آخرین اخبار:
کد خبر:۸۹۵۳۵۴
یک فعال کارگری:

تعریف ساده لایحه بودجه ۱۴۰۰ این است که دست دولت در جیب مردم خواهد بود/ مردم باید منتظر سرریز بودجه‌های تخصیصی باشند

حمید حاج اسماعیلی ضمن انتقاد از نحوه بودجه‌بندی ۱۴۰۰، متذکر شد که بودجه با اولویت تامین منابع از مردم تهیه شده نه تامین نیاز‌های مردم. بخش بزرگی از بودجه با مالیات از جیب مردم و فروش سهام شرکت‌ها در بورس قرار است تأمین شود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، از منظر کارشناسی بودجه با اولویت تامین منابع از مردم تهیه شده نه تامین نیاز‌های مردم. بخش بزرگی از بودجه با مالیات جیب مردم و فروش سهام شرکت‌ها در بورس است.

بنابر اظهارات دکتر نوبخت “رئیس سازمان برنامه و بودجه”؛ کارگران و خانواده‌های آنان ۵۰ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و نزدیک به ۱۵ میلیون کارگر رسمی در کشور وجود دارد.

حالا سوال اینجاست؛ که چرا کارگران در بودجه دیده نشدند؟!

ساختار بودجه بیشتر مبتنی بر نگاه حاکمیتی و مدیریتی تهیه شده است. مردم در کف بودجه قرار گرفته اند. معلوم نیست از راس هرم تخصیص، چقدر بودجه به پایین هرم راه خواهد یافت.

همچنین بودجه با اولویت تامین منابع از مردم تهیه شده نه تامین نیاز‌های مردم. بخش بزرگی از بودجه با مالیات جیب مردم و فروش سهام شرکت‌ها در بورس است.

با توجه به نوع و نحوه بودجه نویسی که اتفاق افتاده، مردم گرسنه باید همچنان از سمعک و عینک چشم شان و معیشت خود و فرزندان و …، برای تامین ضروریات و کسری‌های بودجه دولت بزنند و سرمایه خود و زندگی شان را صرف تأمین انتظارات دولت کنند.

در لایحه بودجه ۱۴۰۰، دولت تلویحاً تایید کرده که؛ آماده است، ارز ۴۲۰۰ را از کالا‌های اساسی بردارد؛ و این به این معنی است که دولت از هم اکنون هشدار افزایش قیمت‌ها یا بهتر بگوییم برای افزایش قیمت‌ها به مردم علامت می‌دهد!

و این در حالی است که؛ خیل کثیری از حقوق بگیران و بازنشستگان طی سال‌های گذشته از طیف یارانه بگیران حذف شده اند و باید آماده پرداخت هزینه‌های بیشتری برای تهیه کالا‌های اساسی باشند.

عیناً؛ دولت مشخص نکرده که با توجه به نرخ فزآینده تورم و افزایش روز افزون قیمت‌ها، در سال آینده چطور از بازنشستگان تامین اجتماعی که بالغ بر ۳ میلیون خانواده هستند، میخواهد حمایت کند.
منبع: آدلی نیوز
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار