نشریه فارین پالیسی آمریکا در مطلبی مواردی از سرقت گسترده اطلاعات آمریکاییها توسط جاسوسان چینی را افشا کرده است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نشریه فارین پالیسی آمریکا در مطلبی مواردی از سرقت گسترده اطلاعات آمریکاییها توسط جاسوسان چینی را افشا کرده است.
در مطلب فارین پالیسی نمونههایی از لو رفتن عوامل سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) توسط چین با اتکا به اطلاعات و دیتاهایی که چینیها از آمریکا به سرقت بردهاند، ذکر شده است.
در این مطلب آمده است: حدود سال ۲۰۱۳، اطلاعات ایالات متحده شروع به مشاهده یک الگوی هشداردهنده کرد: طبق گفته سه مقام پیشین ایالات متحده، پرسنل مخفی سیا که برای کارهای حساس به کشورهای آفریقا و اروپا پرواز میکردند، به سرعت و با موفقیت توسط اطلاعات چین شناسایی میشدند. به محض پاک کردن کنترل گذرنامه توسط افسران سیا، نظارت توسط عوامل چینی در برخی موارد آغاز شد. گاهی اوقات، نظارت به قدری آشکار بود که مقامات اطلاعاتی ایالات متحده حدس میزدند که چینیها میخواهند طرف آمریکایی بداند که آنها عوامل سیا را شناسایی کردهاند و مأموریتهای آنها را مختل میکنند.
مقامات سیا معتقد بودند که این اقدامات مربوط به یک کارزار جاسوسی در فضای مجازی در چین است که به سرقت انبوهی از اطلاعات خصوصی شخصی حساس مانند مسافرت و اطلاعات بهداشتی و همچنین سوابق پرسنل دولت ایالات متحده اختصاص یافته است. مقامات آمریکایی معتقد بودند عوامل اطلاعاتی چین احتمالاً اطلاعات این مخازن عظیم دزدیده شده را برای شناسایی مقامات مخفی اطلاعاتی آمریکا استفاده کردهاند.
ویلیام اوانینا، مقام ارشد ضدجاسوسی ایالات متحده، به فارین پالیسی گفت: چین یکی از مهمترین جمعآوریکنندگان اطلاعات شخصی انبوه در سراسر جهان است که از دو روش غیرقانونی و قانونی استفاده میکند. چین فقط از طریق حملات سایبری خود، اطلاعات شخصی بسیاری از مردم آمریکا را جارو کرده است، از جمله دادههای مربوط به سلامت، دارایی، مسافرت و سایر اطلاعات حساس.
این جنگ بر سر دادهها از اهمیت ویژهای برای سازمانهای جاسوسی ایالات متحده و چین برخوردار شده است. در دنیای اطلاعات، اطلاعات سلطان است و هرچه اطلاعات بیشتر، بهتر است.
وجود نقص در سیستم آنلاین که عوامل سیا برای برقراری ارتباط مخفیانه با عوامل خود استفاده میکردند اولین بار توسط ایران شناسایی شد و احتمالاً تهران آن را با پکن در میان گذاشت. بدین ترتیب از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲، مقامات اطلاعاتی چین بیرحمانه شبکه نفوذ سیا را در چین ریشهکن کردند.
در حدود سال ۲۰۱۰، دو مقام پیشین سیا متوجه شدند، سرویسهای امنیتی چین یک برنامه پیچیده اطلاعات سفر را ایجاد کردهاند که پروازها و لیستهای مسافران را برای اهداف جاسوسی ردیابی میکنند.
این مقام ارشد سابق سیا گفت: ما خیلی دقیق به آن نگاه کردیم. جاسوسان چین به طور فعال از آن برای ضدجاسوسی و اطلاعات تهاجمی استفاده میکردند. این قابلیت وجود داشت و در حال استفاده بود. مقامات سابق اطلاعاتی گفتند که چین همچنین تلاشهای خود را برای هدف قرار دادن دادههای بیومتریک و مسافری از مراکز حمل و نقل افزایش داده است از جمله هک موفقیتآمیز اطلاعات بیومتریک توسط فرودگاه چینی از فرودگاه بینالمللی بانکوک. مطمئناً، چین قبل از کشف توسط آژانسهای اطلاعاتی ایالات متحده، اطلاعات زیادی را به سرقت برده بود.
با این حال، وقایع بین سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ انگیزهای به پکن داد که نه تنها اهداف بزرگتر و خطرناک را دنبال کند، بلکه زیرساختهای لازم برای پردازش اطلاعات پاکشده را نیز جمع کند. یک مقام ارشد پیشین سازمان NSA گفت، در همین زمان بود که آژانسهای اطلاعاتی چین از اینکه صرفاً بتوانند مجموعههای بزرگ داده را به طور دستهجمعی سرقت کنند، به غربالگری سریع اطلاعات از درون آنها برای استفاده سوق پیدا کردند.
هک شدن موفقیتآمیز اداره مدیریت پرسنل ایالات متحده (OPM) توسط چینی هم مورد دیگر بود. هکرهای چینی اطلاعات دقیق پرسنلی بسیار حساس ۲۱٫۵ میلیون مقام فعلی و سابق ایالات متحده، همسران آنها و متقاضیان شغل، از جمله بهداشت، اقامت، اشتغال، اثرانگشت و دادههای مالی را به سرقت بردند.
اگرچه ایالات متحده این تخلف را تا سال ۲۰۱۵ فاش نکرد، مقامات اطلاعاتی ایالات متحده از هک اولیه OPM در سال ۲۰۱۲ مطلع شدند.