عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: افت فشار گاز هنوز در کشور شروع نشده است و این مورد سالهای آینده اتفاق خواهد افتاد، اما باید این سوال را سه سال آینده پرسید زیرا نتیجه این حرکت وزارت نفت در آن زمان نمایان خواهد شد.
هادی بیگی نژاد، عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجو، درباره قطعیهای مکرر برق در کشور، اظهار کرد: مراحل تولید برق بدین گونه است که گاز به نیروگاهها تزریق میشود و نیروگاه اقدام به تولید برق میکند این نیروگاهها به اصطلاح نیروگاه حرارتی گفته میشود.
وی ادامه داد: ظرفیت برقی که در زمستان باید در کشور فعال شود حدود ۴۰ تا ۵۰ هزار مگاوات است که این مورد از تابستان کمتر است پس مشکل پیک مصرف در کشور در فصل زمستان نداریم.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: گازی که از پارس جنوبی و مناطق استخراج گاز به انشعابات سراسری متصل میشود مقداری از آن به صنایع، مقداری به نیروگاهها و مقدار دیگر به مصارف خانگی تخصیص پیدا میکند که از این رو امسال مصارف خانگی بیشتر از سالهای آینده شده است.
بیگی نژاد ادامه داد: علت مصرف زیاد گاز در کشور نسبت به سالیان گذشته، اپیدمی کروناست، زیرا برای تهویه هوای خانه یا اداره مجبور به باز کردن پنجرهها هستیم از این رو زمانی که هوای داخل سرد میشود از سوی دیگر دستگاههای گرمایشی را زیاد میکنیم که این امر باعث افزایش مصرف شده است.
بیگی نژاد تصریح کرد: به دلیل افزایش مصرف خانگی گاز در کشور صنایع تعطیل شدهاند و اکنون این تعطیلی به سراغ نیروگاهها آمده است که این نیروگاهها به جای سوزاندن گاز برای تولید برق مجبور هستند مازوت یا گازوئیل بسوزونند که باعث آلودگی در کشور میشود.
وی با بیان اینکه حدود یک میلیارد مترمکعب ظرفیت تولید گاز در کشور است، افزود: با افزایش آلودگی هوا در کشور نهادهای ذیربط دستور به توقف فعالیت نیروگاههای مازوت سوز داده اند که نتیجه آن تولید برق کمتری در کشور شده است.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس در پاسخ به این سوال که علت کمبود برق مرتبط است با قراردادهایی که وزارت نفت با شرکتهای خارجی بسته بود که به دلیل تحریمها اقدامات خود را رها کرده اند؟ بیان کرد: افت فشار گاز هنوز در کشور شروع نشده است و این مورد سالهای آینده اتفاق خواهد افتاد، اما باید این سوال را سه سال آینده پرسید زیرا نتیجه این حرکت وزارت نفت در آن زمان نمایان خواهد شد.