سفیر سابق ایران در فرانسه گفت: براساس مصوبه مجلس اگر تا اوایل اسفند تحریم ها علیه ایران لغو نشود اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی توسط ایران متوقف خواهد شد.
ابوالقاسم دلفی، سفیر سابق ایران در فرانسه در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص موضع گیری عجیب فرانسه در خصوص برجام مبنی بر اینکه چنانچه ایران خواهان مشارکت مجدد تمام طرف های برجام باشد باید از اقدامات تحریک آمیز خود دست بردارد بدون اینکه کوچکترین تضمینی برای پایبندی طرف آمریکایی به این توافق ارائه دهد، گفت: روی کار آمدن بایدن و شروع کار او در کاخ سفید در ادامه اظهارنظرهای انتخاباتی دموکرات ها در موضوعات مختلف از جمله برجام بود.
وی ادامه داد: دموکرات ها همواره در تبلیغات انتخاباتی خود نسبت به سیاست ترامپ در خصوص خروج از برجام معترض بودند و همواره اعلام می کردند که در صورت قدرت گرفتن به برجام باز خواهند گشت. این در حالی است که بعد از قدرت گرفتن بایدن نیز وزیر خارجه او اعلام کرد اگر ایران به تعهدات خود ذیل برجام برگردد ما هم به این توافق نامه باز خواهیم گشت.
دلفی افزود: این اظهارنظرها در حقیقت برای کم کردن فشار عوارض اقدامات ترامپ در عرصه بین المللی و در نقض توافق نامه های مختلف از جمله برجام صورت گرفت.
* آمریکای بایدن سیاست ترامپ در هماهنگی با منطقه علیه ایران را کنار نمی گذارد، بلکه به روز می کند سفیر سابق ایران در فرانسه با اشاره به اظهارات دموکرات ها در خصوص بازگشت به برجام مبنی بر مشورت با کشورهای غرب آسیا گفت: البته آمریکایی ها در اظهارات خود این نکته را نیز لحاظ می کردند که با هم پیمانان خود در خلیج فارس و اسرائیل برای بازگشت به برجام مشورت خواهند کرد به این معنی که آمریکا سیاست ترامپ در هماهنگی با منطقه را نه تنها کنار نمی گذارد بلکه آن را به روز خواهد کرد.
وی ادامه داد: این سناریوی آمریکایی ها نیز نشئت گرفته از آن است که عربستان و امارات خیلی قبل تر مدعی بودند اگر مجددا مذاکراتی با ایران در خصوص برجام صورت بگیرد آنها هم باید در جریان باشند البته که این ادعا، ادعای بی جایی بود چون موضوع برجام موضوعی بین ایران و 1+5 بود و ربطی به همسایگان ما نداشت اما آمریکا برای آنکه بتواند از هم پیمانان خود در منطقه به عنوان عامل بازدارنده در کنار ایران استفاده کند این شرط را نیز پذیرفت.
دلفی با اشاره به نقش اروپا در این پازل گفت: البته اروپایی ها هم برای عقب نماندن از این قافله چندی پیش هیئتی از کارشناسان خود را به منطقه غرب آسیا اعزام کردند و با مسئولان عربستان، امارات و عمان بر سر مسائل هسته ای ایران، روابط با ایران و مسئله موشک های بالستیک و موضوع منطقه ای ایران رایزنی هایی انجام دادند.
سفیر سابق ایران در فرانسه با بیان اینکه در بین کشورهای اروپایی این فرانسوی ها هستند که بیش از دیگران همواره به دنبال بازیگری در خصوص برجام بودند، گفت: همان طور که در نهایی شدن برجام در سال 2015 نیز فرانسه بیش از سایرین نقش آفرینی کرد پس از مصوبه مجلس شورای اسلامی در ایران که دولت را موظف به غنی سازی بیست درصد کرد نیز نقش فرانسوی ها و اعتراضات و انتقادات آنها پررنگ بود.
وی ادامه داد: البته براساس مصوبه مجلس اگر تا اوایل اسفند (فوریه) تحریم ها علیه ایران لغو نشود موضوع اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی توسط ایران نیز متوقف خواهد شد و این به معنی آن است که دسترسی مامورین آژانس بین المللی انرژی اتمی در ایران محدود خواهد شد.
*بیانیه تروئیکای اروپا علیه ایران دخالت آشکار در امور داخلی کشورمان است دلفی ادامه داد: براساس این مصوبه مجلس تروئیکا ی اروپا (آلمان، فرانسه و انگلیس) علیه این اقدام ایران بیانیه صادر کردند و صراحتا در امور داخلی کشور ما دخالت کردند. این در حالی است که این موضوع ارتباطی به کشورهای خارجی ندارد و دولت نیز طبق مصوبه مجلس مرحله اول یعنی غنی سازی بیست درصد را اجرا کرد و اگر تا اوایل اسفند 1+5 اقدامی در قبال لغو تحریم ها انجام ندهد مرحله دوم نیز اجرا خواهد شد.
سفیر سابق ایران در فرانسه با انتقاد از اینکه بیانیه ضد ایرانی تروئیکای اروپا در داخل کشور نیز چندان جدی گرفته نشد، گفت: ما باید به آنها تفهیم می کردیم که این موضوع مسئله داخلی ایران است البته بعد از صدور این بیانیه نیز لودریان، وزیر خارجه همیشه طلبکار فرانسه از ایران طی چند مصاحبه اتهامات بی اساسی علیه ایران مطرح کرد از جمله اینکه ایران با دستیابی به اورانیوم بیست درصد به سمت ساخت بمب هسته ای رفته که باید مانع این تحرکات شد.
*اختلافات بین دولت و مجلس ایران ارتباطی به فرانسه و وزیر خارجه او ندارد/ عدم واکنش مناسب ایران در این خصوص طلبکاری اروپا را به دنبال داشت وی ادامه داد: البته با این اظهارنظرها نیز متاسفانه صریح و قاطعانه برخورد نشد و باعث شد اروپایی ها به ویژه فرانسوی ها به خیال اینکه با دولت دموکرات ها در کاخ سفید هماهنگ تر از ترامپ هستند مطالبات شان از ایران را افزایش دهند
دلفی با انتقاد صریح از عملکرد اروپا به ویژه فرانسه گفت: اگر در داخل کشور ما اختلافاتی بین مجلس و دولت وجود دارد ارتباطی به فرانسه و وزیر خارجه او ندارد.
*هماهنگی اروپا با دموکراتهای آمریکا زنگ خطری برای جمهوری اسلامی خواهد بود سفیر سابق ایران در فرانسه در پایان این گفتگو با اشاره به اینکه همان طور که مقامات کشورمان بارها گفتند در صورتی که وضعیت برجام به قبل از خروج آمریکا برگردد جمهوری اسلامی نیز تعهدات خود را اصلاح خواهد کرد، گفت: مسئله ای که این روزها خطرناک تر از گذشته به نظر می رسد این است که اروپایی ها در زمان فعلی یعنی روی کار آمدن دموکرات ها در کاخ سفید با تصور اینکه با این طیف همسویی بیشتری دارند زبان مطالبه گرانه تری نسبت به جمهوری اسلامی گشوده اند و این زنگ خطر برای ماست که اگر آمریکا و اروپا با یکدیگر هماهنگ باشند و منطقه را نیز با خود همسو کنند جبهه فشار علیه جمهوری اسلامی پررنگ تر خواهد بود. این در حالی است که با توجه به سناریوی پیش آمده در قبال جمهوری اسلامی و برجام این ما هستیم که باید از طرف مقابل خود طلبکار باشیم.