به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سازمان برنامه و بودجه به گزارش این خبرگزاری درباره بودجه عجیب در وزارت خارجه توضیحاتی ارائه داد.
گزارشی با عنوان «ردیف بودجه عجیب چند هزار میلیاردی در وزارت امور خارجه» مورخ 15/09/1399 در آن خبرگزاري منتشر شده؛ مقتضی است بر اساس ماده 23 قانون مطبوعات و به منظور رفع ابهام و روشن شدن افکار عمومی، دستور فرمایید این پاسخ در اسرع وقت در آن خبرگزاري منتشر شود:
در سال 1399 و 1400 هزینههای جاری و عمرانی وزارت امور خارجه از محل درآمدهای اختصاصی وزارت امور خارجه تامین میگردد. در لوایح بودجه سنواتی نیز معادل ریالی، ارز پیشبینی شده برای هزینههای خارج از کشور با توجه به نرخ ارز پیشبینی گردیده. لذا نه تنها هزینههای خارج از کشور وزارت امور خارجه در لایحه 1400 افزایش نداشته است بلکه طی سالهای فوقالذکر هر سال نسبت به سال قبل کاهش نیز داشته است، بنابراین رشد مبلغ اعتبار اختصاصی در لایحه بودجه 1400 به دلیل افزایش نرخ ارز میباشد.
با توجه به پیشبینی تداوم شرایط بیماری کرونا در سال 1400 مبلغ 10٫000 میلیارد ریال از محل منابع عمومی برای پرداخت هزینههای اجتناب ناپذیر وزارت امور خارجه پیشبینی گردید تا در صورت عدم تحقق درآمدهای پیشبینی شده و عدم امکان تامین اعتبار از محل درآمدهای اختصاصی جبران گردد. بدیهی است در صورت بهبود شرایط و تحقق درآمدهای پیشبینی شده مبلغ مزبور به وزارت امور خارجه تخصیص نخواهد یافت.
گزارش خبرگزاری دانشجو به شرح ذیل بود:
دولت طی هفته گذشته بودجه سال 1400 کشور را تقدیم مجلس شورای اسلامی کرد. حسن روحانی غایب جلسه تقدیم بودجه و معاون پارلمانی رئیس جمهور بدون هیچ گونه تشریفات معمول یعنی دفاع از بودجه سالانه را تقدیم بهارستان کرد.
یکی از ردیفهای بودجه سال آینده مربوط به وزارت امور خارجه است. مجموع بودجه مربوط به وزارت امورخارجه در جمع هزینهای و تملک سرمایهای 840 میلیارد و 200 میلیون تومان است.
همچنین ردیف بودجهای برای همکارهای بين اقتصادی همكاریهای این وزارت خانه درنظر گرفته شده است که 10 میلیارد تومان است و دو میلیارد تومان هم سهميه حق عضويت وكمك دولت ايران بابت مخارج سازمان ملل متحد و ساير سازمانهای بينالمللی و تعهدات اختصاص یافته است.
گفتنی است؛ مرکز آموزش بینالملل وزارت امور خارجه هم 3 میلیارد و 700 میلیون تومان برای سال بعد بودجه از سوی دولت دریافت خواهد کرد.
ولی یکی از نکات مهم و پُر ابهام بودجه وزارت امور خارجه که عدد بسیار بالایی هم هست مربوط به ردیف «هزینه خارجهای از کشور» است.
احتمالاً زیاد این موضوع مربوط به حقوق، هزینه و نگهداری سفارتخانهها، سفرا و کارکنان آنها در خارج از کشور است. احتمال مأموریت و سفر دیپلماتیک هم از این ردیف بودجه دریافت میشود.
مجموع ردیف بودجه هزینهای وزارت امور خارجه از این موضوع در سال آینده 3 هزار میلیارد و 691 میلیون است و بودجه تملک سرمایهای آن هم 448 میلیون تومان است. این مقدار بودجه از هزینههای خارج از کشور تقریباً 12 برابر بودجه اصلی وزارت امور خارجه است.
انتهای پیام/