کد خبر:۹۰۸۱۰۳

آمریکا در عربستان پایگاه‌های نظامی جدید احداث می‌کند

یک رسانه غربی فاش کرد که آمریکا به‌دنبال احداث پایگاه‌های نظامی جدید در عربستان به‌همراه دو فرودگاه نظامی است.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از عربی ۲۱، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در گزارشی اعلام کرد که آمریکا برای ایجاد پایگاه‌های نظامی جدید در طول دریای سرخ عربستان به‌همراه دو فرودگاه نظامی برنامه‌ریزی می‌کند.

در این گزارش ادعا شده است که این طرح یک گام «فوق‌العاده» است که ارتش آمریکا از آزمایشی برای انداختن محموله‌ها در بندر «ینبع» عربستان صحبت کرده است که خط مهم انتقال نفت محسوب می‌شود.

بر اساس گزارش «آسوشیتدپرس» استفاده از بندر ینبع و پایگاه نظامی در «تبوک» و «الطائف» در طول دریای سرخ به ارتش آمریکا گزینه‌هایی را در طول گذرگاه دریایی که مورد حملات مداوم جنبش «انصارالله» یمن قرار می‌گیرد، ارائه می‌دهد.

این خبر در حالی منتشر شده است که روابط واشنگتن و ریاض در آغاز ورود «جو بایدن» رئیس جمهور جدید آمریکا به کاخ سفید به‌دلیل قتل «جمال خاشقجی»، روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول در سال ۲۰۱۸ و همچنین به‌دلیل جنگ علیه یمن دچار آشفتگی شده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری مذکور استقرار نیرو‌های آمریکایی در عربستان حتی اگر به‌طور موقت باشد منجر به خشم سعودی‌ها می‌شود به‌خصوص که عربستان مرکز ظهور اسلام در مکه و مدینه است.

کاپیتان «بیل اربان»، سخنگوی فرماندهی مرکزی آمریکا مدعی شد: این طرح‌های نظامی حکیمانه است که امکان دسترسی مشروط به گذرگاه‌ها را فراهم می‌کند و به هیچ وجه تحریک‌آمیز نیستند و همچنین نشانه گسترش حضور آمریکا در منطقه یا در عربستان نبوده است.

ژنرال «کنت مک‌کنزی»، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه روز دوشنبه به ینبع سفر کرد. روزنامه «وال استریت ژورنال» اولین روزنامه‌ای بود که این خبر را منتشر کرد، اما مقامات سعودی از اظهارنظر درباره گزارش‌های منتشرشده در این باره خودداری کرده‌اند.

به‌گفته اربان، عربستان برای بازسازی این مواضع متحمل هزینه‌هایی شده است، این در حالی است که در تبوک پایگاه هوایی «ملک فیصل» و در الطائف پایگاه «ملک فهد» قرار دارند.

در ادامه این گزارش آمده است که کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس مقر چندین پایگاه نظامی آمریکا هستند و این موضوع در نتیجه اولین جنگ خلیج فارس در سال ۱۹۹۱ اتفاق افتاد که نیرو‌های آمریکایی در آن جنگ در اخراج نیرو‌های عراقی از کویت نقش داشتند و سپس در جنگ افغانستان در سال ۲۰۰۱ و جنگ عراق در سال ۲۰۰۳ ایفای نقش کردند.

فرماندهی مرکزی آمریکا مقر‌هایی نیز در قطر دارد و ناوگان دریایی پنجم آمریکا نیز در بحرین مستقر است و کویت میزبان نیرو‌های فرماندهی مرکزی آمریکاست، درحالی که امارات متحده عربی پذیرای خلبانان و ملوانان آمریکایی می‌باشد. این مقر‌ها به‌جز مقر‌های ارتش آمریکا در عراق، سوریه و افغانستان هستند.

«بکا واسر» یکی از اعضای مرکز امنیت جدید آمریکای مستقر در واشنگتن گفت که این مواضع جدید علاوه بر آنچه ژنرال مک‌کنزی در برابر کنگره از آن به‌عنوان «شبکه پایداری غرب» توصیف کرد، یک سیستم جدید لجستیکی است که برای جلوگیری از تنش‌های دریایی طراحی شده است.

این طرح‌های موجود در خاورمیانه مثل توافقی است که به نیرو‌های آمریکایی اجازه می‌دهد از پایگاه‌های نظامی در امان در شرایط مشخص استفاده کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار