دیمیتری مدودیف معاون رئیس شورای امنیت روسیه احتمال «کنار گذاشته شدن» این کشور از شبکه اینترنت جهانی را بعید ندانست و گفت که مسکو برای چنین وضعیتی آماده است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، مدودیف روز دوشنبه در گفتگو با رسانهها خاطر نشان کرد: احتمال آن که روسیه را از شبکه اینترنتی کنار بگذارند وجود دارد و دولت روسیه برای چنین وضعیتی برنامه ریزی کرده است.
وی افزود: روسیه دارای توانمندی فنی است و در صورتی که از شبکه اینترنتی کنار گذاشته شود، اینترنت مستقل خود را بکار خواهد گرفت.
مدودیف گفت، برای این منظور هم از نظر فناوری و هم در سطح قانونگذاری شرایط فراهم است، اما چنین وضعیتی به هیچ وجه ساده نخواهد بود و وی نمیخواهد چنین وضعیتی رخ دهد.
معاون رئیس شورای امنیت روسیه، استفاده از اینترنت روسی را یک طرح جایگزین خواند. وی با بیان اینکه اجازه انحصاری مدیریت شبکه اینترنتی به آمریکا تعلق دارد، اظهار کرد: اگر احتمالا وضع فوق العاده رخ دهد و اگر عقل از سر کسی بپرد ما برای استفاده از اینترنت خود آماده ایم.
اینترنت مستقل روسی از اول ماه نوامبر سال ۲۰۱۹ برای مقابله با قطع ناگهانی اینترنت از طرف آمریکا در روسیه آغاز به کار کرد.
در آن زمان به دستور «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه، قانونی نیز به نام «فعالیت پایدار بخش روسی شبکه اینترنتی» یا «اینترنت مستقل» تدوین و تصویب شد.
قانون اینترنت مستقل به دولت روسیه اختیارات زیادی برای فیلتر کردن و کنترل پهنای باند و ترافیک اینترنت میدهد و حتی به گفته دولت در مواقع اضطراری میتواند اینترنت در روسیه را از شبکه جهانی قطع کند.
در قانون اینترنت مستقل روسیه آمده است: با توجه به ماهیت خصمانه آمریکا و استراتژی امنیت سایبری این کشور که در ماه سپتامبر سال گذشته منتشر شد، این طرح به اجرا گذاشته میشود.
مدودیف در ادامه گفت: واشنگتن در سال ۲۰۱۸ بدون هیچگونه مدرکی مسکو را به انجام حملات هکری متهم کرد و وعده داد که این کشور را در راستای طرحهای خود برای حفظ برتری و سلطه بر جهان مجازات کند.
الکسی ناوالنی از سلامتی کامل برخوردار است
مدودیف در بخش دیگری از سخنان خود گفت که الکسی ناوالنی (فعال سیاسی مخالف دولت روسیه) از سلامتی کامل برخوردار است و نیازی به رسیدگی به وضع سلامتی وی وجود ندارد.
وی همچنین برگزاری اعتراضات غیرقانونی در روسیه و کشاندن مردم به خیابانها در شرایط همه گیری ویروس کرونا را غیر قابل قبول خواند.