محمد حقی گفت: عملکرد وزارت ارشاد در این دوران بهگونهای بوده که انگار نه انگار کرونا آمده و باعث لطمات بسیاری به صنعت نشر کتاب شده است!
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محمد حقی، مدیر انتشارات کتابستان معرفت با بیان مطلب فوق افزود: وزارت ارشاد، امسال هم طرحهای بهاره و پاییزه خود را مثل سالهای گذشته برگزار کرد در حالی که با توجه به شرایط خاصی که شیوع کرونا برای ناشران ایجاد کرده، باید طرحهای گستردهتری برای ایجاد رونق در این زمینه ایجاد میشد، اما این وزارتخانه هیچگونه اقدامی نکرده است.
وی افزود: با توجه به عدم برگزاری بسیاری از همایشها و برنامههایی مثل نمایشگاه بینالمللی کتاب هزینههای وزارت ارشاد، امسال بسیار کمتر از سالهای قبل بود، انتظار میرفت این کاهش هزینه، در زمینههای دیگری که به سود نشر کشور باشد صرف شود. مثلا بارها گفتهاند که نمایشگاه کتاب تهران به طور مجازی برگزار میشود، اما هیچ کاری صورت نگرفته است.
این ناشر ادامه داد: من معتقدم به جای دادن وام که واقعاً دردی را دوا نمیکند باید به سمت بالا بردن تحریک مخاطب برای خرید کتاب میرفتیم. معمولا ۱۰ درصد از نقدینگی ناشران، در نمایشگاه کتاب تهران تأمین میشد، امسال که این نمایشگاه برگزار نشد، وزارت ارشاد باید از راههای دیگری جبران میکرد، مثلا از طریق دادن کاغذ بهصورت اعتباری یا بالاتر بردن اعتبار طرحها؛ وقتی اعتبار طرحها بالا برود به طور مستقیم به نفع مخاطب و بهطور غیرمستقیم به سود نشر است.
حقی در پایان تصریح کرد: من بهعنوان یک ناشر به عملکرد وزارت ارشاد در دوران شیوع کرونا نمره مردودی میدهم. چون وزارت ارشاد قدرت و امکاناتی داشت و میتوانست به سود نشر و مخاطب کار کند. اما گویا کرونایی وجود ندارد و هیچ اقدامی صورت نگرفته است!