به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «غلامعلی افروز»، روان شناس و عضو شورای سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی کشور پیرو ناهنجاری اتفاق افتاده در فضای مجازی این بار لایو غیر اخلاقی زنی با پسر ۱۴ ساله در گفتگو با خبرنگار خانواده خبرگزاری فارس گفت: متأسفم که من هم این لایو را دیدم در شبکههای مختلف فضای مجازی هم پخش شده است.
وی در ادامه افزود: اینستاگرام قربانیهای زیادی گرفته است چرا که یک شمشیر دو لب است و من این را در سخنرانی هایم هم تأکید میکنم، چرا که هشتاد تا نود درصد آسیب برای جامعه به بار میآورد، علتش هم ولنگاری زیاد است اصلا هدف از ایجادش همین لجام گسیختگی در جوامع است.
رئیس سابق سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور گفت: از این نمونهها اتفاق افتاده است مثلا همین مدت اخیر یک دختر پانزده ساله هم در همین فضای اینستاگرام با فردی که خود را یک پسر جوان معرفی میکند، آشنا شده، اما بعد از مدتی که او را میبیند متوجه میشود که یک مرد مورد دار است، این مرد هم او را به یک کلبه در گیلان میبرد و مورد اذیت و آزار قرار میدهد البته الان این مرد گویا بازداشت شده، اما بهرحال چه کسی جوابگوی آسیبهای وارده بر این دختر جوان است. گاهی پیش میآید بعد از این اتفاقها بچههای جوان تهدید به خودکشی و اقدام میکنند و خب در این سن تهدید به خودکشی باید جدی گرفته شود.
*آگاهی و مراقبت جنسی از کودکان نیاز خانوادهها است
وی در پاسخ به این سوال که تربیت جنسی و فرهنگ سازی ارتباطات با دیگران از چه زمانی میبایست برای بچهها صورت بگیرد، گفت: بحث تربیت جنسی در کشور ما با آنچه که در غرب مطرح میشود، متفاوت است، واژه تربیت جنسی در غرب باز است، اما گاهی پیش میآید برخی به اشتباه آن را معادل در کشور ما میگیرند، در حالیکه این مفهوم در ایران جواب نمیدهد. اول باید مشخص کنیم که تربیت جنسی یعنی چه و چه معنی دارد؟ اینکه دختر یا پسر چهار، پنج ساله را به لحاظ جنسی تربیت کنیم به چه معناست؟
افروز اظهار داشت: خانوادهها در غرب به طریقی بچههای نوجوان را آموزش میدهند که در کشور ما متفاوت میشود و چنین چیزی امکان پذیر نیست. آنچه در غرب مفهوم دارد معنی تربیت نمیدهد! ما ابتدا باید روی این واژه کار کنیم تحت عنوان آگاهی و مصونیت یا مراقبت جنسی در کشور ما میبایست کار شود.
این استاد دانشگاه گفت: الان ما میبینیم که خیلی از اساتید دانشگاه کارگاه و دورههای تربیت جنسی برای والدین یا کارورزان برگزار میکنند درحالیکه این واژه به درستی در کشور ما مفهوم سازی نشده و البته قابل معادل سازی هم نیست چرا که فرهنگ ما با فرهنگ غرب متفاوت است. این کارگاهها با حضور خانوادهها و فرزندانشان یا کودکان و نوجوانان در قالب آگاهی و مراقبت میبایست برگزار شود؛ بنابراین ابتدا ما باید این مفهوم را مشخص کنیم بعد بیاییم بحث کنیم که از چه سن و سالی میبایست به بچهها این آگاهیها را بدهیم و خانوادهها را روشن کنیم.
وی اظهار داشت: یک کتابی هم خانم دکتر شهین اولیایی زند با عنوان «من همه را دوست دارم اما...» در این رابطه منتشر کرده و خیلی هم کتاب قابل ملاحظهای است و حتی بهزیستی هم میزان زیادی از این کتاب تهیه کرده است. این کتاب درباره آموزش مراقبتهای جنسی به کودکان خردسال تالیف شده است. ویژگی مهم این کتاب این است که بر اساس فرهنگ ایرانی تالیف شده و برگرفته از پژوهشهای تخصصی مولف است که ارتباط درستی با مخاطب خود برقرار میکند. کتاب روایتی ساده با تصاویر دارد و مشخص میکند که برای بچهها حریم شخصی تا کجا میتواند باشد. این کتاب برای مربیان، آموزگاران، تسهیلگران، والدین و همه کسانی که در راه آموزش کودکان گام برمیدارند، پیشنهاد میشود.
وی با تأکید بر اینکه خودش نیز جزوهای با عنوان بلوغ در این رابطه منتشر کرده، گفت: الان آگاهیها در این زمینه خیلی کم است و خانوادهها نیاز به اطلاع رسانی دارند تا این قسم معضلات کمتر بشود.
منبع: فارس