آخرین اخبار:
کد خبر:۹۰۲۰۰۶

معرفی ۲ رقم برنج به نام ۲ دانشمند هسته‌ای/۲۰ رقم جدید با تکنولوژی هسته‌ای اصلاح می‌شود

یک محقق دو رقم برنج «روشن» و «شهریار» به نام دو دانشمند شهید هسته‌ای ایران معرفی کرده و اعلام کرد که ۲۰ رقم جدید هم با عملکرد معادل جهانی و با استفاده از تکنولوژی هسته‌ای اصلاح می‌شود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مرتضی اورانی محقق اصلاح نباتات در حاشیه معرفی ۴۹ رقم زراعی و باغی د رگفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس از اصلاح دو رقم برنج به نام‌های «روشن» و «شهریار» خبر داد و گفت: این ارقام برنج با استفاده از تکنولوژی هسته‌ای در کشور اصلاح و معرفی شده است که به افتخار دو شهید دانشمند هسته‌ای کشور مجید شهریاری و مصطفی روشن نامگذاری شده است.

به گفته این پژوهشگر این برنج‌ها به میزان دو برابر ارقام محلی تولید دارند ضمن اینکه کیفیت و عطر و بوی خود را حفظ کرده اند و زودرس نیز هستند.

اورانی میزان عملکرد ارقام محلی برنج را ۴ تن در هکتار عنوان کرد که این ارقام که به تازگی معرفی شده اند ۸.۵ تن در هکتار تولید دارند و حتی برخی کشاورزان تا ۱۲ تن هم برداشت کرده اند.

وی تاکید کرد که از قابلیت‌های این ارقام جدید این است که علیرغم پرمحصولی کیفیت خوبی دارند و به همین دلیل مشتری پسند هستند.

این پژوهشگر در پاسخ به اینکه این میزان عملکرد تا چه اندازه با عملکرد‌های جهانی فاصله دارد؟ گفت: در کشور ما روی کیفیت برنج تاکید دارند و مردم همیشه برنج‌هایی که کیفیت خوبی دارند را خریدار می‌کنند، اما در کشور‌های دیگر با دنبال کمیت و افزایش تولید هستند و به این دلیل ارقامی در دنیا اصلاح شده که ۱۲ تن در هکتار تولید دارند و ما هنوز از نظر کمیت با آن‌ها فاصله داریم.

این پژوهشگر ژنتیک از دانشگاه علوم کشاورزی ساری در پاسخ به اینکه افزایش جمعیت ایجاب می‌کند که پژوهشگران کشور به فکر کمیت تولید هم باشند چرا که ما وارد کننده این محصول هستیم گفت: با استفاده از پرتوافشانی گاما در حال اصلاح ۲۰ رقم هستیم تا برنج با عملکرد ۱۰ تا ۱۲ تن در هکتار تولید کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار