این روزها در مجموعه «روزهای ابدی» روحانیای به تصویر کشیده شده که رهبر معظم انقلاب درباره ایشان فرمودند: سختترین شکنجهها را آن روزها و در زندان به آقای موسوی دادند. در یک روز 3 مرتبه او را بردند بازجویی و هر سه بار کتک زدند.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ این روزها در سریال «روزهای ابدی» شخصیتی به نام سید عباس موسوی به تصویر کشیده شده است. نقش این روحانی را امیرمحمد زند ایفا کرده و درسریال به نحوه فعالیت وی در روزهای پس از انقلاب توجه شده است.
سیدعباس موسوی کیست؟ «سیدعباس موسوی قوچانی» همان شهید روحانی است که مقام معظم رهبری درباره این شهید فرمودند: آنجا فراموش نمیکنم حالاتی را که از شکنجه سخت این برادر برای من و هم زندانیها حاصل شد. سختترین شکنجهها را آن روزها و در زندان به آقای موسوی دادند. در یک روز ۳ مرتبه او را بردند بازجویی و هر سه بار کتک زدند...
این شهید بزرگوار در سال ۱۳۲۴ در روستای کلیدر از بخش سر ولایت قوچان به دنیا آمد. در ۶ سالگی پدرش از دنیا رفت وی در ۱۲ سالگی وارد حوزه علمیه قوچان شد، اما تحصیل در حوزه مانع تلاش برای تأمین معاش خود و خانواده اش نشد. سید عباس با توصیه و راهنمایی حجةالاسلام والمسلمین شیخ ذبیح الله قوچانی برای تحصیل در سطوح عالی حوزه قوچان را به مقصد مشهد ترک کرد و در مدرسه علمیه نواب مشغول به تحصیل شدو از محضر اساتید بزرگواری بهره جست.
وی در مشهد با شخصیتهای بزرگواری همچون شهید کامیاب، شهید هاشمی نژاد، مقام معظم رهبری و آیت الله واعظ طبسی که در آن زمان محور فعالیتهای مبارزاتی در خراسان علیه رژیم طاغوت به شمار میرفتند، آشنا شد و به دلیل مشی فکری اثرگذار در زمره این مبارزان قرار گرفت.
در سال ۱۳۵۰ که مقارن با برگزاری جشنهای ۲۵۰۰ ساله رژیم ستمشاهی بود این شهید در کنار سایر همرزمانش به دستور حضرت امام خمینی (ره) با برگزاری سخنرانی و انتشار اعلامیه مردم را از اهداف شوم رژیم آگاه نمود. درنتیجه این فعالیتها بود که توسط عوامل ساواک دستگیر، زندانی و مورد شکنجه واقع شد.
در بحبوحه پیروزی انقلاب شهید موسوی نقشی عمده در سازماندهی مردم در مشهد علیه رژیم داشت پس از پیروزی انقلاب با توجه به آگاهی و بصیرت عمیق ایشان مسئولیت حساس بخش اطلاعات کمیته انقلاب اسلامی را عهده دار شد و در این سنگر در مصافی سخت لانههای عنکبوتی عناصر پسمانده رژیم شاه، لیبرالها و بخصوص منافقین را درهم پیچیده و نابود کرد. در کنار این مسئولیت حساس از حضور در جبههها و خدمت در پشت جبهه غافل نماند ایشان هرگاه احساس نیاز میکرد لباس رزم پوشیده و عازم میدان نبرد میشد. سرانجام در عملیات فتح المبین در جبهه شوش در رقابیه در سن ۳۶ سالگی به شهادت رسید.
«نفوذ»، «خط تماس» یا «روزهای ابدی»؟ درست است این سریال در ۴۴ قسمت تهیه و تولید شده است، اما در بهمن سال ۹۷، ۱۰ قسمت از بخشهایی از این سریال تحت عنوان «خط تماس» و به عنوان سریال مناسبتی دهه فجر از شبکه یک سیما بروی آنتن رفت. اما زمانی که سریال به روزهای پخش نزدیک میشد نام آن از نفوذ به روزهای ابدی تغییر یافت.
حضور قشر جوان در پیروزی انقلاب داستان اصلی سریال «روزهای ابدی» با این هدف ساخته شده که تاثیر منفی حضور بیگانگان را در داخل کشور به تصویر بکشد و در نهایت برای نسل جوان و نوجوان این سوال را پاسخ میدهد که چرا به سفارت آمریکا لانه جاسوسی میگویند؟ در این سریال سایتهای مختلف جاسوسی در اقصی نقاط کشور را میبینید، مثل سایت کبکان که وظیفه اصلی آن جاسوسی است و گزارشهایش را به طور کامل تحویل سفارت آمریکا میدهد و از آنجا به وی آیای منتقل میکند.
بنا به گفته تهیه کننده این سریال، بحث کلان این مجموعه تلویزیونی پیرامون حضور قشر جوان در پیروزی انقلاب و تاثیرگذاری آنها در اتفاقاتی است که اوایل انقلاب اسلامی ایران رخ داد که از بهمن سال ۵۷ تا آبان سال ۵۸ روایت میشود.
علی اکبری افزود: این اتفاقها تا جنگ هشت ساله ایران و عراق و حتی تا امروز هم ادامه دارد و همین جوانها برگ برنده نظام و حاکمیت هستند و تا همین امروز هم شاهد چنین اتفاقهایی هستیم.
«روزهای ابدی» بر اساس مستندات ساخته شده است بنابراین گزارش، روزهای ابدی بر اساس مستندات ساخته شده است و برای تحقیق و نگارش این سریال بازه زمانی حدود ۴ سال در اختیار شمقدری قرار داشت. این سریال بر اساس استنادهای موجود در سیستم کشور قبل از انقلاب و به نوعی برخورد نیروهای انقلابی با فضاهایی که در اختیار جاسوسی آمریکا بعد از انقلاب بود و همچنین بر اساس استنادهای تاریخی است و مشاور فیلم نامه و ناظر کیفی مهدی ارگانی است که از مطلعین این حوزه است و تقریبا تمامی موارد مد نظر با تائید او پیش رفته است.
سریالی در چند فصل؟ / روایت قصهای در چهار مقطع تاریخی تهران، روستای قرق آباد، خجیر، گنبد و مشهد از لوکیشنهای اصلی این سریال هستند. همچنین بخشهایی از دکورهای این سریال در شهرک سینمایی غزالی ساخته شده است مثل لانه جاسوسی و همچنین سایت کبکان در چالوس ساخته شده است.
این سریال در ۵ فصل ساخته شده است. تهیه کننده «روزهای ابدی» نیز گفت: نمیتوانیم بگوییم این سریال فصل بندی شده است، اما میتوانیم آن را از نظر محتوایی به چهار بخش تقسیم کنیم: مقطع پیروزی انقلاب، مباحث مربوط به گنبد، اتفاقهای مریوان کردستان و اتفاقهای تسخیر لانه جاسوسی آمریکا. این چهار مقطع مدنظر کارگردان و نویسنده بوده و سعی شده قصه در این چهار مقطع روایت شود.
بازیگرانی که با این سریال معرفی میشوند شاید آنچه بیش از پیش در این سریال خودنمایی کند، تعداد بازیگران آن باشد. جمعی از چهرههای قدیمی بازیگری و چهرههای جدیدی که با این سریال اولین کار حرفهای شان را بازی میکنند.
تهیه کننده «روزهای ابدی» در این باره گفت: بالای ۱۰ بازیگر چهره در این سریال بازی کردند و از ۱۰ بازیگر جوانی که با این سریال به دنیای هنر معرفی میشوند، سه بازیگر در نقشهای اصلی بازی میکنند. امین اسکندریان، کیمیا اکرمی و یلدا افشارنیا از جمله این بازیگران هستند که در نقش جوانهای انقلابی سریال به ایفای نقش پرداختند.
حضور بازیگران خارجی در سریال در این سریال ۱۰ بازیگر خارجی نیز حضور دارند که یکی از آنها شخصیتی است که نقش سفیر آمریکا را بازی میکند.
شخصیتهایی که ما به ازای بیرونی دارند/ از شهید چمران تا اصغر وصالی علی اکبری درباره شخصیتهای این سریال نیز عنوان داشت: شخصیتهای این سریال با این عنوانی که میبینیم ممکن است نماد بیرونی نداشته باشند، اما به هرحال هر کدام از این کاراکترها افرادی هستند که در دوران قبل از انقلاب وجود داشتند. افرادی مثل ابراهیم یزدی را در قصه این سریال داریم که نماینده دولت وقت است یا سوریبان سفیر آمریکا و ... که سعی شده با استفاده از گریم شبیه به خود واقعی شان درآیند.
«اصغر وصالی» جزو بچههای اول انقلاب که در درگیریهای مختلف حضور داشته و بیشترین نقش را در کردستان دارد و در همانجا نیز به شهادت میرسد. «شهید چمران»، «تیمسار فلاحی» فرمانده وقت ارتش، «مریم کاظم زاده» خبرنگار و عکاس جنگ بوده که بعدا همسر اصغر وصالی میشود و از شخصیتهای واقعی این سریال هستند.
بنابر این گزارش، امین اسکندریان (مهدی نقش اول سریال)، کیمیا اکرمی (محبوبه نقش اول زن)، احمد نجفی (پرویز)، حمید گودرزی (نفیسی)، رحیم نوروزی (سُرخو)، علیرام نورایی (بکتاش)، صالح میرزا آقایی (سرهنگ شریف زاده)، شهره لرستانی (مادر محبوبه)، زهرا سعیدی (مادربزرگ مهدی)، حجتالاسلام سیدمحسن هاشمی (استاد حوزه علمیه و نماینده امام خمینی)، جلیل فرجاد (دانشفر)، ماشاله شاه مرادی (حاج عرفان)، کاوه سماک باشی (سروان عباسی)، امیرمحمد زند (حجت الاسلام سید عباس موسوی قوچانی)، یلدا افشارینیا (مهناز)، شیوا بلوچی (شهره)، نجوا صاحب الزمانی (ثریا)، فاطمه بیگی (ناهید)، محمد جواد جعفرپور (قاسم)، جلال فاطمی (سرهنگ دیویس) بازیگران ایرانی این سریال و فیلیپ ساترکین (مایکل مترینکو)، سامی بابو (چارلز جونز)، نیکولاس جرج بیکر، ژانکلود ریکبورگ، فلورین فیشر از بازیگران خارجی این سریال هستند. صالح میرزا آقایی، حمید گودرزی نقش نفیسی، رحیم نوروزی صلحگو، جلیل فرجاد در نقش روحانی، علیرام نورائی، احمد نجفی نقش پرویز و ... در این سریال بازی میکنند.