افزایش سرعت و کیفیت دسترسی به شبکه پهن باند کشور با رشد ۴۰ درصدی ظرفیت هسته شبکه ملی اطلاعات و ارتقای هفت برابری ظرفیت شبکه انتقال محقق شده است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بیش از ۱۵ سال از آغاز تلاشها برای راهاندازی شبکه ملی اطلاعات میگذرد. در سالهای اخیر رشد هسته شبکه ملی اطلاعات با افتتاح مراکز داده سرعت بیشتری گرفته است. بر اساس ابلاغ رهبر معظم انقلاب، شورای عالی فضای مجازی موظف شد با تعیین زمان مقررات، طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات را به تصویب برساند و پس از آن طرح عملیاتی و اجرایی این شبکه را به جریان بیندازد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خرداد ماه امسال گفت: در این دولت ظرفیت هسته شبکه ملی اطلاعات از ۶۸۰ گیگابیت بر ثانیه به ۱۸ هزار گیکابیت بر ثانیه افزایش پیدا کرده است. انصافاً در حوزه شبکه ملی اطلاعات اقدامات بزرگی انجامگرفته است و اگر این توسعه انجام نمیگرفت در دوره شیوع کرونا، سلامت الکترونیک، خریدوفروش، بانکداری الکترونیک و... دچار مشکل میشد و کشور زمینگیر میشد.
طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی و در پی آن مصوبه تکمیلی «سند تببین الزامات شبکه ملی اطلاعات»، شبکه ملی اطلاعات زیرساخت ارتباطی فضای مجازی کشور است. اگر شبکه ملی اطلاعات را به عنوان زیرساخت ارتباطی و اطلاعاتی فضای مجازی در نظر بگیریم، خدمات کاربردی مانند دولت الکترونیک، سلامت الکترونیک، تجارت الکترونیک و نیز محتوای فضای مجازی مانند صوت و تصویر اینها روی شبکه ملی قرار میگیرند. شبکه ملی اطلاعات، خدمات کاربردی و محتوا مجموعا فضای مجازی کشور را تشکیل میدهد.
افزایش سهم منفعت اقتصادی برای کسبوکارها و شهروندان داخلی، تناسب خدمات با اولویتهای زندگی و فرهنگ کشور، از جمله منافع حاصل از خودگردانی و استقلال در زیرساخت فضای مجازی است؛ این زیرساخت، در کشور «شبکه ملی اطلاعات» نام دارد.
مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در جدیدترین ویدیویی که از سری ویدئوهای «ایران هوشمند» منتشر کرده، توسعه زیرساختهای شبکه پهن باند کشور را مورد بررسی قرار میدهد.
بر اساس برنامه ششم توسعه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مکلف به توسعه زیرساختهای شبکه پهن باند کشور باهدف افزایش سرعت و کیفیت پهن باند کشور است که این مهم اکنون با اقدامات انجامشده و توسعه زیرساخت شبکه پهن باند کشور محقق شده است.
به همین منظورف فارغ از اجرای ۱۴ هزار کیلومتر فیبر نوری جدید بهعنوان شاهرگهای اصلی شبکه پهن باند، در گام نخست ظرفیت هسته شبکه ملی اطلاعات از ۱۷.۳ به بیش از ۲۴ ترابیت بر ثانیه افزایش پیدا کرد که حکایت از رشد ۴۰ درصدی ظرفیت هسته شبکه ملی اطلاعات دارد.
بر اساس این گزارش، ظرفیت شبکه انتقال از ۴ هزار و ۱۱۱ به بیش از ۲۸ هزار و ۴۱۱ گیگابایت افزایش یافته است؛ یعنی ظرفیت شبکه انتقال ظرف سالهای اخیر رشدی هفت برابری داشته است.
بر این اساس باهدف بهبود دسترسی کاربران به شبکه پهن باند، هم ظرفیت پهن باند و هم ظرف انتقال به نحو چشمگیری افزایشیافته است.