آخرین اخبار:
کد خبر:۹۰۸۳۱۰

آمریکا موقتاً فروش اف‌-۳۵ به امارات را متوقف کرد

دولت جدید آمریکا موقتاً فروش برخی تسلیحات به امارات متحده عربی و عربستان سعودی را متوقف کرده است.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مقام‌های آمریکایی چهارشنبه مدعی شده‌اند دولت این کشور به ریاست «جو بایدن» موقتاً برنامه فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به امارات متحده عربی را متوقف کرده است. 

گزارش روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال» حاکی است دولت آمریکا علاوه بر فروش این جنگنده‌ها، فروش بمب‌های هدایت‌شونده به عربستان سعودی را نیز موقتاً به حالت تعلیق درآورده است. 

روزنامه آمریکایی نوشته دولت بایدن همزمان با بررسی معاملات تسلیحاتی که در دولت قبلی مجوز آنها صادر شده، موقتاً خواستار توقف فروش این تسلیحات به دو کشور مذکور شده است.

فروش اف‌-۳۵ به امارات متحده عربی یکی از بخش‌های توافق موسوم به «پیمان ابراهیم» برای عادی‌سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی است.

مقام‌های آمریکایی گفته‌اند بررسی معامله‌های تسلیحاتی دولت قبلی توسط یک دولت جدید غیرمعمول نیست و بسیاری از این معامله‌ها احتمالاً پس از اتمام این بررسی‌ها انجام خواهند شد.

 تلاش نماینده‌های کنگره آمریکا برای جلوگیری از فروش این سلاح‌ها به امارات و عربستان چندین بار به شکست منجر شده است. 

منتقدان دولت ترامپ می‌گویند واشنگتن بعد از عادی‌سازی روابط میان امارات و رژیم صهونیستی برای پیشبرد این توافق تسلیحاتی عجله به خرج داده و از ارائه اطلاعات لازم برای ضمانت اینکه این معاملات تبعات منفی نخواهد داشت خودداری کرده‌ است.

برخی از قانونگذاران آمریکایی هم ابراز نگرانی کرده‌اند که عرضه این سلاح‌ها نقض ضمانت امنیتی واشنگتن به تل‌آویو برای حفظ حاشیه برتری نظامی این رژیم در منطقه غرب آسیا محسوب می‌شود.

با این حال، نهادها و اشخاص مختلفی از جمله لابی‌های صهیونیستی «آیپک» و «مؤسسه یهودی برای امنیت ملی آمریکا» و همچنین «ران دِرمِر» سفیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن عدم مخالفت خود با فروش اف-۳۵ به امارات را اعلام کرده‌اند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار