سازمان خواربار و کشاورزی (فائو) ملل متحد اعلام کرد: چهارمین محموله از تجهیزات کنترل ملخ صحرایی شامل سمپاش را به منظور تقویت ظرفیت ملی ایران برای مقابله با گسترش این آفت مهاجر، در اختیار سازمان حفظ نباتات قرار داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از دفتر سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ایران، این سازمان در چارچوب اقدامهای بین منطقهای خود در حمایت از کنترل آفت ملخهای صحرایی در پنج کشور پاکستان، کنیا، اوگاندا، اتیوپی و جمهوری اسلامی ایران، چهارمین محوله از تجهیزات کنترل آفت را تحویل سازمان حفظ نباتات کشورمان داد.
براساس بیانیه مطبوعاتی دفتر نمایندگی فائو در ایران، این محموله شامل ۲۸ دستگاه سمپاش با کاربرد فرمولاسیون غلظت بسیار کم به ارزش تقریبی دو میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان است.
کمک تجهیزاتی مزبور که از سوی دولت جمهوری خلق چین تأمین مالی شده، بخشی از همکاری گستردهتر فائو و چین موسوم به «پروژه برنامه مشترک همکاریهای جنوب-جنوب فائو-چین برای حمایت از اقدام جهانی فائو در زمینه کنترل ملخهای صحرایی» است. هدف این پروژه مهار گسترش ملخهای صحرایی در کشورهای هدف از طریق به اشتراک گذاشتن فناوریهای مدرن، تکنیکهای مؤثر و راهحلهای تأییدشده برای کنترل این آفت است.
فائو در حال اجرای یک پروژه برنامه همکاریهای فنی دیگر در ایران بهمنظور کمک به سازمان حفظ نباتات کشور برای مقابله با این آفت مهاجر است. در چارچوب این پروژه، فائو دانش و مهارتهای فنی و همچنین تجهیزات لازم را برای تشخیص، رهگیری، پایش، گزارشدهی و پاسخدهی سریع به ریزش ملخهای صحرایی در کشور، در اختیار طرف ایرانی قرار میدهد.
گفتنی است پارسال در تاریخ ۳۰ بهمن هجوم ملخ صحرایی توسط دیده بانی سازمان حفظ نباتات کشور در استانهای جنوبی کشور مشاهده شد و نزدیک به یک میلیون هکتار تحت مبارزه قرار گرفت.
ملخهای صحرایی در مسیر حرکت شان تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علفهای هرز را میخورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز میتواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر میتواند مهاجرت کند.
این نوع از ملخها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینههای مختلف جنگلها، باغهای میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین میبرند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه مورد هجوم میشوند.
سال ۹۷ مبارزه با ملخ صحرایی در سطح ۷۵۰ هزار هکتار از ۹ استان جنوبی کشور از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان، جنوب کرمان، بوشهر، فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، ایلام و خراسان جنوبی عملیاتی شد.