به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «تد کروز»، نماینده جمهوریخواه مجلس سنای آمریکا طرحی معرفی کرده که خواستار جلوگیری از تخصیص منابع مالی به دستگاههای دولت کشورش جهت اجرای برجام است.
کروز طرح یادشده را پنجشنبه شب برای اضافه شدن در قالب متمم به لایحه بودجه دفاعی آمریکا که در حال حاضر در مجلس سنا تحت بررسی است ارائه کرده است.
این سناتور تندرو و جنگطلب آمریکایی در طرح مذکور خواستار آن شده نزدیک به ۱۰ میلیون دلار منابع مالی که قرار است برای اجرای برجام در اختیار وزارتخانههای خزانهداری و خارجه قرار گیرد به وزارت دفاع منتقل شده و برای آموزش و مراقبتهای پزشکی از سگهای ارتش آمریکا در مناطق جنگی مورد استفاده قرار گیرد.
«واشنگتنفریبیکن»، رسانه تندرو نزدیک به نومحافظهکاران آمریکایی نوشته هدف متمم پیشنهادی تد کروز این است که از هزینهکرد پول مالیاتدهندگان آمریکایی برای بازگشت به برجام توسط برجام جلوگیری شود.
معرفی شدن این طرح به معنی تبدیل شدن آن به قانون نیست. طرح مذکور، باید پس از تصویب در مجلس سنا (چنانچه تصویب شود) در مجلس نمایندگان هم به تصویب برسد و سپس به امضای رئیسجمهور آمریکا برسد.
تد کروز یکی از دریافتکنندگان همیشگی کمکهای مالی لابیهای حامی رژیم صهیونیستی در آمریکا است و به همین جهت جزو افراطیترین حامیان این رژیم در مجلس سنا است.
این خبر در شرایطی منتشر شده که منابع وزیران خارجه انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا در حال برگزاری یک جلسه مجازی برای رایزنی درباره مسائل مختلف از جمله ایران هستند.
یک مقام وزارت خارجه انگلیس درباره این دیدار گفت: «قویاً از اینکه متحد همفکری مانند آمریکا بار دیگر به فضای چندجانبگی بازگشته تا بتوانیم به اهداف مشترکمان دست پیدا کنیم، استقبال میکنیم.»
«جیک سالیوان»، مشاور امنیت ملی آمریکا روز گذشته (پنجشنبه) گفت دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور جدید آمریکا در حال انجام رایزنیهایی با فرانسه، آلمان و انگلیس جهت رسیدن به مواضع متحد در خصوص توافق هستهای ایران است.
سالیوان در پاسخ به سئوالی درباره قصد دولت آمریکا برای بازگشت به برجام تصریح کرد: «فعالانه در حال تعامل با اتحادیه اروپا هستیم... در سطوح مختلف دولت با آنها گفتگو میکنیم.»
مقامهای دولت جو بایدن در روزهای گذشته اعلام کردهاند که قصد دارند آمریکا را به توافق هستهای برجام بازگردانند. آمریکا اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهداتش از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد.
با وجود این، دولت جدید آمریکا هنوز ساز و کار خود برای بازگشت به توافق هستهای را اعلام نکرده است. اعضای تیم بایدن در اظهاراتی مبهم میگویند قصد دارند از بازگشت به برجام به عنوان مبنایی برای «قویتر و طولانیتر کردن» توافق هستهای استفاده کنند.
با آنکه واشنگتن طرفی بوده که توافق هستهای را نقض کرده و از آن خارج شده است مقامهای دولت بایدن به تلویح میگویند بازگشت آنها به برجام منوط به این است که جمهوری اسلامی ایران کاهش تعهداتش در این توافق را به عقب برگرداند.
جمهوری اسلامی ایران تصریح کرده که با توجه به نقض برجام از سوی آمریکا و اینکه اقدامات تهران در واکنش به نقض عهد واشنگتن بوده هر گونه گام از سوی ایران بعد از رفع تحریمها صورت خواهد گرفت.