به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، «وحید فراهانی» کارگردان مستند «چرا سوریه» در گفتگویی درباره این مستند راه یافته در جشنواره عمار گفت: ما در این مستند سعی کردیم از یک منظر جدید به موضوع نگاه کنیم. موضوعی که در رسانههای داخلی اصلا به آن پرداخته نشده است.
وی درباره موضوع اصلی این مستند، ادامه داد: موضوع اصلی این مستند، درباره منافع کشورهایی است که جنگ و بحران سوریه را برپا کردند و این سوال وجود دارد که سیاست پشت پرده آنها در چه بوده است؟ اهمیتی که سوریه برای این کشورها داشته از جمله قطر، ترکیه، عربستان و به خصوص آمریکا که بالای سر همه این کشورها بوده و آنها را مدیریت میکرده است در چه بوده است؟
این کارگردان با اشاره به منابعی که از آنها برای تولید این مستند استفاده کرده است، گفت: در سفرهای مختلفی که به سوریه داشتیم یکسری مصاحبه با کارشناسهای سیاسی و منطقهای نظامی داشتیم و همینطور مقالههای اینترنتی که به زبانهای مختلف عربی و انگلیسی منتشر شده بود را خواندیم.
وی درباره هدفگذاری از تولید چنین مستندی عنوان داشت: هدفمان این بود که نشان دهیم آنچه مردم از این جنگ دیدند فقط این زوایایی نبوده که نشان داده شده است. بلکه یکسری مسائل بسیار کلانتر و بزرگتر وجود دارد. یعنی باید دید زحماتی که برای از بین بردن تکفیریها و آرامش بخشیدن به کشور و منطقه در جبهه مقاومت کشیده شده است، چه ابعادی دارد؟ و ما سعی کردیم روی این مسائله تمرکز و دقت کنیم.
فراهانی با اشاره به حضور میدانی خود در تهیه این مستند، گفت: برای تولید این مستند ما حضور میدانی داشتیم و بخشی از این مستند را در همان سفرهایی که به سوریه داشتیم تهیه کردیم. اما همکاریهای لازم از سمت بچههای داخل کشور صورت نمیگرفت و برای ما مشکل بود.
تنها جایی که ما را حمایت میکرد سازمان اوج بود که حواسشان به همه چیز بود، اما آنجایی که مجوزهای تصویربرداری لازم داشتیم هم از سمت سوریه و هم بچههای خودی همکاری لازم صورت نگرفت.
وی ادامه داد: الان رفته رفته اوضاع بهتر شده و در سفرهای اخیری که داشتم این را دیدم.
مستند چرا سوریه مستند مهمی است و صحبتهایی که توسط کارشناسان مطرح میشود باید زودتر از این در رسانهها گفته میشد تا طیف گسترده تری از مردم از ابعاد مختلف ماجرا مطلع میشدند. منافع ملی که ما و کشورهای همسایه در منطقه داریم در گرو این آرامش و دفاع این منافع بوده است.
منبع: فارس