
کد خبر:۸۹۹۸۲۷
اعلام جرم سازمان ملی استاندارد علیه تبلیغ روغن سهکاره
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه چیزی به عنوان استاندارد روغن خوراکی سهکاره (سرخکردنی، پخت و پز و سالاد) وجود ندارد، از تخلف شرکت تبلیغکننده این روغن و اعلام جرم علیه آن خبر داد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به تازگی معرفی محصولی با عنوان روغن سهکاره (سه روغن سرخکردنی، پختوپز و سالاد در یک روغن) از سوی یکی از شرکتهای داخلی و انجام تبلیغات گسترده بهویژه در سازمان صدا و سیما برای آن، شبهات و پرسشهای زیادی در ذهن مردم و رسانهها برانگیخته است.
در این زمینه "وحید مرندیمقدم" معاون سازمان ملی استاندارد ایران امروز (چهارشنبه) گفت: این واحد تولیدی برای روغن سرخکردنی تولیدی خود از سازمان ملی استاندارد ایران پروانه استاندارد به شماره ۴۱۵۲ دریافت کرد.
وی بیانداشت: شرکت یاد شده برای انجام تبلیغات در صدا و سیما با ارائه این پروانه به تبلیغ روغن «پختوپز، سالاد و سرخکردنی» با عنوان روغن سهکاره پرداخته است.
این مقام مسوول سازمان ملی استاندارد با تقسیمبندی روغنهای خوراکی به چهار دسته، ادامهداد: دسته نخست روغنهای خوراکی مصرف خانوار به شماره استاندارد ۹۱۳۱، دسته دوم روغنهای سرخکردنی به شماره استاندارد ۴۱۵۲، دسته سوم روغنهای مایع مخلوط (پختوپز و سالاد) به شماره استاندارد ۵۹۵۰ و دسته آخر روغنهای قنادی و آردی به شماره استاندارد پارت یک ۱۵۶ هستند.
وی در ادامه، در توضیح تفاوت آنها خاطرنشانکرد: از آنجاییکه روغن سرخکردنی دمای زیادی میبیند، باید نسبت به حرارت مقاوم باشد و به همین دلیل شاخص اسید چرب اشباع آن ۴۵ است، اما این شاخص در روغن سالاد ۲۰ است.
مرندیمقدم بیانداشت: اگر این روغنها بخواهد با هم ترکیب شود، بهناچار باید اسید چرب بالاتری نیز تولید شود که برای سلامتی افراد مضر است و به همین دلیل سازمان ملی استاندارد اجازه مخلوط شدن آنها را نمیدهد.
وی تصریحکرد: بهکار بردن عبارت روغنمصرفی سهکاره که موجب القای شبهه کیفیت برای مصرف کنندگان شده، اقدامی خلاف و بدون مجوز بوده و از علامت استاندارد سوء استفاده شده است.
در این زمینه "وحید مرندیمقدم" معاون سازمان ملی استاندارد ایران امروز (چهارشنبه) گفت: این واحد تولیدی برای روغن سرخکردنی تولیدی خود از سازمان ملی استاندارد ایران پروانه استاندارد به شماره ۴۱۵۲ دریافت کرد.
وی بیانداشت: شرکت یاد شده برای انجام تبلیغات در صدا و سیما با ارائه این پروانه به تبلیغ روغن «پختوپز، سالاد و سرخکردنی» با عنوان روغن سهکاره پرداخته است.
این مقام مسوول سازمان ملی استاندارد با تقسیمبندی روغنهای خوراکی به چهار دسته، ادامهداد: دسته نخست روغنهای خوراکی مصرف خانوار به شماره استاندارد ۹۱۳۱، دسته دوم روغنهای سرخکردنی به شماره استاندارد ۴۱۵۲، دسته سوم روغنهای مایع مخلوط (پختوپز و سالاد) به شماره استاندارد ۵۹۵۰ و دسته آخر روغنهای قنادی و آردی به شماره استاندارد پارت یک ۱۵۶ هستند.
وی در ادامه، در توضیح تفاوت آنها خاطرنشانکرد: از آنجاییکه روغن سرخکردنی دمای زیادی میبیند، باید نسبت به حرارت مقاوم باشد و به همین دلیل شاخص اسید چرب اشباع آن ۴۵ است، اما این شاخص در روغن سالاد ۲۰ است.
مرندیمقدم بیانداشت: اگر این روغنها بخواهد با هم ترکیب شود، بهناچار باید اسید چرب بالاتری نیز تولید شود که برای سلامتی افراد مضر است و به همین دلیل سازمان ملی استاندارد اجازه مخلوط شدن آنها را نمیدهد.
وی تصریحکرد: بهکار بردن عبارت روغنمصرفی سهکاره که موجب القای شبهه کیفیت برای مصرف کنندگان شده، اقدامی خلاف و بدون مجوز بوده و از علامت استاندارد سوء استفاده شده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.