با ادغام پنج بانک مشکلاتی برای نیروهای شرکتی اعم از کاهش رتبه شغلی، کاهش حقوق و دستمزد و بلاتکلیفی نیروهای اداری به وجود آمده است. مدیرعامل بانک سپه وعده داده از ابتدای سال آینده سیستم حقوق و دستمزد کارکنان بانک سپه و مجموعههای ادغامی یکسان و مشکلات فوق برطرف شود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در پی ادغام بانکهای قوامین، انصار، مؤسسه کوثر، بانکهای مهر اقتصاد و حکمت ایرانیان در بانک سپه، چالشهایی برای نیروهای شرکتی و اداری این بانکها به وجود آمده که موجب نگرانی کارمندان بانکهای ادغامی شده است. به گفته یکی از کارمندان بخش اداری از آنجاییکه چارت سازمانی و نیروهای موجود در بانک سپه از قبل بسته شده بود، ورود نیروهای جدید به تشکیلات سپه موجب بروز نیروهای مازاد شده و بیش از یک ماه است که این نیروها در راهروها در انتظار تعیین وضعیتشان هستند. همچنین در برخی از گروههای شغلی هم رتبه شغلیشان و هم حقوق و دستمزدشان پایین آمده و موجب نگرانی نیروهای شرکتی و اداری از آینده شغلیشان شده است.
در این خصوص مدیرعامل بانک سپه با اشاره به پیچیدگیهای فرایند ادغام پنج بانک وابسته به نیروهای مسلح در بانک سپه به تشریح اقدامات مهم این بانک در حوزه نیروی انسانی بانکهای فوق پرداخته است. محمدکاظم چقازردی در گفتگو با فارس با بیان اینکه اولین و مهمترین اقدام مدنظر بانک سپه در خصوص نیروی انسانی بانکهای ادغامی، موضوع ساماندهی و صدور احکام آنان از جمله بحث حقوق و دستمزد و مزایای دریافتی بود، افزود: به دلیل آنکه پنج بانک مذکور قبل از ادغام در بانک سپه دارای نظام پرداخت حقوق و دستمزد متفاوتی بودند، یکسان سازی آنها و تطبیق با ضوابط و مقررات ناظر بر بانک دولتی سپه زمانبر و پیچیده خواهد بود. مدیرعامل بانک سپه با تأکید بر اینکه به دلیل ماهیت خصوصی این بانکها هر یک از این بانکها دارای نظامهای خاصی بودهاند، گفت: ساماندهی و یکسانسازی نظامهای پرداخت حقوق و دستمزد و مزایا، ردهبندی شغلی و مدیریتی کارکنان بانکهای مذکور در رأس اولویتهای بانک سپه قرار داشته و دارد. وی افزود: همزمان با برگزاری مجامع ادغام هر یک از بانکها، اقدامات لازم از سوی بانک سپه صورت گرفت. در این راستا با توجه به اینکه مجمع ادغام بانکهای قوامین، انصار و مؤسسه کوثر طی ماه گذشته صورت گرفته، لذا بانک برای تطبیق نظام پرداختی حقوق و دستمزد این بانکها با بانک سپه، به زمان بیشتری نیاز داشت. مدیرعامل بانک سپه گفت: در خصوص بانکهای مهر اقتصاد و حکمت ایرانیان که مجامع ادغام آنها در خردادماه برگزار شد، بحمدالله با اقدامات و مصوبات هیئت مدیره امور مربوط به حقوق و مزایای پرداختی آنان سامان یافته و در مواردی نیز با اقدامات مثبت بانک، حتی دریافتیهای کارکنان آن بانکها نسبت به وضعیت گذشته افزایش قابل توجهی یافته است.
چقازردی گفت: در این راستا با توجه به برگزاری مجمع بانک انصار، قوامین و کوثر در ماه گذشته و پیوستن مدیران و کارکنان عزیز این بانکها به بانک سپه، موضوع تطبیق حقوق و مزایای کارکنان آن به قید فوریت و اهمیت در دستور کار واحدهای ذیربط بانک قرار گرفت و نتیجه این اقدامات به طرح موضوع در جلسه هیئت مدیره منتج شد که براساس آن تصمیمات مناسبی همچون استمرار پرداخت پاداشهای مناسبتی، پاداشهای مبتنی بر عملکرد، پرداخت فوقالعاده اضافهکار این بانکها طبق روال گذشته و ارائه تمامی خدمات رفاهی، بیمهای، بهداشتی و درمانی به روال سابق بانکهای ادغام شده، اتخاذ و برای اجرا به واحدهای عملیاتی ابلاغ شد. وی ادامه داد: همچنین برای بهبود دریافتی کارکنان این بانکها و مؤسسه کوثر مقرر شد همانند بانک مهر اقتصاد و حکمت ایرانیان سابق در نحوه محاسبه اقساط تسهیلات دریافتی، وامهای کارکنان مذکور بازنگری لازم صورت پذیرد. بدیهی است مجموعه این اقدامات بر اساس اختیارات اخذ شده از مراجع ذیصلاح تا پایان اسفندماه سال جاری بوده و از ابتدای سال ۱۴۰۰ برای کلیه کارکنان بانک بزرگ سپه یکسانسازی و یکپارچگی صورت میپذیرد.
یکپارچه شدن سیستم حقوق و دستمزد بانک سپه از ابتدای سال ۱۴۰۰
مدیرعامل بانک سپه گفت: حسب الزامات ناظر بر بانک سپه به عنوان یک بانک دولتی، نظام حقوق و دستمزد تمامی کارکنان اعم از سپه و بانکهای ادغامی تابع ضوابط و مقررات یکسان خواهد بود و هیچگونه تفاوت و تمایزی وجود نخواهد داشت. وی گفت: بدیهی است پرداخت پاداشهای مبتنی بر عملکرد از قبیل کارانه، پاداشهای موردی و نظایر آن ارتباط مستقیم با عملکرد واحدها و کارکنان ذیربط خواهد داشت و به تناسب کارایی و عملکرد واحدها و کارکنان تابعه صف و ستاد در چارچوب ضوابط و مقررات و بودجه مصوب مجمع عمومی بانک برخوردار خواهند شد. چقازردی در خصوص وضعیت کارکنان شرکتی بانکهای ادغامی نیز اظهار داشت: همکاری کارکنان شرکتی وابسته به مؤسسه و بانکهای ادغامی طبق قرارداد منعقد شده با شرکت خود بدون هیچ تغییری با بانک سپه نیز تداوم خواهد داشت. منبع: روزنامه جوان