به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از انگجت، ارز دیجیتال جنجالی فیسبوک موسوم به لیبرا که موجب مخالفتهای گسترده جهانی شده و نگرانیهای زیادی را به وجود آورده در اوایل ژانویه سال ۲۰۲۱ عرضه میشود.
قرار است این ارز دیجیتال که بر مبنای فناوری بلاک چین ابداع شده نقل و انتقال پول از طریق برنامههایی مانند فیسبوک، واتس اپ و اینستگرام را نیز ممکن کند و لذا چنین ارز دیجیتالی میتواند به طور بالقوه میلیاردها دلار کاربر داشته باشد. لیبرا با استفاده از یک ارز دیجیتال باثبات متشکل از پولهای ملی همچون یورو، ین، پوند و دلار پشتیبانی خواهد شد.
تفاوت لیبرا با سایر ارزهای دیجیتالی در این است که معاملات با یک سیستم بنام «اثبات سهام» مورد تأیید قرار میگیرد. بر مبنای این سیستم، معاملهها توسط افرادی که سهام یا مالکیت ارز داشتهاند، مجاز شناخته خواهد شد. هزینههای معاملاتی لیبرا باعث میشود تا کاربران سود زیادتری ببرند و انجمن لیبرا نیز این قول را داده تا ارزش ارز را کنترل نموده و به اندازه سایر ارزهای رمز پایه نوسانات نداشته باشند. البته اصلاً مشخص نیست که چه راه حلهایی را برای چنین کاری در نظر گرفتهاند، اما ثبات ارزش در برابر عدم قطعیت، مزیت بزرگی خواهد داشت.
فیسبوک همزمان با رونمایی از لیبرا کیف پول اختصاصی آن موسوم به نووی را نیز عرضه میکند که دسترسی به آن از طریق یک اپلیکیشن ممکن خواهد بود. از این برنامه میتوان برای نقل و انتقال توکن های ارز لیبرا استفاده کرد. مدیریت لیبرا در آینده با استفاده از پیام رسان فیسبوک و واتس اپ نیز امکان پذیر خواهد بود.