کد خبر:۹۱۱۸۵۱
حسن پور در گفتگو دانشجو:

دولت کالای قاچاق را پس از ضبط نرخ‌گذاری و توزیع می‌نماید / برخی از مسئولان و کانون‌های ثروت و قدرت اجازه نمی‌دهند قاچاق مهار شود

رئیس سازمان بسیج اصناف کشور گفت: مطابق با صحبت‌های حضرت آقا، کالای قاچاق باید در مقابل چشمان قاچاقچی به آتش کشیده شود، ولی متاسفانه در حال حاضر کالای قاچاق ابتدا ضبط و سپس توسط دولت و سازمان اموال تملیکی در کشور توزیع می‌شود.
مرصاد قربان نژاد

برخی از مسئولان و کانون‌های ثروت و قدرت اجازه نمی‌دهند قاچاق در کشور مهار شود / دولت کالای قاچاق را پس از ضبط نرخ‌گذاری و در بازار توزیع می‌نماید

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مرصاد قربان نژاد، اقتصاد هر کشور دارای دو بخش رسمی و غیر رسمی است. فعالیت‌های بخش اقتصاد غیررسمی معمولا ثبت‌نشده هستند و از نظام خاصی پیروی نمی‌کنند. قاچاق کالا به عنوان اقتصاد غیر رسمی در کوتاه‌مدت، با ایجاد شغلی کاذب راهکاری برای فقر و بیکاری تلقی می‌شود، اما از آنجایی که این فعالیت به تولید منجر نخواهد شد، در درازمدت با تضعیف بنیاد‌های تولیدی، فقر و بیکاری را تشدید می‌کند. خبرگزاری دانشجو با توجه با اهمیت موضوع قاچاق در ادامه پیگیری پرونده قاچاق با عنوان «دالان تاریک»، گفت و گویی با غلامرضا حسن پور، رئیس سازمان بسیج اصناف و بازاریان کشور ترتیب داده است.
چرا قاچاق کالا در ایران به وفور مشاهده می‌شود؟
یکی از معضلات بزرگ در اقتصاد کشور، قاچاق است متاسفانه در کشور ما هم این معظل گریبانگیر تولیدات داخل است. متاسفانه عده‌ای کالای قاچاق را با نام کالای ایرانی به مردم به فروش می‌رسانند و این فریب بزرگ را به مردم تحمیل می‌نمایند که این کالا‌ها بیشتر از مبادی رسمی وارد می‌شود که نیازمند است بر روی مبادی رسمی نظارت بیشتر صورت گیرد در عین حال باید به شبکه توزیع توجه ویژه‌ای کرد، اتحادیه ها، اصناف و وزارت صمت باید به این موضوع توزیع ورود پیدا کنند که این معظل مهار شود. البته در چند سال اخیر بحث تولیدات داخلی بهتر شده است، ولی همچنان یکی از اصلی‌ترین مشکلات واحد‌های تولید، قاچاق است. در خصوص کوله بران هم باید گفت که بحث اصلی در خصوص این عزیزان اشتغال آن‌ها است، ولی در نهایت در بسیاری از موارد همین بحث کوله بران به قاچاق سازمان یافته ختم می‌شود. عده قلیلی از صاحبان سرمایه و منفعت طلبان، این کوله بران را مدیریت می‌کنند و در نهایت کالای قاچاق را همین افراد منفعت طلب در کشور توزیع می‌نمایند. اگر این یخچال‌ها یا لوازم خانگی به صورت مستقیم توسط کوله بر توزیع میشد این جای بحث داشت، ولی شیوه فعلی به این صورت است که کوله بران برای عده‌ی کمی از افراد با درآمد اندک کار کرده و این افراد شبکه توزیع مافیایی وسیعی در اختیار دارند.

به چه علت مبارزه با قاچاق در کشور ما به درستی صورت نمی‌گیرد؟
اول اینکه بحث مبارزه با قاچاق سخت هست از طرفی هم اقتصاد ما دارای چهارچوبی خاصی نیست و بعضا در برخی از مجموعه‌ها عزمی وجود ندارد و برخی از مسئولان و کانون‌های ثروت و قدرت به دلیل تمرکز بر برخی از مجموعه ها، به دلیل منافع این افراد اجازه نمی‌دهند قاچاق در کشور مهار شود که نیازدارد همه با هم این موضوع را حل نماییم.

عملکرد دولت فعلی در خصوص قاچاق آیا قابل قبول بوده است؟
دولت در این سال‌ها زحمات فراوانی کشیده است، ولی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان نهاد مبارزه که خود آقای روحانی به عنوان راس آن قرار دارد، این ستاد کارکرد منسجمی نداشته و گزارش دهی قابل قبول و بروزی ندارد که نیازمند است که در خصوص کارکرد و عملکرد تقویت شود و ستاد باید به این موضوع رسیدگی کنند. با وجود تلاش افراد در این ستاد ما نتیجه‌ای از عملکرد ستاد مشاهده نمی‌کنیم.
 
برخی از مسئولان و کانون‌های ثروت و قدرت اجازه نمی‌دهند قاچاق در کشور مهار شود / دولت کالای قاچاق را پس از ضبط نرخ‌گذاری و در بازار توزیع می‌نماید

به نظر شما سامانه جامع تجارت در مهار قاچاق موثر خواهد بود؟
سامانه جامع تجارت هنوز به طور کامل تکمیل نشده و برخی ارگان‌ها هنوز به درون سامانه نرفته اند، اگر واقعا این اتفاق بیافتد خیلی خوب است، ولی ما هنوز گزارش و یا عملکرد خاصی از این سامانه ندیده ایم و هنوز زنجیره نکمیل نشده است.

رویکرد دستگاه قضا در خصوص قاچاق را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
قوه قضائیه و آقای رئیسی در خصوص تولید ملی به خوبی ورود پیدا کردند و جای تقدیر دارد، ولی متاسفانه در بحث قاچاق جدیتی از قوه مشاهده نشده که به نظر میرسد ضعف در اجرای دستورالعمل‌ها وجود داشته که توجه به این مسائل می‌تواند راهگشا باشد.

آیا این مجلس که خود را مجلس انقلابی می‌داند در حوزه قاچاق عملکردی داشته است؟
متاسفانه به دلیل ترکیب جدید مجلس هنوز شکل خود را نگرفته است و اختلاف بین دولت و مجلس هم به تولید ضربه زده و هم تاثیری بر روی قاچاق نداشته است که نیازمند است با جلسه بین این دو قوه این اختلافات برطرف شود و با همراهی و همکاری قاچاق مرتفع شود.

به عنوان سوال راهکار شما به عنوان یک مسئول بسیج اصناف، فعال اقتصادی و در عین حال عضوی از هئیت نظارت بر سازمان‌های صنفی در خصوص مهار قاچاق چیست؟
اصناف باید بحث آموزش و فرهنگی را به جد پیگیر باشند و همچنین باید بازرسی به شکل بیشتر و بهتر از واحد‌های صنفی صورت گیرد از طرفی گمرک جمهوری اسلامی باید مانع از قاچاق سازمان یافته و رسمی شود. در عین حال باید مطابق با صحبت‌های حضرت آقا، کالای قاچاق باید در مقابل چشمان قاچاقچی به آتش کشیده شود و قاچاقچی دیگر نتواند به این کار ادامه دهد، ولی متاسفانه در حال حاضر پس از ضبط توسط ارگان‌های مروبطه، دوباره کالای قاچاق توسط سازمان جمع اوری و فروش اموال تملیکی وارد بازار می‌شود و دولت کالای قاچاق را نرخ گذاری نموده و آنرا در بازار توزیع می نماید، که این رویه کاملا غلط است و به تولید کننده ضربه جدی وارد می‌نماید. بسیج اصناف هم آمادگی دارد که با مجموعه‌ها در خصوص قاچاق همفکری نموده و انشالله به زودی شاهد ریشه کن شدن قاچاق در کشور باشیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار