به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، رحمانی فضلی وزیر کشور در نشست ویدئوکنفرانس با استاندار، فرمانداران و بخشداران استان اردبیل ضمن قدردانی از زحمات همه مدیران و کارکنان وزارت کشور با وجود شرایط تحریمی و در عرصه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی و امنیتی، اظهار کرد: دشمنان انتظار داشتند که تحریمها بتواند ایران را از پای دربیاورد که به همت همه مدیران کشور و در استانها به ویژه استانداران، فرمانداران و بخشداران که مدیران ارشد استان هستند، این امر محقق نشد و با هماهنگیها و پیگیریهایی که داشتیم، بحمدا... موفق بودیم.
فرمانده قرارگاه عملیاتی کرونا با یادآوری این نکته که تقریبا یک سال است که کشور درگیر بیماری کرونا شده است، عنوان کرد: استان اردبیل نسبت به متوسط کشوری حرکت خوبی داشته و اقدامات موثری در این زمینه انجام داده است که امیدواریم همه این اقدامات ادامه یابد.
وزیرکشور در ادامه با بیان اینکه اقدامات بسیار خوبی در استان اردبیل انجام شده است، بر لزوم تدوین گزارش عملکرد ۸ ساله این استان تاکید کرد و گفت: این گزارش کار به صورت دقیق، متقن و مستند تهیه شود چرا که این سند تاریخ فعالیتهای این دولت و کشور است که باید به صورت مبسوط و مضبوط باقی بماند تا هم راهنمای عمل افرادی که بعد از شما میآیند، باشد و هم مستندی برای مردم عزیز، مسئولان و سایر افراد در سالهای بعد باشد تا از آن مطلع شوند.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تا پایان دولت ۴ محور و ماموریت اصلی در وزارت کشور دنبال میشود، اظهار کرد: محور اول بحث امنیت است. قبل از انتخابات آمریکا و در آبان، سختترین شرایط را از نظر امنیتی پیش بینی میکردیم. همه مقدمات و امکانات و تجربیات را در حوزه مدیریت امنیت گذاشته بودیم که اتفاقی نیفتاد. به لطف خداوند متعال، هوشمندی مردم خوبمان، هدایت خوب رهبری و تصمیمات درست رئیس جمهور، امسال مسئله خاص امنیتی که موجب نگرانی زیادی شود، نداشتیم؛ هرچند بسترها و زمینههای آن فراهم بود.
وی ادامه داد: اکنون شرایط امنیتی مطلوبتر از گذشته است. با توجه به اتفاقاتی که در انتخابات آمریکا افتاد و نتیجهای که از آن حاصل شد، یک فرد خودسر نادان تندروی افراطی کنار رفت. البته آنهایی که سرکار آمده اند هم به دنبال حل مشکل ما نیستند، اما قطعا این فرد آگاهانهتر رفتار خواهد کرد. هر چند ما آمادگی هر شرایطی را داریم.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه در حوزه امنیت اجتماعی باید بسیار تلاش شود، گفت: رضایتمندی مردم بسیار مهم است. در استان از هر مسئلهای که موجب نارضایتی و یا سرباز کردن نارضایتیهای انباشته شده شود، جلوگیری کنید. گاهاً موضوع بسیار کوچکی میتواند به شدت گسترش و وسعت یابد و مشکل آفرین شود؛ پس یک بخش کار سلبی است یعنی نگذاریم که این افزایش نارضایتیها ایجاد شود و شرایط را مدیریت کنیم و بخش دیگر ایجابی است یعنی در بعد رضایتمندی مردم تلاش کنیم.
رئیس شورای امنیت کشور در همین راستا تصریح کرد: گاهی با سرکشی ها، ملاقاتها و با برخورد خوب، حل مسائل و مشکلات روزانه و جاری مردم در سیستمهای اداری ما و جلوگیری از تصمیم گیریهای غلط میتواند رضایتمندی ایجاد کرد. فرمانداران و استانداران باید با نخبگان جامعه اعم از سیاسی، تولیدی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، اقشار مختلف جامعه و اصناف جلسه بگذارند و به حرفهایشان گوش دهند. بسیاری از مشکلات را میتوان با جلسه با این دوستان حل کرد. اما آنچه که حل نمیشود، پیگیری کنید. همچنین تماس و ارتباط با مردم، انجام اقداماتی که موجب رضایتمندی باشد و جلوگیری از اموری که موجب نارضایتی مردم میشود، در دستور کار قرار دهید.
وزیر کشور دومین محور اصلی وزارت کشور را تولید و معیشت مردم اعلام کرد و خطاب به مسئولان استانی گفت: تلاش کنید تا در استان جلوی قیمتهای ناعادلانه را بگیرید. متاسفانه در بازار علاوه بر اینکه قیمتها افزایش پیدا کرده است، برخیها از شرایط سوءاستفاده میکنند و یک کالا در هر مغازهای به قیمتی به فروش میرسد که گاهاً تفاوت قیمتها تا دوبرابر است. وضعیت کالاهای ضروری و اساسی و کالاهای مورد نیاز مردم را در ستاد تنظیم بازار استان در دستور کار بگذارید، نظارتها را افزایش داده و از ظرفیت بسیج و سایر ارگانها استفاده کنید. همچنین با مردم، علمای شهرها صحبت کنید، تلویزیون فعالیت فرهنگی داشته باشد و اصناف و اتحادیهها را وارد کار کنید. از خودشان بخواهید که جلوی قیمتهای ناعادلانه را بگیرند.
وی ادامه داد: تلاش کنید برخی کالاهای مورد نیاز مردم به موقع به دست مردم برسد و هر کاری که میتوانید در حوزه معیشت و تولید به صورت مستقیم و غیرمستقیم انجام دهید. قیمت تمام شده تولید را در مواردی میتوان پایین آورد یا از کار افتادن یک واحد تولیدی جلوگیری کنید چرا که تعطیلی یک واحد تولیدی برابر است با افزایش بیکاری که این بیکاری موجب خسارت وارد شدن به معیشت مردم میشود.
وزیرکشور سلامت را اولویت سوم وزارت کشور دانست و اظهارکرد: علیرغم فشارهای تحریمی، عدم توانایی و سهولت تامین امکانات و تجهیزات و حتی واکسن و کمبود منابع مالی واقعا وضعیت بیماری کرونا مدیریت خوبی شده است. اکنون شاهد پیک بیماری در خوزستان هستیم که ان شاءا... به زودی با کار مردم خوب خوزستان و مدیریت آنها این مسئله رفع خواهد شد، اما در کل کشور روند قابل قبولی داریم و این روند قابل قبول را باید ادامه دهیم.
وی اضافه کرد: در هر جا و هر روستایی که با افزایش بیماری و بستریها مواجه شدید، باید آن نقطه را، نقطه بحرانی تلقی کنید و واکنش سریع نشان دهید. باید همه نیروها را محل مستقر کنید و نگذارید که جرقه کوچک به آتش بزرگ بدل شود. در این زمینه هماهنگیهای لازم میان مدیران استانی و ملی وجود دارد، امکانات و منابع خوبی داریم و باید تلاش کنیم که این شرایط باقی بماند. در طرح مدیریت هوشمند کرونا اختیار کامل به استانها داده شده است تا براساس وضعیت شهر و منطقه خود اعمال محدودیت کنند. در سطح محلی نیز اگر نیاز به محدودیتهای بیشتری باشد، با هماهنگی قرارگاه اعمال خواهد شد. همچنین طرح شهید سلیمانی با جدیت پیگیری شود و زدن ماسک و فاصله اجتماعی به جد رعایت شود.
به گفته وزیر کشور، انتخابات دیگر اولویت مهم وزارت کشور است. دکتر رحمانی فضلی گفت: هنوز فضای عمومی جامعه در بحث انتخابات مشارکت جویانه نشده است و هنوز افکارعمومی حساسیت زیادی به آن نشان نداده اند. گروهها و احزاب نیز حرکت متقنی نسبت به این موضوع نداشته اند. البته با فرمایشات مقام معظم رهبری و درایت و حکمت ایشان در این زمینه که تصمیم خوبی اتخاذ و ابلاغ کردند، باید همه دستگاهها و نهادها، عوامل مشارکت جویانه از جمله تشویق به رقابتی شدن انتخابات را پیگیری کنند.
وزیر کشور ابزار امیدواری کرد که همه دستگاهها در حوزه انتخابات به وظایف خود عمل کنند و نهادهای تبلیغاتی به ویژه رسانه ملی برنامه ریزیهای دقیق و درستی در این راستا داشته باشد.
وزیر کشور همچنین تاکید کرد: انتخابات از نظر وزارت کشور باید در امنیت کامل، قانونی، سالم و با مشارکت بالا برگزار شود و باید این امر به خصوص در انتخابات ریاست جمهوری محقق شود چراکه اعتبار و آبروی کشور در میان است.
وی تصریح کرد: تدابیر و ملزومات، تجهیزات و منابع لازم برای انتخابات اندیشیده شده است. آموزشهای لازم در حال انجام است.
دکتر رحمانی فضلی در بخش دیگری از سخنان خود تامین هزینههای کارکنان بخشهای مختلف را از موضوعات مهم مسئولان استانی برشمرد و گفت: علیرغم همه تلاشهایی که انجام شده است، به دلیل تورم، افزایش قیمتها، گرانیها و مشکلات اقتصادی ناشی از تحریمها، قدرت خرید کارکنان و حقوق بگیران ثابت بسیار پایین آمد.
وی افزود: همه باید بدانند، وقتی مبلغی به عنوان یارانه یا هر حمایت و همراهی دیگری داده میشود، نباید بر سرمردم منت گذاشته شود، برای اینکه قدرت خرید پایین آمده است و این یارانهها گرچه حداقل امکانی است که دولت یا مجلس در اختیار مردم قرار میدهد، ولی نباید چنین تلقی شود که کار خیلی مهمی انجام شده است و یا موجب منت شود. ما همه مدیون مردم هستیم و باید تلاش کنیم که ان شاءا... ارزش پول ملی ما، آن بخشی که مربوط به تصمیم گیریها و مدیریت مالی، پولی و اقتصادی داخلی است، اصلاح شود و در بخشی که مربوط به آثار سیاست خارجی است، در عرصه سیاست خارجی اتفاقاتی بیفتد، تا قدرت خرید مردم افزایش یابد و به هرحال باید تلاش کنیم که مردم آثار زحمات و تلاشهایشان را ببینند و ارزش خدماتی که به آنها میدهیم پایین نیاید.
وزیر کشور در پایان ابراز امیدواری کرد: خداوند توفیق دهد که به برکت این ماههای عزیز و خون شهدا و امام عزیزمان، آگاه به وظایف و عامل به آنها باشیم. همه ما باید خود را در درگاه خداوند ببینیم. این عالم محضر خداست و باید به خاطر رفتارها و اقدامات و اعمال و افکار و نیتمان پاسخگو باشیم. چه خوب آنهایی که نیتهای خالصانه، اقدامات قوی، موثر و مشفقانه دارند و خداوند حتما همه آنها را جز افرادی قرار خواهد داد که مسیر قرب را طی میکنند.
گفتنی است؛ استاندار اردبیل و فرمانداران شهرستانهای اردبیل، گرمی، خلخال، پارس آباد و مشگین شهر نیز در این نشست به تبیین اقدامات و برنامههای استان و تشریح گزارشی از عملکرد و پروژههای عمرانی پرداختند و پیشنهادات و نظرات خود درخصوص موضوعات مهم این استان با وزیر کشور و معاونین این وزارتخانه در میان گذاشتند.
همچنین عرف معاون سیاسی وزارت کشور و رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور در این نشست مهمترین رویداد سال آینده را انتخابات ۱۴۰۰ دانست و برپیگیری اقدامات حوزه انتخابات با تشکیل ستاد استانی انتخابات تاکید کرد. عرف همچنین خبر داد که با هماهنگی انجام شده با شورای نگهبان امسال نیز مانند دوره قبل، یک هیات اجرایی برای انتخابات تعیین خواهد شد.
رئیس ستاد انتخابات همچنین گفت: کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی کرونا با همکاری وزارت بهداشت شیوه نامه بهداشتی برای برگزاری انتخابات تدوین خواهد کرد تا مشکلی در این راستا ایجاد نشود.
عرف همچنین بر لزوم برگزاری جلساتی با محوریت دعوت به همکاری و مشارکت در انتخابات از سوی فرمانداران و بخشداران با احزاب و گروههای سیاسی شهرستانها تاکید کرد و گفت: هرساله سفرهای استانی برای دیدار با اقشار و گروههای سیاسی و مردمی در راستای برگزاری انتخابات داشتیم که این امر با توجه به شرایط کرونایی از این پس مجازی برنامه ریزی میشود و مسئولان استانی نیز باید این موضوعات را پیگیری کنند.
ناصریان معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کشور نیز اشاره کرد: دستور وزیر کشور تخصیص اعتبارات به استانها خصوصا در موضوع انسداد مرزی و آسیبهای اجتماعی در اولویت قرار دارد. وی افزود: براساس آزمون استخدامی امسال، ۳۴ نفر سهمیه آزاد و ۸ نفر سهمیه بنیاد شهید برای استانداری اردبیل درنظر گرفته شده است که حتما باید به بدنه فرمانداریها و بخشداریها اضافه شوند و این افراد از اردیبهشت سال آینده به کار گرفته خواهند شد، اما باید پیش از شروع به کار آموزشهای لازم را ببینند و با شرح وظایف خود آشنایی کامل یابند. وی تاکید کرد: استانداری و فرمانداریها همچنین باید در مدت کوتاهی، وضعیت پستهای بلاتصدی خود را تعیین تکلیف کنند.
جمالی نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور نیز با بیان اینکه استان اردبیل یکی از استانهای موفق در حوزه اجرای پروژههای عمرانی بوده است، گفت: در دهه فجر امسال ۴۰۸ پروژه عمرانی با اعتباری بالغ بر ۱۲هزار و ۸۱۳میلیارد ریال در این استان به بهره برداری رسید. بخش خصوصی هم ۲۲ پروژه با اعتباری بالغ بر ۱۰هزار و ۱۴۵میلیارد ریال انجام شد. همچنین پروژههای کلنگ زنی این استان نیز با اعتباری بالغ بر ۳هزار و۶۷۴میلیارد ریال انجام شد.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاری گفت: از ماده ۵۸، ۱۱۵ میلیارد ریال به شهرداریها برای به پایان رساندن برخی از پروژهها کمک رسانی شد. همچنین در راستای ماده ۵۶ تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت با کمک شهرداریها آغاز شده است.
در این نشست، مشاور وزیر و مسئول اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت کشور نیز بر لزوم ارتباط بیشتر فرمانداران و استانداران با مردم و رسانهها تاکید کرد و گفت: در آستانه انتخابات اهمیت و حساسیت تعامل با افکارعمومی دوچندان است که یکی از نمودهای آن، ارتباط و تعامل سطوح مختلف مدیریتی و سیاسی استان با بخشهای مختلف مؤثر در افکار عمومی از جمله رسانهها است که این امر میتواند در افزایش مشارکت مردم در انتخابات نیز موثر باشد.
وی در همین زمینه بر ضرورت توجه و اشراف دقیق نسبت به چارچوبهای ابلاغی در این عرصه تأکید کرد.