معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر لزوم سرمایهگذاری در توسعه صنعت خودرو از طریق روشهای نوین تامین مالی گفت: از اقدامات توسعهای در صنعت خودرو حمایت میکنیم.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سعید زرندی در نشست با مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو، ضمن اشاره به موفقیتهای اخیر این شرکت در افزایش تولید و عرضه محصولات به بازار گفت: صنعت خودروسازی حاصل سیاستگذاریهای دورههای مختلف در گذشته است که آثار مثبت و منفی آن قابل مشاهده است.
وی افزود: سرمایه گذاری در توسعه صنعت خودرو دغدغه جدی است اگر اقدامی در این زمینه صورت نگیرد، شکاف فناوری در این حوزه، روز به روز با شرکتهای بزرگ جهانی بیشتر میشود.
زرندی با بیان این که همه توقع دارند که خودروسازان کشور مشابه خودروسازان بزرگ جهان، خدمات ارایه کنند تاکید کرد: باید دید آیا شرایط تولید ما در کشور نیز مشابه و مساوی خودروسازان بزرگ جهانی است؟
وی تصریح کرد: تصمیم گیری و کار در شرایط فعلی سختتر از هر زمان دیگری است و باید ابتکار عملهایی در پیش گرفت که شرایط به خوبی مدیریت شود.
زرندی توجه به حمل و نقل عمومی را از جمله ضروریات مهم و اساسی مردم دانست و با تاکید بر برنامه ریزی حاکمیتی در این زمینه گفت: باید در این بخش برنامههای جدی به اجرا گذاشته شود.
وی خودروسازی را صنعت مهم کشور خواند و گفت: براساس محاسبات صورت گرفته، بیش از ۱۲ درصد ارزش ستانده کشور، ۱۲ درصد اشتغال و دست کم ۱۵ میلیارد دلار کاهش ارزبری توسط دو خودروساز کشور، اهمیت این صنعت را مضاعف کرده است. از سوی دیگر حساسیتی که مردم روی این صنعت دارند با بخشهای دیگر قابل مقایسه نیست.
وی با اشاره به مشکلات و موانع در مسیر تامین مالی از طریق بانک ها، بر استفاده از روشهای نوین مالی تاکید کرد و گفت: باید مدلهای جدیدی تعریف کرده و با ایجاد اعتماد در میان مردم، نقدینگی موجود در جامعه را به سمت تولید هدایت کنیم.
زرندی در ادامه، ثبت رکوردهای متعدد تولید در ایران خودرو را مورد تحسین قرار داد و گفت: در سال گذشته آمار روزانه تولید ایران خودرو به کمتر از ۵۰۰ دستگاه خودرو رسیده بود که درحال حاضر تیراژ تولید افزایش قابل توجهی یافته است.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو نیز در این نشست، گفت: اگر فعالیتهای توسعهای مورد حمایت قرار گیرد، ظرفیتهای لازم برای انجام آن وجود دارد، چنانکه فعالیت جهادی مختلفی نیز برای توسعه در ایران خودرو صورت گرفته است.
فرشاد مقیمی، گیربکس را یکی از اجزای اصلی پلتفرم خودرو خواند و گفت: مجموعه ایران خودرو در مسیر داخلی سازی اجزای پلتفرم خودرو گامهای جدی برداشته که نیازمند حمایت و پشتیبانی است تا بتواند گامهای بعدی را هم با موفقیت بردارد.
وی افزود: طراحی، داخلی سازی و تولید گیربکس شش سرعته به صورت کامل با همت و توان کارکنان و مدیران گروه صنعتی ایران خودرو انجام شده که افتخاری برای صنعت خودروی کشور به حساب میآید.
مقیمی با ارایه گزارشی از وضعیت فعلی شاخصهای مختلف تولید، تحویل، کیفیت و توسعه محصول در ایران خودرو گفت: در حوزه ساخت داخل گامهای موفقی برداشتهایم که علاوه بر کاهش ارزبری منجر به استقلال در تولید خواهد شد.
وی درعین حال تصریح کرد: در خودکفایی قطعاتی که در اختیار ایران خودرو بوده، اقدامات موثری انجام شده و اگر در بخشهایی از جمله مواد اولیه و قطعات هایتک نیز وابستگیهایی وجود دارد این امر خارج از اختیار این خودروساز است و نیاز است که سایر صنایع هم باید داخلی سازی را دنبال کنند تا چرخه خودکفایی کامل شود.
مقیمی تصریح کرد: از ظرفیتهای موجود در تمام بخشها از جمله صنایع دفاعی و هوا فضا و شرکتهای دانش بنیان برای افزایش عمق ساخت داخل و کاهش ارزبری استفاده کرده ایم. هم افزایی با بخشهای مختلف دارای توانمندی طراحی و تولید، نتایج خوبی در پی خواهد داشت.
وی درباره میزان تعهدات معوق نیز گفت: بخش زیادی از معوقات متعلق به محصولاتی با مشارکتهای خارجی بوده که درحال حاضر امکان تولید آن وجود ندارد، با اجرای طرح تبدیل خودرو با رضایت مشتریان، تعهدات این بخش را هم تا پایان سال به صفر خواهیم رساند.
در این نشست معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول، مدیرعامل ساپکو و مدیرعامل شرکت نیرومحرکه، توضیحاتی درباره پروژههای توسعهای به ویژه گیربکس شش سرعته ارایه کردند.