همواره سینما یکی از بهترین عرصهها برای فریاد عدالتخواهی جهانی شمرده شدهاست. در این مطلب به معرفی کوتاه ده اثرسینمایی ایرانی و بینالمللی در مورد مفهوم مقاومت و آرمان فلسطین خواهیم پرداخت
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ همواره سینما یکی از بهترین عرصهها برای فریاد عدالتخواهی جهانی شمرده شدهاست. در این مطلب به معرفی کوتاه ده اثرسینمایی ایرانی و بینالمللی در مورد مفهوم مقاومت و آرمان فلسطین خواهیم پرداخت:
آثار بینالمللی
دره گرگها: فلسطین (Valley of the wolves: Palestine) این فیلم اکشن ترک یکی از معروفترینهای جهان درباره مسئله فلسطین، سال ۲۰۱۱ به کارگردانی ذبیر شاشماز به نمایش درآمد. این فیلم در صحنهای از حمله سربازان اسرائیلی به کشتی مرمره که یک ماجرای واقعی است آغاز میشود و خشونت سربازان اسرائیلی را به تصویر میکشد. شخصیت اصلی فیلم دره گرگها، مامور مخفیای به نام علمدار است که دلاوریهای او در ادامه فیلم به رخدادهای مهم و تاثیرگذاری میانجامد. اکران این فیلم در ترکیه اعتراض رژیم صهیونیستی را برانگیخت.
حنا کی (.Hanna K)
فیلم حنا کی، یک اثر آمریکایی است که به کارگردانی گوستا گارواس در سال ۱۹۸۳ در کشور فرانسه ساخته شد. این فیلم در ۱۱۱ دقیقه داستان وکیلی به نام حنا کافمن که خود یهودی است را روایت میکند که وکالت شخصی فلسطینی به نام سلیم بکری را به عهده میگیرد و با ماجراهایی روبرو میشود که نشاندهنده سیاستهای ظالمانهای است که توسط صهیونیسم بر فلسطین و تبعه آن تحمیل شدهاست.
درخت لیمو (Lemon tree)
فیلم درخت لیمو در سال ۲۰۰۸ به کارگردانی ایران ریکلیس در ژانر درام و با زمان یک ساعت و چهل و شش دقیقه به زبان عربی، عبری و انگلیسی ساخته شد. این فیلم داستان زن فلسطینی مجردی به نام سلما زیدان است که باغ لیمویی در کرانه باختری دارد که مورد تهدید قرار میگیرد و ماجراهایی را رقم میزند که دیدن آن خالی لطف نیست.
اینک بهشت (Paradise Now)
فیلم اینک بهشت در سال ۲۰۰۵ در ژانر درام و جنگ به کارگردانی هانی ابواسعد ساخته شد. این فیلم یک و نیم ساعتی با که با استقبال و نظر مثبت مخاطبان روبرو شد داستان دو جوان فلسطینی به نام سعید و خالد است که تصمیم به انجام عملیات انتحاری در تلآویو میگیرند و در راه این تصمیم مسائلی رخ میدهد که فیلم اینک بهشت را جلو میبرد. این فیلم موفق به دریافت جایزه گلدن گلوب و همچنین جوایز دیگری شد.
آثار ایرانی
بازمانده
اثر بازمانده یکی از معروفترین آثار ایرانی در مورد فلسطین است. این فیلم به کارگردانی مرحوم سیف الله داد در سال ۱۳۷۳ به زبان عربی و مدت صد و چهل دقیقه ساخته شد. فیلمنامه فیلم بازمانده بر اساس داستان بازگشت به حنفا از غسان کنفانی نویسنده معروف فلسطینی نوشته شد و قصهای از مقاومت مردم فلسطین است. همچنین موسسه فرهنگی هنری صبا انیمیشنی از این فیلم با کمی تغییر تولید کرد.
سرب
فیلم سرب به کارگردانی مسعود کیمیایی در سال ۱۳۶۷ در مدت زمان صد و سی و دو دقیقه ساخته شد. این فیلم که جوایز متعددی دریافت کردهاست داستان زوجی یهودی به نام مونس و دانیال را روایت مینماید که خواهان بازگشت به فلسطین هستند، اما با مخالفت سازمان هاگانا روبرو میشوند و ماجراهایی رخ میدهد که مربوط به اواخر دهه بیست است.
هیام
فیلم هیام ساخته محمد درمنش در سال ۱۳۸۲ در صد دقیقه به نمایش در آمد. این فیلم فارسی زبان که همه بازیگران آن عرب هستند داستان زوجی فلسطینی به نام هیام و حسان است که خواهان مهاجرت از اردوگاه جنین در فلسطین به انگلستان میباشند، اما در میانه راه با موانعی روبرو میشوند که داستان این فیلم را رقم میزند.
شکارچی شنبه
این فیلم محصول مشترک ایران و لبنان در سال ۲۰۱۱ به کارگردانی پرویز شیخطادی به نمایش درآمد. بیشتر سکانسهای فیلم شکارچی شنبه در لبنان تصویر برداری شد و زبان آن عربی، فارسی و عبری است. این فیلم داستان کودکی هشت ساله را روایت میکند که مادری یهودی و پدری مسیحی دارد که با مرگ پدر اتفاقاتی متاثرکننده برای وی رخ میدهد که به سران صهیونیسم مربوط است.
ریسمانی نزدیکتر از رگ
فیلم سینمایی ریسمانی نزدیکتر از رگ به کارگردانی مسعود اطیابی در سال ۱۳۹۰ ساخته شد. این فیلم که محصول مشترک ایران و لبنان است روایتگر زندگی مرد مسنی در جنوب لبنان میباشد که فیلمنامه آن از داستان کوتاه حبل کالورید اثر عبدالقدوس الامین برگرفته شدهاست.