنند.

معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی این را هم اضافه کرد: هم‌اکنون ۱۵۰۰ کارآفرین حرفه‌ای در کشور با کمیته امداد امام خمینی در طرح‌های اشتغال همکاری دارند.

عبدالملکی در مورد کل منابع برای ایجاد اشتغال توضیح داد: امسال ۶۲۰۰ میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته شده است که تاکنون ۲۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده است. این تسهیلات مبتنی بر قانون بودجه کشور است که مجلس تصویب کرده و به صورت تسهیلات تکلیفی از طرف شبکه بانکی در اختیار افراد تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی قرار می‌گیرد.

منبع: فارس
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار