کد خبر:۹۰۷۸۵۶

افت ۲۰ هزار و ۹۴۷ واحدی شاخص بورس در پایان معاملات

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز با کاهش ۲۰ هزار و ۹۴۷ واحد روبرو شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در ساعات ابتدایی امروز با افزایش روبرو شد، اما از میانه بازار روند کاهشی را طی کرد و در پایان معاملات با کاهش ۲۰ هزار و ۹۴۷ واحد به رقم یک میلیون و ۲۱۴ هزار و ۸۳۵ واحد رسید. همچنین شاخص کل بورس با معیار هموزن با کاهش ۵۵۶۵ واحد به رقم ۴۲۶ هزار و ۸۴۶ واحد رسید.

ارزش بازار در بورس اوراق بهادار به بیش از ۴ میلیون و ۸۳۰ هزار میلیارد تومان رسید. معامله‌گران امروز بیش از ۸.۹ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۱.۲ میلیون نوبت معامله و به ارزش ۱۰ هزار و ۸۰۱ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

اگر ارزش معاملات فرابورس که امروز به بیش از ۴۶۸۶ میلیارد تومان رسید را در نظر بگیریم، معامله‌گران بیش از ۱۵ هزار و ۴۸۷ میلیارد تومان امروز داد و ستد کردند.
 
نقشه امروز معاملات بورس تهران

امروز همه شاخص‌های بورس قرمز بودند که حکایت از کاهش شاخص‌ها دارد، اما این کاهش زیر ۲ درصد بوده است، به گونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی هر کدام ۱.۷ درصد افت کردند. همچنین شاخص کل و شاخص قیمت در معیار هموزن هر کدام ۱.۲ درصد کاهش یافتند. شاخص آزاد شناور با کاهش ۱.۴ درصدی روبرو شد. شاخص بازار اول بورس ۱.۶ درصد کاهش یافت، شاخص بازار دوم بورس ۱.۷ درصد افت کرد.

امروز نماد‌هایی که قبلا شاخص‌ساز بودند در کاهش شاخص اثرگذار بودند، به گونه‌ای که بیشترین اثر کاهشی را نماد‌های پتروشیمی خلیج فارس، ملی مس، شستا، هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین، مخابرات ایران، گل گهر و گسترش نفت و گاز پارسیان داشته‌اند.

نماد‌های پرتراکنش در بورس تهران شامل پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت تهران، شستا، فولاد خوزستان، فولاد مبارکه، پالایش نفت بندرعباس و ایران خودرو بودند.
 
روند یکساله شاخص بورس تهران

 در فرابورس ایران هم امروز شاخص کل در پایان معاملات ۳۰۶ واحد کاهش یافته و به رقم ۱۷ هزار و ۸۹۵ واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس بیش از یک میلیون و ۲۲۱ هزار میلیارد تومان شد.

معامله گران امروز بیش از ۱.۷ میلیارد سهام، حق تقدم و اوراق مالی در قالب ۴۰۹ هزار نوبت معامله و به ارزش ۴۶۸۶ میلیارد تومان داد و ستد کردند.

امروز نماد‌های پلیمر آریاساسول، صبا تأمین، ذوب‌آهن، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی مارون، فولاد هرمزگان و پتروشیمی تندگویان به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص کل فرابورس را داشته‌اند.

نماد‌های پرتراکنش در فرابورس ایران شامل سپیدار سیستم آسیا، صنایع چوب خزر، کاسپین، پتروشیمی ارومیه، برق و انرژی پیوند گستر پارس، توسعه مسیر برق گیلان، ذوب‌آهن اصفهان و پلیمر آریاساسول، بوده‌اند.

دیروز مدیرعامل بورس تهران در توئیتی اعلام کرد: طرحی نهایی شده که بر اساس آن قرار شده معاملات حقوقی‌ها و حقیقی‌ها جدا شده تا کمترین اثر تخریبی در بازار داشته باشد، اما امروز واکنش منفی نشان داده و شاخص‌ها عمدتاً قرمزپوش و کاهشی بودند.

این روز‌ها اکثر کارشناسان بورس می‌گویند قیمت سهام موجود بازار به کف قیمت رسیده و اکثر سهام ارزنده شده‌اند و هیچ دلیل بنیادی برای کاهش شاخص ذکر نمی‌شود، اما تصمیمات متفاوت و دخالت در بازار هر روز باعث می‌شود، شاخص به بهانه‌های گوناگون ریزش داشته باشد.

البته سرمایه‌گذاران بورس باید به این نکته توجه کنند که حتماً برای سرمایه گذاری از پس‌انداز‌های خود در بازه زمانی بلندمدت ۶ ماهه تا حداقل یک ساله استفاده کنند. همچنین در خرید و فروش سهام از افراد مورد اعتماد و متخصص مشورت بگیرند و تحت تأثیر جو روانی و کانال‌های سیگنال فروش قرار نگیرند.

اکثر کارشناسان می‌گویند بازدهی بلندمدت سرمایه گذاری در بورس از بازار‌های رقیب مانند سکه، طلا، ارز و حتی ملک بالاتر است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار