نمایندگان پارلمان آلمان برای جلوگیری از هرج و مرج ناشی از اجرای برگزیت بدون توافق، طرحی اضطراری را به تصویب رساندند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، پارلمان اروپا در مورد برنامههای احتمالی برای برخی مناطق در صورت خروج بدون توافق انگلیس از این اتحادیه به اجماع رسید. نشریه هاندلز بلات آلمان با اشاره به این مصوبه، هدف از آن را جلوگیری از بروز هرج و مرج احتمالی در مناسبات با انگلیس ارزیابی کرد.
بر این اساس نمایندگان پارلمان اروپا اقداماتی اضطراری را برای برگزیت بدون توافق با انگلیس، مصوب کرده اند. روز جمعه آنها قوانینی را برای ماهیگیری، شرکتهای هواپیمایی و ترافیک هوایی و جادهای تصویب کردند. در این رابطه «ایرتکس گارسیا پرز» رهبر سوسیال دموکراتها گفت که بروکسل قصد دارد با این کار از خارج شدن اوضاع از کنترل جلوگیری کنید. «دیوید مک آلیستر» نماینده دموکرات مسیحیها نیز تأکید کرد که اتحادیه اروپا باید برای همه سناریوها آماده باشد.
پیشتر «اورسولا فون در لاین» رئیس کمیسیون اروپا پیشنهادات خود را در صورت عدم موفقیت در مذاکرات تجاری برگزیت ارائه داده است. این بسته حاوی پیشنهادهایی برای حفظ برخی پروازها بین انگلیس و اتحادیه اروپا به مدت ۶ ماه است. همچنین برای ادامه حمل و نقل بار و تردد اتوبوس مقررات متقابل ۶ ماهه اندیشیده شده است.
به دلیل همه گیری کرونا نمایندگان پارلمان اروپا خواستار مجوز پرواز هواپیماهای انگلیسی در آسمان اروپا برای انتقال دارو و واکسن شدند. آنها همچنین تأکید کردند که مقررات در سررسید دوره ۶ ماهه پایان مییابد. موضوع بحث برانگیز در این میان دسترسی ماهیگیران اتحادیه اروپا به آبهای انگلیس و بالعکس است که طبق برنامهها باید در طولانی مدت، یعنی تا پایان سال ۲۰۲۱ تنظیم شود.
نمایندگان پارلمان اروپا در پایان اولویت خود را دستیابی به توافق عنوان و با این حال تاکید کردند که این توافق نباید به هر قیمتی حاصل شود. آنها میگویند پارلمان باید زمان کافی برای بررسی توافق داشته باشد. پارلمان اروپا در آخرین ضرب الاجل خود، روز یکشنبه را برای ارائه یک قرارداد تجاری کامل از سوی طرفین مذاکره اعلام کرده است.
انگلیس ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ (۱۱ بهمن ۱۳۹۸) رسماً اتحادیه اروپا را پس از چهار دهه عضویت ترک خواهد کرد. این کشور تا پایان امسال تابع مقررات اتحادیه اروپاست بدون آنکه حق رأی داشته باشد. دو طرف در ۱۰ ماه گذشته تلاش کردند تا برای دوران پسابرگزیت به یک توافق تجارت آزاد دست یابند، اما تاکنون این امر محقق نشده است.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس جمعه گذشته در اظهار نظری احتمال برگزیت بیتوافق را زیاد توصیف و تصریح کرد که آینده روابط دو طرف مشابه معیارهای رابطه اتحادیه با استرالیا خواهد بود. این در حالیست که استرالیا توافقنامه تجارت آزاد جامع با اتحادیه اروپا ندارد و بخش زیادی از مبادلات تجاری بین اتحادیه اروپا و استرالیا بر اساس قوانین سازمان تجارت جهانی انجام میشود.