کد خبر:۸۹۸۹۱۷
یادداشت|

چرا تجربه عادل فردوسی‌پور مفید بود؟

شاید تجربه گزارشگری خارج از مدیوم سیمای فردوسی‌پور باعث شود تلویزیون قدر موقعیت بدست آمده ناشی از رسمیت، راحتی، انحصار و توان فنى را بدانند و در آینده اصلاح رویه کنند.

گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ روز گذشته بیش از بازی پرسپولیس، گزارشگری فردوسی‌پور در لایو اینستاگرام AFC موجب جنجال در افکار عمومی شد؛ هرچند باید گفت تجربه روز گذشته بسیار باارزش بود؛ از یک طرف صدا و سیما به طور جدی با ائتلافی گسترده از رسانه‌های رقیب، AFC، سلبریتی‌ها و عادل فردوسی پور مواجه شد و دید که در آینده ممکن است با چه ریسکی مواجه شود. از طرف دیگر جمع امکانات فنی فعلی، مشکلات مدیوم و مانند آن باعث شد عملا تعداد بیننده‌های کاسته شده از صدا و سیما به صورت میانگین عددی کمتر از ٥٠٠ هزار تا باشد (با احتساب کسانی که همزمان از موبایل و تلویزیون استفاده می‌کردند.)

شاید این تجربه سیما باعث شود قدر موقعیت بدست آمده ناشی از رسمیت، راحتی، انحصار و توان فنى را بدانند و در آینده اصلاح رویه کنند. تجربه امروز نشان داد که اگر چه زمان به ضرر صدا و سیماست ولی هنوز تا نقطه غیرقابل بازگشت فاصله بسیار است.
 
وقتی صحبت از اصلاحات در تلویزیون است منظور بازگرداندن یا بازنگرداندن ٩٠ نیست، بلکه تمرکز روی این است که چرا عادل فردوسی‌پور با وحود پیشنهاد گزارش بازی از شبکه ۳ به نظرش رسیده می‌صرفد شانسش را روی یک مدیوم دیگر امتحان کند.
 
چرا تجربه عادل فردوسی‌پور مفید بود؟
 
از سویی این حق یک مدیر شبکه است که تهیه‌کنندگان برنامه‌هایش را تغییر دهد؛ سلب این حق تحت فشار رقبای رسانه‌ای و نهاد‌های خارجی طبعا غلط است، اما در مقابل این حق یک مسئولیت هم باید برقرار باشد.
 
ملاک‌هایی که معمولا برای سنجش عملکرد یک شبکه استفاده می‌شود خیلی قدیمی و همزمان غیرشفاف است. استفاده از ملاک‌های سنجش بخش خصوصی برای شبکه‌ها نه تنها مفید است بلکه عمیقا توصیه می‌شود. مثال استفاده از سنجه‌های GE برای دولت دبی مثال قابل توجهی است.
 
اگر تغییر تهیه‌کننده ٩٠ (علی‌رغم حفظ فوتبال ١٢٠ و پیشنهادات گزارشگرى متعدد) اثر منفی روی این ملاک‌های شفاف اعلام شده دارد طبعا مدیر شبکه باید تغییر کند.
 
همچنین باید گفت لازم است صدا و سیما به سمت استقلال مالی برود؛ این عدم استقلال مالی بین دولت و سایر ذی‌نفعان صدا و سیما را به وضوح دچار گیجی کرده است. مثال BBC شاید یک مثال معروف باشد، اما تنها مثال نیست.
 
هیچ اشکالی ندارد که صدا و سیما همزمان هم تنظیم‌گر باشد و هم خود یک رسانه رقیب باشد. این مدل تنظیم‌گرى بی‌سابقه نیست و حتی در ساحات دیگر هم هست از جمله مثال BOE، اما بسیار مهم است که بین این دو وظیفه تفکیک کامل مدیریتی و راهبردی باشد.
 
همچنین در ایران بدلیل رسمیت تصویر داخل قاب تلویزیون فعلا (ولو موقتا) تلویزیون دارای انحصار نسبی است. در این شرایط خصوصی‌سازی ابدا توصیه نمی‌شود، اما آزادسازی قابل پیشنهاد است.
 
چرا تجربه عادل فردوسی‌پور مفید بود؟
 
جمع بند‌های بالا در عمل تبدیل ساختار صدا و سیما به SBU است به نحوی که شبکه‌ها همزمان عمومی، آزاد و مستقل باشند؛ چنین ساختاری زمینه را برای تاسیس تلویزیون خصوصى در ده سال آینده را هم فراهم می‌کند.

حقیقت این است که تجربه روز گذشته فرصت‌های بسیاری را برای مدیرانی که به دنبال تحول هستند بروز داد و بزرگترین خطا آن است که پاسخ به این تجربه را در سطح آوردن و نیاوردن عادل بدهید.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۷
.....کسی که با afc خائن به فوتبال ایران همکاری می‌کنه، کمتر نیست!
امثال .....و ریحانه پارسا در نحوه ضربه زدن به صداوسیمای کشور در یک مسیر حرکت می‌کنند!
3
46
طاها
۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۲
خداوکیلی این شرو ور چیه گفتی یکم فکر کن بعد حرف بزن afc خائن؟؟عادل رو با ریحانه مقایسه کردی کمی فکر کن بعضی وقتا حرف نزنی نمیگن.....
اسی
۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۱
خیلی فکر کردی یا نه ک به این نتیجه رسیدی.پرسپولیس هم خائن بود رفت فینالی بازی کرد که ای اف اسی برنامه ریزی کرده بود؟!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۳۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۳
نویسنده محترم. خودت فهمیدی چی گفت؟!
یکی بیاد حرفهای این نویسنده مدیوم را توضیح بدهد بلکه دفعه بعد اصلاح رویه کند. خخخ
28
6
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۰۳:۴۲
مثلا خواستی شکست رو کمتر ش کنی عیبی نداره یه فرصت هست نه باید اقبال مردم به این رفتار رو جای دیگه پیدا کرد.متاسفانه این عملکرد به مذاق کسایی خوش میاد که میگن دیدین اینم از مدیرهای جوان ببین چیکار میکنن
6
1
ناشناس
United States of America
۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۰۶:۴۷
گویا به قصد جذب حداکثری و حذف حداقلی، جای برخی کلمات نقطه‌چین لحاظ کرده‌اند دوستان!
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۰
بابا یه نفر پیدا نمیشه بگه این فردوسی پور قبل از برکنار شدن تاکید میکنم قبل از برکناری دقیقا چه مشکلی داشته؟ ممنون میشم کسی با سند و مدرک بگه. چرا ما دوست داریم هی هیجان ایجاد کنیم و بیفتیم جون هم بعد هم نمیفهمم از نظر دوستان کسی مثل رشیدپور مشکلش کمتر از فدوسی پور هست به نظرم اگه قرار بر برکناریه امثال رشیدپور باید اخراج بشه که سیاسی کاریش تابلوه
6
1
رضا
۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۹
اصل قضیه ممنوعیت پخش برنامه فردوسی پور رو من نمی دونم ولی خیلی دیگه خود بزرگبینیش بالا رفته بود و سوتی هاش زیاد شده بود. مثلا در جریان برد تیم ملی کرواسی که اون خانم مسئول کشورشون اومد تو زمین و با همه بازیکنانشون دیده بوسی خییییییلی صمیمانه کرد و از دست مسئول پخش ایران هم در رفت و پخش شد، فردوسی پور با پررویی بین گزارشش گفت: دیدید این چیزا رو پخش کردیم هیچ چیزی هم نشد!!! و ...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۴۸
آقای فروغی با حذف عادل نشون داد که صدا سیما چقدر جهت دار و چقدر همسو با اهداف یه عده است و ما رسانه داری داریم(یعنی مسئولین صدا سیما اونو واسه خودشون میدونن نه مردم) نه رسانه بانی
من که حالم از شبکه سه و برنامه هاش بهم میخوره اونوقت میگن نرید سراغ ماهواره
خوب شما صدا سیما رو درست کن بعد بیا بگو نرید سراغ ماهواره
8
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۵
در مملکت ما خوب جایی نداره آدم فروشی جای تخص را گرفته مشکل اینجاست
0
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۶
عادل عشق است بر بدخواهش لعنت
0
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۲ دی ۱۳۹۹ - ۰۱:۳۴
فردوسی پور چون یه انسان مردمی بود حذفش کردن، حکومتی ها ازکسانی که محبوب مردم هستن بشدت هراس دارن. من هم خدایی، حالم اربرنامه های صدا وسیما بخصوص شبکه سه، بهم میخوره. انشالله روزی برسد که افرادی نالایق همچون فروغی گم بشن برن پی کارشون.
0
1
پربازدیدترین آخرین اخبار