به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جمال عرف، رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور، صبح امروز (۱۱ بهمن ماه) در نشست خبری در پاسخ به سوال دانشجو درباره برگزاری انتخابات سال آینده به صورت پستی یا اینترنتی، اظهار کرد: انتخابات اینترنتی در هیچ کجای دنیا برگزار نشده است که ایران دومین کشور در این امر باشد زیرا این اخذ رای گیری از امنیت لازمی برخوردار نیست.
وی افزود: درباره اخذ رای گیری به صورت پستی، این نوع رای گیری در قانون تعریف نشده است، فلذا از نظر بنده این نوع رای گیری کاملا منتفی است.
رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین در پاسخ به این سوال که آیا وزارت کشور نظرسنجی انجام داده است و تاکنون چندرصد مردم ابراز تمایل به شرکت در انتخابات کردهاند؟ گفت: همانطور که وزیر کشور اشاره کردهاند که اگر با چهارساله پیش مقایسه شود ابراز تمایل به شرکت در انتخابات در بین مردم پایین است که این مورد هم دارای دلایلی است.
عرف با بیان اینکه عوامل پایین بودن مشارکت تحریمهای ظالمانه و فشار سنگین اقتصادی بر مردم و همچنین بیماری کرونا است، افزود: اکنون یکی از دغدغههای مهم وزارت کشور سلامت عوامل اجرایی انتخابات است و قاعدتاً باید یک تضمینی برای این عوامل ایجاد شود.
وی بیان کرد: یکی از پیشنهادها این است که عوامل اجرایی را جزء افراد اولویت دار واکسن کرونا قرار بدهیم تا سلامت این افراد تضمین شود.
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور با بیان اینکه در انتخابات مجلس در مناطقی از کشور به دلیل ترس از کرونا در انتخابات شرکت نکردند، تصریح کرد: این اتفاق طبیعی بود زیرا سلامتی مردم از همه چیز مهم است فلذا این عامل در شرکت انتخابات ۱۴۰۰ نیز تاثیرگذار خواهد بود.
عرف با اشاره به مشارکت ۴۲ درصدی انتخابات مجلس، گفت: پیشنهاد دومی وجود داشت مبنی بر افزایش روزهای اخذ رای گیری که این پیشنهاد قانونا منتفی است زیرا در قانون ذکر نشده است و وزارت کشور نیز این اجازه را ندارد.
معاون وزیر کشور تاکید کرد: از این رو انتخابات در یک روز برگزار خواهد شد اما نهایتا شاید ساعات اخذ رای گیری را بتوانیم افزایش دهیم که این مورد باید با شورای نگهبان رایزنی شود که برداشت بنده این است که شورای نگهبان نیز در این رابطه مخالفتی نداشته باشد.
عرف افزود: اقدام بعدی این است که شعب اخذ رای گیری را افزایش دهیم که طبق جلسه اخیر اطلاعاتی از فرمانداری ها جمع آوری شده است که کدام مناطق کشور احتیاج به تعدد شعب دارد که طبق آمار وزارت کشور حدود ۱۰ درصد افزایش شعب خواهیم داشت.
رئیس ستاد انتخابات کشور در پایان گفت: قصد وزارت کشور این است که تراکم و تجمعات را در شعب ها کاهش دهد زیرا سلامت مردم برای وزارت کشور مهم است.
انتهای پیام/