به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، مجتبی شاکری دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی ضمن گرامیداشت ایام چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و یاد شهدای انقلاب، دفاع مقدس، دفاع از حرم و مقابله با کرونا، به فلسفه تشکیل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: پیش از اینکه تشکل جمعیت جانبازان اعلام موجودیت کند، هر یک از اعضای این جمعیت به تناسب موقعیت اجتماعی خود به کارهای مفیدی مشغول بودند؛ گروهی در حوزه آموزش و پرورش یا آموزش عالی فعالیت میکردند، برخی در عرصههای سیاسی مشغول به کار بودند و برخی نیز فعالیتهای ورزشی و نظایر آن را دنبال میکردند. اما در مقطعی از زمان به این واقعیت رسیدیم که لازم است مردان راه انقلاب در وسط میدان حادثه حضور پیدا کنند.
وی با بیان اینکه تفاوت زیادی میان حضور در وسط میدان یا حاشیه آن وجود دارد، گفت: به عنوان مثال شهید آوینی حوادثی را از خط مقدم جبهههای جنگ با عراق منعکس میکرد و مردم از طریق تلوزیون تماشاگر این صحنهها و حوادث بودند. اما تفاوت بسیاری میان کسانی که آن صحنهها را رقم زده اند با کسانی که صرفا نمایشی از آن حوادث و رخدادها را مشاهده میکردند وجود دارد.
شاکری افزود: اکنون برههای از زمان است که همسران و فرزندان شهدا و جانبازان و نیز مجموعه جامعه ایثارگری باید در وسط میدان حادثه حضور داشته باشد، یعنی با تمام عوارض و خطراتی که وجود دارد به طور مستقیم روبرو شود و با خوابهایی که اندیشکدههای امریکایی و غربی برای انقلاب اسلامی دیده اند، مواجه شود.
وی با بیان اینکه خون یکایک شهدا ریخته شده تا مقابل تصمیماتی که دولتهای غربی برای ملت ایران گرفته اند و در صدد ناتوی فرهنگی بوده و هستند، بایستند و اجازه ندهند استکبار به اهداف خود برسد، افزود: اکنون ما نیز باید ادامه دهنده راه آنها باشیم.
وی در ادامه انسانها را در صحنه حوادث به سه گروه تقسیم و تشریح کرد: یک گروه از افراد مسیر انفعال را انتخاب میکنند و ناظر بی تفاوت هستند. دسته دوم کسانی هستند که به تناسب امکانات در صحنه حضور پیدا میکنند و دغدغه مندی آنها در حدی است که به عنوان مثال اگر خودروی مناسب باشد، برای کمک به سیل زدگان به مناطق حادثه دیده میروند، اما حاضر نیستند با اتوبوس و با تحمل سختی مسیر کمک را در پیش بگیرند.
دبیرکل جمعیت جانبازان افزود: گروه سوم کسانی هستند که درست در وسط میدان نقش آفرین هستند و در واقع آنها حماسهها را خلق میکنند. البته در گروه اول و دوم هم ممکن است اسلام قشری وجود داشته باشد. در عین حال گروه دوم عقلایی از جنس کسانی هستند که حاضر بودند اسب خود را به سپاه امام حسین (ع) تقدیم کنند، اما خودشان به میدان جنگ نروند.
شاکری خاطرنشان کرد: آنچه منشا تحول تاریخ است، حضور قشر پرچمداری است که در دل حادثه هستند. کسانی مثل شهید تهرانی مقدم و شهید حاج قاسم سلیمانی از این دست بوده اند و چنان زندگی کرده اند که برای آنها هرگز غم و اندوهی نیست چرا که مصداق بارز «اهدی الحسنیین» هستند.
وی ادامه داد: اهدی الحسنیین یعنی قرار گرفتن بین دو پیروزی و سعادت. چه بر دشمن غلبه شود پیروزی حاصل میشود و چه سرنوشت فرد شهادت باشد، آن هم سعادت و پیروزی بزرگی است. کما اینکه در مورد حاج قاسم سلیمانی دیدیم که مادام که در میدان مقابله با داعش و تکفیریها حضور داشت، پیروزیهای پیاپی را رقم میزد و شهدات او نیز به شکل گیری مکتبی با عنوان «مکتب سلیمانی» منجر شد و سعادتی بزرگتر برای این شهید عزیز در دنیا و عقبی رقم خورد.
وی با بیان اینکه هدف از تشکیل جمعیت جانبازان این است که بخشی از بار انقلاب اسلامی را به دوش بکشد، ابراز امیدواری کرد با برگزاری نخستین همایش اعضای کارگروه بانوان این جمعیت، تحولی در دل اعضای این کارگروه بروز و ظهور پیدا کند و با انگیزه بیش از پیش، انتخاب کنند که در صحنه انقلاب اسلامی از افراد دسته سوم باشند.
دبیرکل جمعیت جانبازان انقلاب اسلامی به دشواریهای زندگی جانبازان نخاعی و شیمیایی اشاره کرد و با بیان اینکه با وجود این سختیها که خود و خانواده هایشان متحمل میشوند، آنها اکنون به عنوان اعضای فعال جمعیت جانبازان در صحنه حاضر هستند، یادآور شد: علامه حسن زاده آملی در خصوص مقام همسران جانبازان این طور فرموده اند که چله نشینی عرفا پیش سیر و سلوک همسران جانبازان ناچیز است و این خود نشان دهنده جایگاه والای این بانوان است.
شاکری با بیان اینکه منطق بچههای جنگ این است که هر جا سختی باشد، جوهره انسان در آنجا آشکار میشود، گفت: سختیها آمده اند تا جایگاه ما را ارتقا دهند و از این حیث سختیها نه تنها دشمن ما نیستند، بلکه دوست ما هستند. در سالهای دفاع مقدس نیز هرکجا عملیاتی قفل میشد و تدبیرها جوابگو نبود، آنجا را محل ورود ائمه میدانستیم و اکنون نیز در برهه کنونی باید با چنین نگاهی فعالیت کنیم.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد اعضای کارگروه بانوان جمعیت جانبازان نهضت انقلابی برای تحقق منشور گام دوم انقلاب را شکل دهند.