رئیسجمهور ترکیه در واکنش به بررسی زمینههای تحریم این کشور در جلسه امروز اتحادیه اروپا، گفت آنکارا نه تنها تسلیم باجگیریها نمیشود بلکه مقابل توسعهطلبی امپریالیستی در شرق مدیترانه میایستد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «رجب طیب اردوغان» رئیسجمهور ترکیه به احتمال اعمال تحریمهایی از سوی اتحادیه اروپا بر کشورش به دلیل عملیاتهای حفاری اکتشاف نفت و گاز در شرق دریای مدیترانه واکنش نشان داد.
اردوغان امروز (دوشنبه) طی پیامی ویدئویی به همایش شورای بینالمللی دانشگاهها در دانشگاه «آکدِنیز» گفت: «ترکیه، به عنوان کشوری که طولانیترین خط ساحلی را در دریای مدیترانه دارد، نمیتوانیم بایستیم و شاهد تحولات آن باشیم. صراحتاََ گفتهایم، کشور ما هیچ طرح و نقشهای را که ما را به سواحل خود در آنتالیا محدود کند، نمیپذیرد».
به نوشته خبرگزاری «آناتولی»، وی با بیان اینکه ترکیه خواستار صلح، همکاری و عدالت در شرق مدیترانه است نه تنش و درگیری، توضیح داد: «باور داریم که نمیتوان مشکلات در مدیترانه را از طریق حذف کردن یکدیگر حل کنیم، بلکه باید همه بازیگران منطقه دور یک میز کنار هم جمع شوند».
رئیسجمهور ترکیه ضمن درخواست از کشورهای همسایه در حوزه مدیترانه برای عدم «صفر و یک» انگاشتن مشکل شرق مدیترانه، افزود: «ما نمیخواهیم حقوق دیگران را ضایع کنیم بلکه تلاش داریم در برابر دزدان دریایی که میخواهند حقوق ما را تصاحب کنند، بایستیم».
بر این اساس، اردوغان در واکنش به بررسی زمینههای تحریم ترکیه در جلسه امروز وزرای خارجه اتحادیه اروپا، تاکید کرد که ترکیه در برابر تهدیدها و باجگیریها تسلیم نمیشود و اجازه توسعهطلبی امپریالیستی در شرق مدیترانه را نیز نمیدهد.
به نوشته آناتولی، وی با بیان اینکه پیشنهاد آنکارا برای برگزاری کنفرانسی با حضور تمام کشورهای حوزه مدیترانه از جمله قبرس شمالی هنوز معتبر است، گفت: «اتحادیه اروپا باید سریعاََ دست از نابینایی استراتژیک خود بردارد و مطابق خواستههای یونان و قبرس در موضوع شرق مدیترانه عمل نکند».
پیش از این، یک مقام اروپایی به رویترز گفته بود وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در جلسه امروز خود زمینههای مناسب برای اعمال تحریمها علیه ترکیه را بررسی خواهند کرد، اما تصمیمگیری در این زمینه را به جلسه روز سهشنبه سران این اتحادیه واگذار میکنند.
طی هفتههای گذشته، تنشها در شرق دریای مدیترانه بر سر اقدامات ترکیه در قبال آغاز حفاریها و فعالیتهای اکتشافی در این منطقه آغاز شد.
یونان و قبرس با همراهی برخی کشورهای اروپایی میگویند که اقدامات ترکیه غیرقانونی و تنشآمیز است و به آنکارا درباره تبعات این اقداماتش هشدار دادهاند. ترکیه، اما اعلام کرده که این کشور تنها در حال تامین حقوق خود در این دریا و دریاهای سیاه و اژه است.