واحدی گفت: در روستاهای مختلف به گونهای از گروه ما استقبال میکنند که هیچ جا احساس غریبی نمیکنم.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، صبح بخیر ایران یکی از برنامههای صبحگاهی قدیمی رسانه ملی است. مجریان توانمند رسانه ملی در این برنامه صبحگاهی حضور داشتند و خیلی از تازه کارها با حضور در صبح بخیر ایران به شهرت رسیدند. برنامهای که شاید بیش از هر برنامه تلویزیونی دیگری نام اقبال واحدی را به ذهنمان میآورد.
حالا چند سالی است واحدی با برنامه «مستقیم آبادی» با محوریت موفقیت کارآفرینان در شهرهای کوچک و روستاها روی آنتن شبکه یک سیما میرود.
این برنامه که در گروه دانش و اقتصاد شبکه یک سیما تهیه شده است با به تصویر کشیدن مدرن شدن فعالیتهای کشاورزی، دامداری و صنایع روستایی به مهاجرت معکوس روستاییان هم اشاره میکند. نگاهی به صادرات تولیدات این مراکز و تلاش برای کم کردن وابستگی به درآمد نفت یکی دیگر از اهداف برنامه «مستقیم آبادی» است.
اقبال واحدی درباره برنامه مستقیم آبادی به خبرنگار ما گفت: در آمار گیری میدانی که داشتم، متوجه علاقه مردم به این برنامه شدم. بارها در مواجهه با مخاطبان برنامه از من دعوت شد که به شهر و روستایشان بروم. اینها نشان میدهد، «مستقیم آبادی» در بین مردم برنامه شناخته شده است.
وی درباره اهمیت روستا و روستان نشینان اظهار کرد: اگر روستاهای ما رونق نگیرد، شعار استقلال محقق نمیشود. بعد از تقسیم اراضی در سال ۴۲ عملا قابلیت تولید کنندگی از روستاییان گرفته شد و آنها به مصرف کننده حاشیه نشین تبدیل شدند. باید سعی کرد که با اهمیت دادن به روستاها، مهاجرت معکوس انجام شود. در برنامه مستقیم آبادی سعی میکنم، افرادی که با چشم باز به روستا برگشته اند و موفق شده اند را برای به مردم معرفی کنم. در دیگر کشورها هم برای امنیت اقتصادی به روستاها مانند یک کارخانه تولیدی نگاه میکنند. در کشورهای توسعه یافته برای روستاها خط راه آهن و جادههای دسترسی برای انتقال سریع محصولات در نظر گرفته میشود.
واحدی درباره دیگر اهداف بیان کرد: یکی از اهداف اصلی «مستقیم آبادی» نشان دادن افراد موفق کاری و مالی در روستاست؛ میخواهیم با این کار جوانان را به انتخاب رشتههایی با مضمون تولیدات روستایی تشویق کنیم. اگر ما کشاورز یا دامداری موفق را در رسانه معرفی کنیم، در روند آموزش تولیدات روستایی اتفاقات خوبی رخ میدهد.
وی درباره علاقه خود به این عرصه گفت: یکی از نکاتی که خیلی دوست دارم به آن پرداخته شود، مزرعهها و فعالیتهای روستایی است که خانوادگی اداره میشود. فرزندی که در سنین کودکی با فضای کشت و کار، دامداری، خوراک محلی و پرورش طیور بزرگ میشود، در سنین نوجوانی از شاگردی به درجه استادی رسیده است. به این ترتیب یک جوان ۳۰ ساله روستایی، ۲۰ سال سابقه کار در کسب و کار خانوادگی دارد و تمام فکر و ذکرش ارتقاع این محیط است.
مجری برنامه صبح بخیر ایران درباره فعالیت برنامه سازان در دوران کرونا اظهار کرد: اگر خدا قبول کند ما هم در دوران کرونا عضو سربازان جبهه سلامت در بُعد تولید برنامه هستیم. مشکلاتی داریم، اما خوشبختانه در بیشتر روستاها وضعیت کرونا مناسب است.
وی ادامه داد: در یکی از سفرها بزرگ عشایر که فردی آگاه و خوش مشرب بود؛ وی میدانست که من حدود ده سال پیش بیماری قلبی داشتم و خالصانه میگفت که ما برای سلامتی شما در آن زمان دعا میکردیم. چه لذتی از این بالاتر که من هیچ جا در کشورم احساس غریبی نمیکنم.
واحدی درباره اینکه آیا از سفر کردن به مناطق مختلف ایران خسته شده است، گفت: فکر میکنم کسی از کار خسته میشود که نتیجه کار برایش ملموس نباشد. هر وقت به سفر کاری میروم، حتی اگر آن محل برایم تکراری باشد، باز هم برایم دست آورد جدیدی دارد. در هر سفر انگار یک کتاب مطالعه کردم. تشنه ادامه این کار هستم؛ چراکه انقدر برایم شیرین است، فکر کار دیگری به ذهنم خطور نمیکند.