آخرین اخبار:
کد خبر:۹۰۳۸۷۱

ممنوعیت واردات واکسن آمریکایی چه سیگنالی به کشورهای دیگر داد؟ / آغاز خروج ایران از حلقه تامین کالای اساسی آمریکا

برخی کارشناسان معتقدند رفتار دیروز رهبر انقلاب سیگنالی واضح به کشور‌های مختلف است که ایران تصمیم جدی به پایان مسیر یک طرفه تامین کالای اساسی از طریق کانال‌های زیر نظر آمریکا دارد.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ اظهارات روز گذشته رهبر انقلاب در خصوص ممنوعیت واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی، موجی از اظهارنظر‌های موافق و مخالف را در رسانه‌های غمومی به دنبال داشت.

فارغ از وجوه پزشکی دستور رهبر انقلاب، برخی کارشناسان معتقدند این روند آغازی بر پایان سیطره آمریکا بر کانال تامین کالای اساسی و دارو طی سال آینده است.
 
گفتنی است پس از روی کار آمدن دولت روحانی، طی دوران مذاکرات تاکنون، مسیر تک کاناله کردن واردات کالای اساسی که از توقف مسیر‌های جایگزین در سال ۹۲-۹۳ شروع و بعد در قالب چشم‌انداز برجامی تشدید شد. بعد از خروج امریکا از برجام هم به صورت تاکید بیشتر روی کانال‌های امریکایی از یوکوبانک بگیرید تا TBI و اوبر و ... ادامه پیدا کرد.
 
این خطای راهبردی موجب شد طی سالیان اخیر کانال تامین کالای اساسی ایران به صورت قوت لایموتی در انحصار آمریکا قرار گیرد و همچنین کشور‌های دیگر که به دنبال تجارت با ایران بودند از گردونه رقابت حذف شوند.
 
واقعیت این است که پیشران رشد نرخ ارز در مقاطع مهمی از سال گذشته به خصوص از بهمن ٩٨ تا شهریور ٩٩ مسئله نحوه تامین مالی حوزه کالای اساسی و دارو است.
 
فارغ از خود نحوه تسویه، وابستگی ایران در این حوزه به کانال‌های امریکا باعث می‌شود کشور‌های دیگر اساسا نتوانند وارد هیچ نوع معامله‌اى در این حوزه با ایران بشوند، چون می‌دانند که امریکا می‌تواند با تنظیم سطح دسترسی ایران به ارز لازم برای کالای اساسی مانع از پایبندی ایران به تعهدات راهبردی‌اش در حوزه کالای اساسی با بقیه کشور‌ها شود و هر کانالى عملا از طرف ایران ابتر بماند مثل وقایع دارویی ابتدای کرونا و توافقات اولیه که به جایی نرسید..
 
حول کانال امریکا در حوزه دارو یک شبکه در طی سالیان مختلف شکل گرفته است (کانال امریکا برای تسویه دارو ذیل لایسنس اوفک)؛ برخی کارشناسان معتقدند رفتار دیروز رهبر انقلاب سیگنالی واضح به کشور‌های مختلف است که ایران تصمیم جدی به پایان این مسیر یک طرفه دارد.
 
این مسیر می‌تواند خیلی زود حول همین خرید مجددا جریان تهاتر نفت با کالا راه بیفتد و برای موارد دیگر هم استفاده شود و این اتفاق می‌تواند به مرور رفتار آمریکا را در قبال تحریم‌های ایران تغییر دهد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Netherlands
۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۰
تسلیم شدن به انتخابات زودهنگام عراق. دخالت آمریکا باید در تاریخ انتخابات پارلمان عراق اجازه داده نمی شود. سازمان ملل متحد یک سازمان اطلاعاتی ایالات متحده است که می خواهد برای نظارت بر انتخابات ساخته شده توسط عوامل آمریکایی در عراق است. ....ایالات متحده تاریخ انتخابات پارلمان عراق را برای سرقت انتخابات تعیین کرد..(((عوامل ایالات متحده خواهد شد در این انتخابات قرار داده شده))) در پارلمان عراق
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار